Αρθρογραφία


Υπόθεση Λεμπιδάκη: Στη φυλακή οδηγούνται οι 7 συλληφθέντες

Ροδόπουλος Σπύρος | 08/10/2017


Προφυλακιστέοι κρίθηκαν από το Δικαστικό Μέγαρο Ηρακλείου, οι 7 συλληφθέντες που εμπλέκονται στην υπόθεση απαγωγής του επιχειρηματία Μιχάλη Λεμπιδάκη, ύστερα από μια απολογία η οποία κράτησε σχεδόν 20 ώρες.
Η 16χρονη η οποία φαίνεται να βοηθούσε τον πατέρα της την περίοδο ομηρίας του επιχειρηματία, αφέθηκε ελεύθερη με περιοριστικούς όρους.
Δύο από τους επτά κατηγορούμενος δήλωσαν πως δεν μπορούν να αποκαλύψουν τον εγκέφαλο της απαγωγής, διότι θα κινδυνεύσει η ζωή των ίδιων και των οικογενειών τους. Από την πλευρά τους, οι συνήγοροι υπεράσπισης των 7 προφυλακιστέων, ισχυρίστηκαν πως οι συλληφθέντες δεν αποτέλεσαν τον κύκλο των ατόμων πουσχεδίασαν ή εκτέλεσαν την απαγωγή.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η αστυνομία αναζητεί άλλα 8 άτομα που φαίνεται να έπαιξαν σημαντικό ρόλο στην υπόθεση, μεταξύ των οποίων ένας από τους κατήγορους ανέφερε ως ο «Γιάννης ο Ρώσος» ο «Φιλόσοφος» και ο «Άκης»
Οι κατηγορίες τις οποίες αντιμετωπίζουν οι 7 συλληφθέντες είναι διακεκριμένη περίπτωση αρπαγής, συγκρότηση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση με την επιβαρυντική περίσταση χρήσης όπλων και επιδίωξης οικονομικού οφέλους, απόπειρα εκβίασης από κοινού, διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, διακεκριμένη περίπτωση κατοχής πολεμικού όπλου και εμπρησμός.
Σύμφωνα με το ekriti.gr, τα άτομα τα οποία πήραν μέρος στην υπόθεση χωρίστηκαν σε 3 ομάδες. Η πρώτη ομάδα ήταν αυτή που τράκαρε το αυτοκίνητου του Μ. Λεμπιδάκη και τον απήγαγε, αφού πρώτα έκαψε το όχημα για να μην αφήσει ίχνη DNA. Η δεύτερη ομάδα μπήκε στην υπόθεση όταν οι αρχικοί δράστες δεν κατάφεραν να πάρουν τα λύτρα τα οποία ζητούσαν, ενώ η τρίτη ομάδα αποτελείτε από τα άτομα τα οποία κρατούσαν όμηρο τον επιχειρηματία, μέχρι να απελευθερωθεί.
 


Σχόλια

comments powered by Disqus

Διαβάστε επίσης από αυτόν το Συντάκτη: