Αρθρογραφία


Ο Άκης Τσοχατζόπουλος ζητάει αναδρομικά 200.000 με 250.000 ευρώ από το Δημόσιο

Ροδόπουλος Σπύρος | 15/10/2017

Ο πρώην Υπουργός Άκης Τσοχατζόπουλος, ο οποίος αποφυλακίστηκε τον προηγούμενο Μάιο, ζητάει 200.000-250.000 ευρώ αναδρομικά από το ελληνικό Δημόσιο.
Σύμφωνα με πληροφορίες της Εφημερίδας «Ελεύθερος Τύπος» ο δικηγόρος του κ. Τσοχατζόπουλου ζήτησε αναβολή της δίκης, με την αιτιολογία ότι διεκδικεί χρήματα από το Δημόσιο.
Ο πρώην Υπουργός έχει βρεθεί αντιμέτωπος  για «παραβίαση της προθεσμίας καταβολής των χρεών προς το Δημόσιο, που είναι βεβαιωμένα στις αρμόδιες υπηρεσίες, εφόσον αυτή αναφέρεται στη μη καταβολή τριών συνεχών δόσεων ή προκειμένου για χρέη που καταβάλλονται εφάπαξ σε καθυστέρηση καταβολής πέραν των δύο μηνών από τη λήξη του χρόνου καταβολής τους».Η παραβίαση αυτή συνέβη το 2014, όταν ο Άκης Τσοχατζόπουλος βρισκόταν στην φυλακή και έτσι δεν είχε την δυνατότητα να καταβάλει το χρωστούμενο ποσό. 
Το δικαστήριο τελικά έδωσε αναβολή στην υπόθεση του πρώην Υπουργού, οπότε τώρα ο κ. Τσοχατζόπουλος θα περιμένει την απόφαση σχετικά με τα χρήματα που διεκδικεί.Να σημειωθεί, πως τα χρήματα που επιθυμεί να πάρει κ. Τσοχατζόπουλος, αποτελούν μονάχα το 1/3 από το συνολικό ποσό που χρωστάει, ωστόσο, όπως τόνισε και ο δικηγόρος του, ακόμα και αυτά τα χρήματα «είναι μία αρχή»
Επιπλέον,  ο δικηγόρος του πρώην Υπουργού δήλωσε πως ο κ. Τσοχατζόπουλος  «έκανε κι ένα ραντεβού με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών, τον κ. Χουλιαράκη και τον διαβεβαίωσε ο ίδιος ότι έρχεται ρύθμιση που θα αφορά και όσους δεν μπόρεσαν να μπουν στον εξωδικαστικό συμβιβασμό.»


Σχόλια

comments powered by Disqus

Διαβάστε επίσης από αυτόν το Συντάκτη: