Αρθρογραφία


Μασσαλία: Γνωστός με πολλά ονόματα στις Αρχές ο δράστης

Ροδόπουλος Σπύρος | 01/10/2017

 

 Ο δράστης που αιματοκύλισε σήμερα την Μασσαλία, ήταν γνωστός στις Γαλλικές Αρχές για αδικήματα κοινού ποινικού δικαίου τα οποία έχει διαπράξει με διαφορετικές ταυτότητες, δήλωσαν σήμερα πηγές από τις υπηρεσίες που διερευνούν την επίθεση.
 Ο δράστης, μαχαίρωσε μέχρι θανάτου 2 νεαρές γυναίκες 17 και 20 χρονών έξω από το σιδηροδρομικό σταθμό Σεν-Σαρλ της Μασσαλίας και στη συνέχεια έπεσε νεκρός από τα πυρά στρατιωτικών. Σύμφωνα με αυτόπτη μάρτυρα, ο αυτουργός της επίθεσης, έβγαλε από το μανίκι του ένα μαχαίρι σκοτώνοντας τις δύο άτυχες γυναίκες, φωνάζοντας «Αλλάχου Άκμπαρ». Πηγές της Γαλλικής αστυνομίας αναφέρουν πως το ένα θύμα είχε κομμένο το λαιμό, ενώ το άλλο ήταν σοβαρά μαχαιρωμένο στο στομάχι. Το περιστατικό περιγράφεται μέχρι στιγμής ως «πιθανή τρομοκρατική ενέργεια»
Σύμφωνα με δύο αστυνομικές πηγές, ο δράστης κρατούσε χασαπομάχαιρο, ήταν πιθανότατα 30 χρονών και είχε την όψη Βορειοαφρικανού. Οι ίδιες πηγές ανέφεραν πως δεν βρέθηκε πάνω του ταυτότητα.
Στο μεταξύ, η διεύθυνση σιδηροδρόμων της Μασσαλίας, συνιστά στους πολίτες να μην μετακινούνται από και προς στην πόλη, τουλάχιστον για σήμερα.

 Στο Twitter, ο Γάλλος πρωθυπουργός, Εντουάρ Φιλίπ, εξέφρασε την υποστήριξή του στους στρατιωτικούς και τους αστυνομικούς που τους προστατεύουν, ενώ υπογράμμισε πως η Γαλλία παραμένει σε επιφυλακή.
Από την πλευρά του ο Γάλλος Πρόεδρος Εμμανουέλ Μακρόν είπε πως «Είμαι βαθιά αγανακτισμένος απ' αυτή τη βάρβαρη πράξη, συμμετέχω στον πόνο των οικογενειών και των οικείων των θυμάτων της Μασσαλίας. Χαιρετίζω τους στρατιωτικούς της Sentinelle και τους αστυνομικούς που αντέδρασαν με ψυχραιμία και αποτελεσματικότητα».
 


Σχόλια

comments powered by Disqus

Διαβάστε επίσης από αυτόν το Συντάκτη: