Αρθρογραφία


Διασκεδαστικός Καζαμίας 2022

Πετρόπουλος Δημήτρης | 29/01/2022

Διασκεδαστικός Καζαμίας 2022

γράφει ο Δημήτρης Πετρόπουλος-Μέλος ΕΣΗΤΛΣΥΜ

Ιανουάριος

Φήμες  λένε πως η Αξιωματική Αντιπολίτευση επανέρχεται με δελεαστική πρόταση κοινής της αποδοχής για Πρόεδρο –το Νεκτάριο Σαρδιανό. Η εισήγηση γίνεται δεκτή και από τη Στροφή Νέας Σμύρνης με πανηγυρικό μάλιστα χαρακτήρα αλλά βρίσκει τοίχο από τους Καρυτινό και Κασσίμη και δεν προχωράει.

Το πρώτο δημοτικό συμβούλιο της χρονιάς αρχίζει Τετάρτη και τελειώνει Σάββατο νωρίς το απόγευμα.

 

Φεβρουάριος

Ο Γιώργος Λαρίσσης αποφασίζει να ανεξαρτητοποιηθεί διότι ο Δήμαρχος αρνείται να διατηρήσει για 5η χρονιά ως έμισθο Αντιδήμαρχο Πρασίνου τον Κουκά, εξηγώντας στο νεαρό Πρόεδρο του ΝΠΔΔ πως η θητεία της δημοτικής αρχής είναι 4ετής. Την παραίτηση επηρεάζει και δεν πραγματοποιείται, ο Σαρδιανός.

Παράλληλα στα της καθημερινότητας ο Αντιδήμαρχος Κουκάς αποφασίζει μετά το κλάδεμα των δέντρων να κόψει και τους κορμούς τους  για καλύτερο οπτικό αποτέλεσμα.

 

Μάρτιος

Οι οικονομικές επιτροπές με νέο Πρόεδρο τον Συρίγο λαμβάνουν πανηγυρικό χαρακτήρα με πολίτες να παραβρίσκονται στις δημόσιες συνεδριάσεις οι οποίες γίνονται και livestreaming. Πνέει νέος αέρας στη διαδικασία της Οικονομικής Επιτροπής. Παράλληλα ο Αντιδήμαρχος Παιδείας εγκαινιάζει τις πρώτες  εν Ελλάδι υπόγειες υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις προσχολικής αγωγής.

Απρίλιος

Πρωτοσέλιδο ανακοινώνει την πρώτη του Απρίλη πως δεν θα είναι υποψήφιος ο Δήμαρχος στις επόμενες εκλογές, με το Γιάννη Δημάκη να βγάζει δελτίο τύπου με ευχαριστίες για την προσφορά του Δημάρχου στην πόλη.

Ο Δήμος παίρνει πίσω το γήπεδο ποδοσφαίρου του Πανιωνίου, αποφασίζει να το γκρεμίσει και με χρήματα της περιφέρειας να ανεγερθεί νέο το οποίο θα είναι και πόλος έλξης για μελλοντικούς επιχειρηματίες.

 

Μάϊος

Οι δεξιοί αποφασίζουν να αφήσουν τις καρέκλες τους και να πορευθούν υπό τον Πρόεδρο της Τοπικής σε ένα συνδυασμό που θα συσπειρώσει τους πάντες λόγω της αξιοπιστίας του Προέδρου αλλά και το σημαντικό αριθμό συμβούλων που τον στηρίζουν. Φήμες πως την ιδέα είχε ο Πέτρος Κουκάς ελέγχονται ως αναληθείς.

Ιούνιος

Καλοκαιριάζει και ακόμη δεν έχουν μαζευτεί τα πιστοποιητικά εμβολιασμού/νόσησης των Δημοτικών Συμβούλων με αποτέλεσμα οι συνεδριάσεις να γίνονται ακόμη διαδικτυακά

Η Πρόεδρος Δεληγιάννη κάνει συχνά το ίδιο λάθος και αντί να κλείνει το μικρόφωνο του Κουτελάκη για υπέρβαση χρόνου, κλείνει αυτό του Κούπα. Εξηγεί πως ο διαχειριστής του συστήματος κάνει το λάθος διότι τα αντίστοιχα πλήκτρα γράφουν ΚΟΥ-ΚΟΥ

Φήμες  λένε ότι ενοχλείται ο Κουκάς που αρχίζει και αυτός από ΚΟΥ και ζητάει αλλαγή σε ΚΟΥΚ.

 

Ιούλιος

 Η Νόρα Γαλανοπούλου καταλαβαίνει ότι δεν έχει ανοικτό μικρόφωνο από τη συνεδρίαση του Μαρτίου και εξοργίζεται, με τις τοπικές εφημερίδες να διαμαρτύρονται έντονα για το αντιδημοκρατικό του θέματος. Λήγει γρήγορα όμως το θέμα καθώς διαπιστώνεται πως το λάθος είναι από την πλευρά της Δημοτικής Συμβούλου. Επειδή όμως η ίδια ηχογραφεί όλες τις τοποθετήσεις της στέλνει σε κείμενο τις θέσεις της για τα πρακτικά.

Παραθέτουμε σύντομη περίληψη ‘’@#$%^μω#πο@θα#ο*&πει@εμ@ν@βλ@%$ν@σκ)(#σ@δε@τ%π#@ρν@π$@ω#$%’’

 

Αύγουστος.

Δημοτικό Συμβούλιο με ‘’προσωπικό ασφαλείας’’ λόγω θέρους. Προεδρεύει ο Αντιπρόεδρος Σουρβίνος, Δημοτικός Σύμβουλος της Ποιότητας Ζωής, ο οποίος προειδοποιεί με κλείσιμο μικροφώνου τον Κουτελάκη μετά από 45 λεπτά ομιλίας του. Ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης ζητάει την κατανόηση του Προεδρείου και μιλάει ακόμη 9 λεπτά.

Ο Πανιώνιος ανεβαίνει κατηγορία εύκολα στο ποδόσφαιρο.

 

Σεπτέμβριος

Μήνας εξελίξεων και εκλογών στο κοινοβούλιο.Το ΠΑΣΟΚ δείχνει τα πρώτα δόντια του στις εκλογές και ξανά ανοίγει η Τοπική του στη Νέα Σμύρνη. Λέγεται ότι θα εκπροσωπηθεί από πρόσωπο του Δημοτικού Συμβουλίου που ο σοσιαλισμός υπήρξε ο πρώτος του πολιτικός έρωτας  πριν κυλίσει διακριτικά προς τη φιλελεύθερη Παράταξη.  Πολλοί θεωρούν δικαίως ότι φωτογραφίζονται…

Οκτώβριος

Δημιουργείται Αντιδημαρχία Υγείας  κατόπιν αιτήματος του Ιατρού Δημήτρη Οικονόμου την οποία και αναλαμβάνει ο ίδιος. Η Αξιωματική αντιπολίτευση προτείνει  τον ανεξάρτητο πλέον δημοτικό σύμβουλο και  γιατρό Νεκτάριο Σαρδιανό ως καταλληλότερο για τη θέση αλλά στη συγκεκριμένη συνεδρίαση ο Σαρδιανός απουσιάζει.

Νοέμβριος

Δυστυχώς, παύει η κυκλοφορία της τοπικής φυλλάδας «Προφήτης» μετά από 7χρονη παρουσία λόγω οικονομικών δυσκολιών. ‘’Δε βγαίνω μάνα μου’’ δηλώνει ένας εκ των συμμετεχόντων.

Δεκέμβριος

Η αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου στολίζεται δεόντως όλοι είναι μονιασμένοι λόγω εορτών μέχρι που ακούγεται από κάπου η ατάκα ‘’και μαζί έτσι τα κάναμε’’ και χαλάει το εορταστικό πνεύμα. Η συνεδρίαση διακόπτεται επ αόριστον και όλοι μαζί λένε τα κάλαντα στα μαγαζιά της πλατείας.

Καλή και διασκεδαστική Χρονιά σε όλους και όλες.

*Τα παραπάνω είναι χιουμοριστικά δημιουργήματα της φαντασίας του αρθρογράφου και ουδεμίασχέση έχουν με πραγματικές μελλοντικές προβλέψεις.

Τώρα αν κάτι συμβεί από τα παραπάνω θα εκπλαγεί ΚΑΙ το μέντιουμ.

Το μόνο σχεδόν σίγουρο είναι η άνοδος του Ιστορικού.


Σχόλια

comments powered by Disqus

Διαβάστε επίσης από αυτόν το Συντάκτη: