Αρθρογραφία


Αποδείχτηκε «Λίγος» Και Στο Τέλος Ο Νίκος Στέφος!

Πετρόπουλος Δημήτρης | 17/01/2015

Στο πρώτο Δημοτικό Συμβούλιο του Δεκεμβρίου, ο επικεφαλής της παράταξης «Συμμαχία Πολιτών για τη Νέα Σμύρνη» Νίκος Στέφος ανέγνωσε την παραίτησή του από το αξίωμα του Δημοτικού Συμβούλου, ανακοινώνοντας παράλληλα και τη διάλυση της δημοτικής του παράταξης.
Αυτή ήταν και το τελευταίο του πολιτικό ατόπημα. Διαλύοντας την παράταξή του, πράξη που ο «Καλλικράτης»  επιτρέπει κάτω από πολύ αυστηρές προϋποθέσεις, εξανάγκασε τους δύο Δημοτικούς Συμβούλους της παράταξής του σε ανεξαρτητοποίηση.
Στο προσωπικό του λογαριασμό στο FB έγραψε: «Παραιτήθηκα πριν από λίγο από Δημοτικός Σύμβουλος. Η Συμμαχία Πολιτών ολοκλήρωσε τον πολιτικό της κύκλο. Δεν θα αναπνέω πια τη δυσοσμία του πολιτικού συστήματος της Νέας Σμύρνης» και εννοούσε (;) μάλλον, ότι από το Δήμαρχο μέχρι τον τελευταίο Δημοτικό Σύμβουλο βρωμάνε όλοι τους πολιτικά, ή ίσως εννοούσε ότι αφού δεν ενισχύθηκε ο πολιτικός του ρόλος, όσο ο ίδιος φυσικά θα ήθελε, φεύγει για άλλες παραλίες … ή μάλλον ερήμους.
Τι εννοούσε όμως στην επιστολή παραίτησης, όπως αυτή διαβάστηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο;
«Ονειρεύτηκα να βάλω ένα μικρό λιθαράκι στην πολιτική ζωή της πόλης» είπε, εννοώντας ότι έβαλε ένα λιθαράκι στην ποινικοποίηση της πολιτικής ζωής της πόλης, κάνοντας μηνύσεις στο Δήμαρχο, σε τέως Αντιδημάρχους, αλλά και σε τοπικούς παράγοντες. Θα έπρεπε να γνωρίζει ότι η όποια προστιθέμενή του αξία τελείωσε τη στιγμή που ο έτερος φιλελεύθερος επικεφαλής παράταξης Στάθης Κούπας συμπορεύτηκε σε κοινό ψηφοδέλτιο με το Σταύρο Τζουλάκη.
«Συγκρούστηκα σκληρά με κατεστημένα συμφέροντα» είπε και εννοούσε ότι ήταν δύσκολο να συμπορευτεί υπό τον πολύ παλιότερο Στάθη Κούπα σε μία ενιαία φιλελεύθερη παράταξη αλλά στον δεύτερο γύρο τα στήριξε.
«Λασπώθηκα από τον οχετό του ιντερνετικού και έντυπου υπόκοσμου» είπε και εννοούσε ότι στην εποχή του γραμμοφώνου και του μαγνητοφώνου, τι δουλειά έχει το ίντερνετ και το ηλεκτρονικό ρεπορτάζ να του κάνει κριτική;
Μίλησε «για αγώνα που έδωσε μαζί με έντιμους Νεοσμυρνιώτες κόντρα στο δισυπόστατο της δημοτικής αρχής» και εννοούσε ότι στο δεύτερο γύρο των Εκλογών, αφού εκλέχθηκε με τους σταυρούς τους, τους «πούλησε» όλους στηρίζοντας το Σταύρο Τζουλάκη, που σύμφωνα με τα ίδια του τα λεγόμενα ήταν η μία από τις δύο όψεις του ίδιου νομίσματος.
«Όφειλα να στηρίξω την καλύτερη επιλογή για την ιστορική μας πόλη που θα την έβγαζε από την ασφυξία» είπε και εννοούσε ότι οι παρατάξεις Στροφή, Λαϊκή Συσπείρωση και Πόλη Ανάποδα, που δεν στήριξαν κανέναν, είχαν διαφορετικές επιθυμίες για την ιστορική μας πόλη;
«Τιμή στους φίλους μου που στάθηκαν κοντά μου» είπε κατονομάζοντας το γνωστό για την ανιδιοτέλεια του Γιώργο Νικάκη των 180 ψήφων, τον πρώτο σε σταυρούς της παράταξής του Δημήτρη Πανταζή – που εύκολα θα βρει το δρόμο του – και το γνωστό σε όλους μας και προσωπικό του φωτογράφο Μανώλη Γρηγοράκη, πρώτο επιλαχόντα για τη θέση του Δημοτικού Συμβούλου. Υποχρεωτικά ανεξάρτητοι λοιπόν οι δύο Δημοτικοί του Σύμβουλοι. Ο Μανώλης Γρηγοράκης μάλιστα, γνωστός και αυτός για τα ανιδιοτελή του αισθήματα, ειδικά ως προς το Γιώργο Νικάκη και την εφημερίδα του, μένει στην κυριολεξία ξεκρέμαστος μετά την αναχώρηση του μέντορά του.
Τουλάχιστον του μένει ο …Νικάκης.!!! Ο ανιδιοτελής.  Ε Μανώλη;;
Θα μας λείψει από τη Νέα Σμύρνη;
Όπως δήλωσε στην πολιτική ραδιοφωνική τηλεοπτική εκπομπή «Λάσπη» και η υποψήφια με την παράταξή του, Χριστίνα Μπάστα: «Δεν θα κάνει καμία διαφορά. Έχει προσφέρει κάτι στην πόλη; Δεν ξέρω!»

 


Σχόλια

comments powered by Disqus

Διαβάστε επίσης από αυτόν το Συντάκτη: