Αρθρογραφία


Νέα αναβολή της συνεδρίασης για το Ελληνικό

Ροδόπουλος Σπύρος | 29/09/2017

Αναβλήθηκε η συνεδρίαση του ΚΑΣ (Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο) που θα εξέταζε το Σχέδιο Ολοκληρωμένης Ανάπτυξης στο Ελληνικό και τις περιβαλλοντικές του επιπτώσεις. Τα μέλη του ΚΑΣ με ψήφους 11 υπερ και 6 κατά, αποφάσισαν να αναβάλουν την συνεδρίαση, καθώς όπως αναφέρουν πρέπει πρώτα να συζητηθεί η εισήγηση της Εφορείας Αρχαιοτήτων για κήρυξη μέρους του Ελληνικού ως αρχαιολογικού χώρου.
 Είναι πιθανό στην επόμενη συνεδρίαση του ΚΑΣ, να μελετηθεί η εισήγηση της αρμόδιας Εφορείας Αρχαιοτήτων και μακροπρόθεσμα να εξεταστεί το θέμα της αναβληθείσας συνεδρίας.
 Σημειώνεται, πως είναι η τρίτη φορά που αναβάλλεται η συνεδρίαση∙ στις 5 Σεπτεμβρίου η συζήτηση σταμάτησε με κυβερνητική απόφαση εξαιτίας αδυναμίας λήψης θετικής απόφασης, ενώ η δεύτερη διεκόπει πάλι με κυβερνητική παρέμβαση πριν καν ξεκινήσει, λόγω της εισήγησης του ΣΕΑ (Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων) για κήρυξη του μέρους ως αρχαιολογικό.  

Η τελευταία αναβολή εκνεύρισε ιδιαίτερα την κυβέρνηση, η οποία θέλει να ξεκινήσουν τα έργα ανάπλασης του Ελληνικού, σε μια περίοδο μάλιστα που οι επενδύσεις μπορούν να βοηθήσουν την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας.
Η Πολιτεία κατηγορεί το ΚΑΣ για εσκεμμένη παρεμπόδιση του έργου, σχολιάζοντας πως "Η ελληνική κυβέρνηση δίνει τον απαραίτητο χρόνο και χώρο στους θεσμούς και τη δημόσια διοίκηση να λειτουργήσουν με βάση το νόμο σε όλες τις περιπτώσεις. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι θα αποδεχθεί σκόπιμες κωλυσιεργίες που θα έθεταν σε αμφισβήτηση τη δεδηλωμένη βούλησή της και την αποφασιστικότητά της για την ολοκλήρωση της επένδυσης στο Ελληνικό".

Η επόμενη συνεδρίαση του ΚΑΣ έχει προγραμματιστεί  για την επόμενη Τρίτη, στις 3 Οκτωβρίου.


Σχόλια

comments powered by Disqus

Διαβάστε επίσης από αυτόν το Συντάκτη: