Αρθρογραφία


Καταδικάστηκε σε φυλάκιση για χρέη στο Δημόσιο η κόρη του Α.Τσοχατζόπουλου

Ροδόπουλος Σπύρος | 03/10/2017

Σε τέσσερα χρόνια φυλάκισης καταδικάστηκε η Αρετή Τσοχατζοπούλου, κόρη του πρώην Υπουργού Άκη Τσοχατζόπουλου, για χρέη στο Δημόσιο που αγγίζουν τα 1.4 εκατομμύρια ευρώ. Σύμφωνα με έγγραφο το οποίο στάλθηκε στην ελληνική Δικαιοσύνη, η κόρη του πρώην Υπουργού δεν είχε αποπληρώσει κανένα μέρος του χρέους και δεν είχε προχωρήσει ούτε σε κάποια ρύθμιση.
Η δίκη έγινε χωρίς την παρουσία της Αρετής Τσοχατζοπούλου, καθώς δεν παρέστη στο δικαστήριο και αρνήθηκε να στείλει δικηγόρο, γεγονός το οποίο φαίνεται να επιβάρυνε την θέση της.
Το Θ’ Τριμελές Πλημμελειοδικείο της Αθήνας την έκρινε ένοχη για τα χρέη ύψους 1.4 εκατομμύρια ευρώ, ωστόσο της δόθηκε το δικαίωμα αναστολής έως την έφεση.
Αν και ο εισαγγελέας της έδρας κατά την εισήγηση του πρότεινε η κα. Τσοχατζοπούλου να καταδικαστεί σε πέντε έτη φυλάκισης, χωρίς δυνατότητα εξαγοράς, τελικά το Πλημμελειοδικείο αποφάσισε να κάνει την ποινή της εξαγοράσιμη, μετατρέποντας την σε 10 ευρώ την ημέρα.

Να σημειωθεί, ότι η Αρετή Τσοχατζοπούλου έχει ήδη εκτίσει ποινή 2.5 χρόνων στην φυλακή, καθώς ήταν εμπλεκόμενη στην υπόθεση του πατέρας της, για ξέπλυμα μαύρου χρήματος. Είχε αποφυλακιστεί με αναστολή το 2014, με δέσμευση να πληρώσει 30.000 ευρώ, ενώ της απαγορεύτηκε και η έξοδος από την χώρα.


Σχόλια

comments powered by Disqus

Διαβάστε επίσης από αυτόν το Συντάκτη: