Αρθρογραφία


Ο Ντόναλντ Τράμπ απειλεί να κλείσει το τηλεοπτικό δίκτυο NBC

Ροδόπουλος Σπύρος | 11/10/2017

Συνεχίζεται ο πόλεμος μεταξύ του Ντόναλντ Τραμπ και των Αμερικανικών media, με τον Πρόεδρο των ΗΠΑ να δηλώνει πως πρέπει να ανακληθεί η άδεια του γνωστού τηλεοπτικού σταθμού NBC, καθώς και άλλων τηλεοπτικών δικτύων που δημοσιεύουν «ψεύτικες ειδήσεις».
Αφορμή για τη δήλωση αυτή αποτελεί το πρόσφατο ρεπορτάζ του NBC, το οποίο υποστήριζε πως ο Αμερικανός ηγέτης επιθυμεί να ενισχύσει περισσότερο το πυρηνικό οπλοστάσιο των ΗΠΑ. Σύμφωνα με το NBC, ο Ντόναλντ Τραμπ σε σύσκεψη που είχε στις 20 Ιουλίου με τις Ένοπλες Δυνάμεις, είχε παρατηρήσει πως τα τελευταία 70 χρόνια ο αριθμός των πυρηνικών όπλων στις ΗΠΑ μειώνεται σημαντικά.
Συγκεκριμένα, το 1960 το πυρηνικό απόθεμα των ΗΠΑ ήταν περίπου 32.000, ενώ τώρα υπολογίζεται ότι είναι μόνο 4.000. Ο Αμερικανός Πρόεδρος φαίνεται να είχε δηλώσει ότι θέλει να επαναφέρει τον αριθμό του πυρηνικού εξοπλισμού στα ποσοστά του 1960. Το επίμαχο ρεπορτάζ του NBC, αναφέρει ότι η κατασκευή ή η προσθήκη νέων πυρηνικών όπλων παραβιάζει πληθώρα συμφωνιών που έχει υπογράψει η Αμερικανική κυβέρνηση στο παρελθόν

Ωστόσο, αξίζει να αναφερθεί πως ο Πρόεδρος των ΗΠΑ έχει υποστηρίξει πολλές φορές ότι η Αμερική πρέπει να αυξήσει κι άλλο την πυρηνική της δύναμη. Μάλιστα, τα πυρηνικά ήταν ένα από τα βασικά θέματα που έθιγε ο Ντόναλντ Τραμπ κατά τη διάρκεια της εκλογικής του εκστρατείας το 2016.

 


Σχόλια

comments powered by Disqus

Διαβάστε επίσης από αυτόν το Συντάκτη: