Αρθρογραφία


Υπερψηφίστηκε το νομοσχέδιο για την αλλαγή ταυτότητας φύλου

Ροδόπουλος Σπύρος | 10/10/2017

Πραγματοποιήθηκε σήμερα η ονομαστική ψηφοφορία για την ψήφιση του νομοσχεδίου διόρθωσης ταυτότητας φύλου, με 171 βουλευτές να ψηφίζουν υπέρ επί της αρχής και 114 κατά. Το άρθρο 3 το οποίο επιτρέπει την αλλαγή ταυτότητας φύλου από τα 15 έτη υπό προϋποθέσεις ψηφίστηκε με 148 ψήφους υπέρ, 124 κατά, ενώ 13 δήλωσαν «παρών»
Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και του Ποταμιού ψήφισαν επί της αρχής το νομοσχέδιο, ενώ απ’ την πλευρά τους η Νέα Δημοκρατία, η Ένωση Κεντρώων, η Χρυσή Αυγή και το ΚΚΕ ψήφισαν όχι. Η Δημοκρατική Συμπαράταξη δήλωσε «ναι», εκτός του άρθρου 3 στο οποίο δήλωσε «παρών». Από την πλευρά τους, οι ΑΝΕΛ ψήφισαν επί της αρχής το νομοσχέδιο, καταψηφίζοντας όμως το άρθρο 3, με εξαίρεση τον Κώστα Ζουράρι που ψήφισε ναι σε όλα.
Ο Σταύρος Κοντονής, ύστερα από πιέσεις, έκανε δεκτό το αίτημα για συγκρότηση επιστημονικής επιτροπής, η οποία θα εξετάζει την αλλαγή ταυτότητας φύλου από ανηλίκους. Είναι απαραίτητο να σημειωθεί πως τα ανήλικα άτομα που επιθυμούν να διορθώσουν την ταυτότητα φύλου τους πρέπει να έχουν την σύμφωνη συναίνεση των γονιών τους, αλλά και ειδική γνωμάτευση πολυμελούς επιστημονικής επιτροπής.
Κατά την διάρκεια της συζήτησης στην ολομέλεια, δεν έλειψαν οι συγκρούσεις, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Αλέξη Τσίπρα να «ανταλλάζουν πυρά».
Ο κ. Μητσοτάκης είχε υποστηρίξει ότι ένας νέος είχε ζητήσει εγχείρηση διόρθωσης φύλου γιατί του το είχε πει ένας εξωγήινος. Η δήλωση αυτή φαίνεται πως εξόργισε τον κ. Τσίπρα ο οποίος ζήτησε από τον Πρόεδρο της ΝΔ να ανακαλέσει, ενώ τον χαρακτήρισε ως «γιαλαντζί φιλελεύθερο»

Στη συνέχεια ο κ. Μητσοτάκης, σχολιάζοντας την απουσία του Πάνου Καμμένου, άσκησε σκληρή κριτική λέγοντας στον Πρωθυπουργό πως «Ο κ. Καμμένος που είναι ακριβώς; Και στον Άρη θα πήγαινε για να μην είναι παρών. Αυτός που πήγαινε στον Αρχιεπίσκοπο και έλεγε ότι θα ρίξω την κυβέρνηση εάν χρειάζεται. Για να κρατήσει την καρέκλα ψηφίζει αυτά που εσείς φέρνετε. Αυτή είναι η υποκρισία» ενώ πρόσθεσε πως «Ο κ. Καμμένος θα καταδικαστεί σε πολιτική αφάνεια. Με τις πολιτικές πιρουέτες που κάνει δεν τον βλέπω να μπαίνει στην Βουλή εκτός αν του δώσετε διέξοδο και του προσφέρετε μία θέση στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας»


Σχόλια

comments powered by Disqus

Διαβάστε επίσης από αυτόν το Συντάκτη: