Αρθρογραφία


Τουρνουά Πίνκ Πόνγκ από το ‘’Κάντο Πράξη’’

Βαλασκατζής Γιώργος | 30/10/2020

Τουρνουά Πίνκ Πόνγκ από το ‘’Κάντο Πράξη’’

Γράφει ο Γιώργος Βαλασκατζής

Η νεανική κοινωνικοπολιτική εκπομπή "Κάντο Πράξη" με τους Ντάγιο Πολύχρονη και Βαλασκατζή Γιώργο, που εκπέμπει κάθε Τρίτη στο τοπικό μας κανάλι Nstv, ανέλαβε την πρωτοβουλία να διοργανώσει μια αθλητική δραστηριότητα, πιο συγκεκριμένα ένα τουρνουά πινγκ πονγκ. Σε μια "αθλητική" πόλη όπως η Νέα Σμύρνη που δυστυχώς οι αθλητικές πρωτοβουλίες και δραστηριότητες, εκτός αθλητικών σωματείων, έχουν εκλείψει παντελώς, ήταν καθήκον μας να ξεκινήσουμε μια σειρά αθλητικών δράσεων με όπλα τη θέληση τη διάθεση και την υποστήριξη της τοπικής κοινωνίας κόντρα στη φιλοσοφία και την απαξίωση του αθλητισμού από τοπικούς φορείς. Η σειρά των δραστηριοτήτων μας, λοιπόν, ξεκίνησε με το τουρνουά πινγκ πονγκ που πραγματοποιήθηκε στις 27/9 στις πρότυπες εγκαταστάσεις του Πινγκ πονγκ του Πανιωνίου (γωνία Σοφούλη και Χρυσοστόμου Σμύρνης) τον οποίο και ευχαριστούμε θερμά που μας φιλοξένησε.

Το πινγκ-πονγκ, επίσης γνωστό και ως whiff-whaff ή επιτραπέζια αντισφαίριση, είναι ένα άθλημα στο οποίο δύο ή τέσσερις παίκτες χτυπούν μια ελαφριά μπάλα, επίσης γνωστή ως μπάλα πινγκ-πονγκ, μπρος-πίσω σε ένα τραπέζι χρησιμοποιώντας μικρές ρακέτες. Το παιχνίδι πραγματοποιείται σε σκληρό τραπέζι διαιρούμενο με δίχτυ. Εκτός από το αρχικό σερβίς, οι κανόνες είναι γενικά ως εξής: οι παίκτες πρέπει να επιτρέψουν σε μια μπάλα που παίζεται προς αυτούς να αναπηδήσει μία φορά στην πλευρά του τραπεζιού και πρέπει να την επιστρέψει έτσι ώστε να αναπηδά στην αντίθετη πλευρά τουλάχιστον μία φορά. Ένας βαθμός σημειώνεται όταν ένας παίκτης αποτύχει να επιστρέψει την μπάλα σύμφωνα με τους κανόνες. Το παιχνίδι είναι γρήγορο και απαιτεί εξίσου γρήγορες αντιδράσεις. Η περιστροφή της μπάλας αλλάζει την τροχιά της και περιορίζει τις επιλογές του αντιπάλου, δίνοντας στον επιτιθέμενο μεγάλο πλεονέκτημα. Είναι παιχνίδι γρήγορων αντανακλαστικών αλλά και οξυδέρκειας!

Με αρωγούς στην προσπάθειά μας  το Nstv, το Parallilo και το Tyco Nea Smyrni φέραμε εις πέρας με μεγάλη επιτυχία την πρώτη μας εκδήλωση! Μία εκδήλωση ανοιχτή για όλους, η οποία έδωσε την ευκαιρία σε αρχάριους να έρθουν κοντά με ένα άθλημα που δεν έχουν συχνά την ευκαιρία να απολαύσουν. Διαρθρωμένο σε ομίλους και ύστερα σε παιχνίδια νοκ-άουτ, το τουρνουά παρείχε τη δυνατότητα στους συμμετέχοντες να αγωνιστούν σε αρκετά παιχνίδια με αποτέλεσμα όλοι να μείνουν ευχαριστημένοι. Ένα πρωινό Κυριακής διαφορετικό από τα υπόλοιπα το οποίο, σίγουρα θα επαναληφθεί. Νικητής του 1ου Τουρνουά Πινγκ Πονγκ Κάντο Πράξη, αναδείχθηκε ο Βαγγέλης Μπέτας ο οποίος κατέκτησε αήττητος το κύπελλο, επικρατώντας σε έναν εντυπωσιακό τελικό με 3-1 σετ επί του Βαγγέλη Τριμπούνα.

Το τουρνουά που επιτέλους διεξήχθη, καθώς την προηγούμενη φορά μας σταμάτησε το lockdown σήμανε την έναρξη των έμπρακτων δράσεων του “Κάντο Πράξη” στην τοπική κοινωνία. Επιφυλασσόμαστε για πολλά περισσότερα! Μέχρι τότε, live εκπομπές κάθε Τρίτη 20:00-21:00 στο https://www.nstv.gr/nstvlive/Σχόλια

comments powered by Disqus

Διαβάστε επίσης από αυτόν το Συντάκτη: