Αρθρογραφία


Βολές Τσίπρα κατά της Τουρκίας παρουσία Τραμπ

Ροδόπουλος Σπύρος | 18/10/2017

Ο Έλληνας Πρωθυπουργός κατά την διάρκεια της ομιλίας του με τον Ντόναλντ Τραμπ, δεν παρέλειψε να αναφερθεί στις Τουρκικές προκλήσεις, την στιγμή που οι σχέσεις μεταξύ ΗΠΑ-Τουρκίας είναι ιδιαίτερα τεταμένες.
 «Η επικίνδυνη παραβατική αεροναυτική δραστηριότητα της Τουρκίας στο Αιγαίο πρέπει να τερματιστεί. Η Ελλάδα θα προστατεύει πάντοτε αποφαστιστικά τα κυριαρχικά της δικαιώματα»  είπε ο Αλέξης Τσίπρας, ενώ πρόσθεσε πως «Παρά τις ανησυχίες μας για την Τουρκία που εδράζονται στην καθημερινή παραβατική συμπεριφορά στο Αιγαίο, υποστηρίζουμε σταθερά την ευρωπαική της προοπτική. Πιστεύουμε ότι πρέπει να παραμείνει σταθερά προσανατολισμένη στη συνεργασία με τη Δύση και το ΝΑΤΟ»

Ο Έλληνας Πρωθυπουργός υπογράμμισε επίσης πως η Τουρκία πρέπει να σεβαστεί το διεθνές δίκαιο και να συνεργαστεί με τις σύμμαχες χώρες όπως είναι η Ελλάδα, ενώ είπε στον Αμερικανό Πρόεδρο πως πρέπει να υπάρξουν σαφή μηνύματα προς την Τουρκία.

Ωστόσο. τα σχόλια του Έλληνα Πρωθυπουργού δεν έμειναν απαρατήρητα από τα Τουρκικά Μέσα, με τα περισσότερα να κατηγορούν εμμέσως τον Πρωθυπουργό για υποκρισία, λέγοντας πως ενώ ο κ. Τσίπρας παλαιότερα χαρακτήριζε τον Ντόναλντ Τραμπ ως «σατανικό», τώρα αγοράζει F16 από την Αμερικανική κυβέρνηση.


Σχόλια

comments powered by Disqus

Διαβάστε επίσης από αυτόν το Συντάκτη: