Αρθρογραφία


Γ. Πανούσης: Οι απαγωγείς του Λεμπιδάκη δεν είχαν σκοπό να τον σκοτώσουν

Ροδόπουλος Σπύρος | 06/10/2017

Ο πρώην Υπουργός Προστασίας του Πολίτη και καθηγητής εγκληματολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, Γιάννης Πανούσης, δήλωσε πως οι απαγωγείς του επιχειρηματία Μιχάλη Λεμπιδάκη δεν είχαν σκοπό να τον σκοτώσουν.
Όπως υποστήριξε ο πρώην Υπουργός σε συνέντευξη του στο Ράδιο Κρήτη, η απαγωγή είχε «εγκληματικούς οικονομικούς όρους» καθώς οι δράστες αποζητούσαν μόνο τα χρήματα, αλλάζοντας συνεχώς τους όρους διαπραγμάτευσης, με αποτέλεσμα η ομηρία του κ. Λεμπιδάκη να κρατήσει τόσο πολύ. Υπογράμμισε επίσης, πως η πιθανότητα θανάτου ενός ατόμου που ζει επί 6 μήνες εγκλωβισμένος σε άθλιες συνθήκες δεν δείχνει δολοφονικές προθέσεις.

Σύμφωνα με τον κ. Πανούση οι εμπλεκόμενοι της απαγωγείς είναι περισσότεροι από όσους έχουν ήδη συλληφθεί, λέγοντας πως «άλλος έχει υποδείξει το πώς κινείται το υποψήφιο θύμα ,άλλος ξέρει πως κρατείται ,άλλος αυτό που έχει επαφή με την οικογένεια, άλλος θα προσπαθήσει να μάθει τι γίνεται στην αστυνομία, ακριβώς γι’ αυτό δεν έχουν επιτυχία στην Ελλάδα οι απαγωγές.» Δήλωσε επίσης πως όλες οι πτυχές του εγκλήματος και όλα τα άτομα τα οποία συμμετείχαν σε αυτό, θα φανούν μέσα από την ανάκριση.

Σχετικά με τους δράστες, οι οποίοι φαίνεται να ήταν άνθρωποι της διπλανής πόρτας, ο πρώην Υπουργός ανέφερε πως όταν μια απαγωγή δεν έχει σαν στόχο να σκοτώσει το θύμα φαίνεται να είναι μία εύκολη υπόθεση, διότι δεν γίνεται χρήση βίας ή όπλων. Ωστόσο, όταν καθημερινοί άνθρωποι, όπως ήταν οι απαγωγείς, επιχειρούν να κάνουν κάτι φαινομενικά απλό, τα πράγματα συνήθως περιπλέκουν.


Σχόλια

comments powered by Disqus

Διαβάστε επίσης από αυτόν το Συντάκτη: