Αρθρογραφία


Δύο χρόνια ΣΥΡΙΖΑ

Ροδόπουλος Σπύρος | 20/09/2017

Σήμερα στις 20 Σεπτέμβρη συμπληρώνονται δύο χρόνια από την άνοδο του Σύριζα στην εξουσία για δεύτερη φορά. Ο Αλέξης Τσίπρας σε δήλωση του υποστήριξε πως η χώρα πορεύεται σταθερά έξω από την κρίση και οδηγείται σε μία Ελλάδα δικαιοσύνης, ανάπτυξης και κοινωνικής ευημερίας.
Ο Έλληνας Πρωθυπουργός άφησε αιχμές και στις προηγούμενες κυβερνήσεις λέγοντας πως «Την ημέρα αυτή, εδώ και δυο χρόνια, όλο το παλιό κατεστημένο, προσπαθεί να τη σβήσει από τη μνήμη του ελληνικού λαού. Όχι μόνο γιατί ηττήθηκε εκλογικά αλλά κυρίως γιατί ηττήθηκε ηθικά.» Πρόσθεσε επίσης πως βασικός του στόχος είναι να οδηγήσει την χώρα σε ευημερία, με όσο το δυνατόν λιγότερα πλήγματα για την πλειοψηφία των Ελλήνων πολιτών.
 

Η Νέα Δημοκρατία, απαντώντας στις αιχμές του Πρωθυπουργού, δήλωσε πως «Οι υποσχέσεις για “δίκαιη ανάπτυξη”, έμειναν κούφια συνθήματα, καθώς η πολιτική της Κυβέρνησης έκανε τους φτωχούς, φτωχότερους.Το παλαιό μεγάλο ψέμα για σκίσιμο των Μνημονίων διαδέχθηκε το νέο για δήθεν έξοδο από αυτά, καθώς η Κυβέρνηση έχει ήδη υπογράψει το  τέταρτο Μνημόνιο με σκληρά μέτρα λιτότητας έως το 2022.»
Η Αξιωματική Αντιπολίτευση κατηγόρησε τον κ. Τσίπρα πως η ανοδική του πορεία στην πολιτική στηρίχθηκε στο ψέμα και την εξαπάτηση, κάτι το οποίο κάνει ακόμη και σήμερα για να κρατηθεί στην εξουσία.
 

Το ΠΑΣΟΚ υποστήριξε πως μερικά από τα επιτεύγματα της κυβέρνησης είναι η «Υπερφορολόγηση, μαύρη εργασία, αναγκαστική μετανάστευση, μπρος-πίσω στις επενδύσεις, διαλυμένη παιδεία.»

Σκληρή κρητική επίσης άσκησε και ο ευρωβουλευτής Νίκος Ανδρουλάκης, υποψήφιος για την αρχηγία της Κεντροαριστεράς, ο οποίος έκανε λόγο για «πολιτικό τυχοδιωκτισμό», χαρακτήρισε τον Υπ. Άμυνας, Πάνο Καμμένο «ακροδεξιό συνεταίρο» και υπενθύμισε ότι «μετά από ένα καταστροφικό εξάμηνο, που φόρτωσε στον ελληνικό λαό το τρίτο μνημόνιο και ζημίωσε την οικονομία με περισσότερα από 100 δισ. ευρώ, ο Αλέξης Τσίπρας χρησιμοποίησε τις κάλπες σαν “καθαρτήριο” για τις ενοχές και τις αυταπάτες του»


Σχόλια

comments powered by Disqus

Διαβάστε επίσης από αυτόν το Συντάκτη: