Αρθρογραφία


Άδωνις Γεωργιάδης Στο Nstv: Ο Τσίπρας Να Σταματήσει Να Κοροϊδεύει Τον Εαυτό Του, Τους Βουλευτές Του Και Τους Ξένους

Πετρόπουλος Δημήτρης | 18/04/2015

Ο Άδωνις Γεωργιάδης είναι γνωστός για την ευθύτητά του και την εκρηκτικότητά του και δεν αποφεύγει να εκτεθεί στα ΜΜΕ.
Η συνέντευξη που παραχώρησε στο Δημήτρη Πετρόπουλο και στην Ελπίδα Μηναδάκη ξεκίνησε με χιούμορ με την ευκαιρία της ημέρας της Πρωταπριλιάς: «δύο καλά πρωταπριλιάτικα αστεία που άκουσα είναι ότι με περιμένουν στην πρωινή εκπομπή του Γιώργου Παπαδάκη και ότι ο Παναγιώτης Ψωμιάδης σκοπεύει να επισκεφτεί τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα».
Από τα πρώτα λεπτά της συνέντευξης, έσπευσε να παροτρύνει τον Πρωθυπουργό να μην κοροϊδεύει τον εαυτό του, τους Βουλευτές του και τους ξένους, τονίζοντας: «η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ έχει την καλύτερη προπαγάνδα που έχω δει ποτέ, το μόνο μάλλον που μαθαίνεις καλά, όταν είσαι κομουνιστής». Θεώρησε ότι η νέα Κυβέρνηση δεν έχει προσφέρει μέχρι στιγμής τίποτα καλό, εκτός εάν η μετονομασία της Τρόϊκα σε Brussels Group θεωρείται επιτυχία. Υπήρξε δε εντυπωσιακά ωμός, αποκαλώντας τον εταίρο της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και Πρόεδρο των ΑΝΕΛ Πάνο Καμένο «φαιδρό πολιτικό πρόσωπο».
Κάνοντας αυτοκριτική σχετικά με τη θητεία του στο Υπουργείο Υγείας απάντησε, μεταξύ άλλων, πως θα έπρεπε να έχει επιταχύνει τις προσλήψεις ιατρικού προσωπικού και την αντικατάσταση ιατρικού εξοπλισμού των νοσοκομείων.
«Στην προσωπική μου ζωή είμαι πρόβατο» δήλωσε, συμπληρώνοντας ότι δεν έχει προσωπικές αντιπάθειες με κανένα, συμπεριλαμβανομένων και των πολιτικών του αντιπάλων.
Σχολιάζοντας την κατά πολλούς προκλητική απόφαση της ελληνικής δικαιοσύνης να καταδικάσει σε ένα χρόνο με αναστολή τον τ.Υπουργό Οικονομίας Γιώργο Παπακωνσταντίνου, την αποκάλεσε σοφή, καθώς ο ίδιος συμμετείχε στην πολιτική επιτροπή της Βουλής για το θέμα και γνωρίζει τα στοιχεία βάσει των οποίων κρίθηκε ο τ.Υπουργός. «Δεν κρίνουν τα κανάλια, τα blogs και τα ραδιόφωνα. Τις υποθέσεις τις κρίνει η ελληνική δικαιοσύνη».
Το ενδεχόμενο να μην επανεκλεγεί δεν τον φοβίζει, αντιθέτως είναι πιθανό, κατά τον ίδιο, να του δώσει μεγαλύτερες απολαβές με λιγότερες ευθύνες. «Η πολιτική είναι χούι. Το χούι εξέρχεται από τον άνθρωπο έξι μήνες μετά το θάνατό του» μας είπε, θυμίζοντας μας παλαιότερη ρήση του Ελ.Βενιζέλου.
«Το επικοινωνιακό μου στυλ με έχει κάνει μέχρι σήμερα, στα 43 μου, να είμαι τρίτος Βουλευτής σε σταυρούς με τη ΝΔ, να έχω υπουργοποιηθεί και να έχω μία καλή πολιτική καριέρα».
Οι ερωτήσεις οικονομικού περιεχομένου του έδωσαν την ευκαιρία να δείξει πραγματικά το επικοινωνιακό του χάρισμα, αλλά και το ρεαλισμό του. «Δεν είχα τόσα πολλά λεφτά για να φοβάμαι να μην τα χάσω. Δεν έστειλα χρήματα στο εξωτερικό στα χρόνια της κρίσης», διαφωνώντας κάθετα με την προσέγγιση πως δεν είναι πατριώτης όποιος έχει στείλει λεφτά στο εξωτερικό, εξηγώντας πως το ελληνικό τραπεζικό σύστημα είναι αυτό το οποίο προσελκύει κεφάλαια λόγω υψηλών επιτοκίων, ενώ δύναται να τα απολέσει, όταν οι χρηματοπιστωτικοί κίνδυνοι ανεβαίνουν ραγδαία. «Το σύστημά μας λέγεται καπιταλισμός» τόνισε με νόημα.
Στην ερώτηση αν θεωρεί το εθνικό χρέος ή τμήμα του άδικο και απεχθές, απάντησε πως το θεωρεί νόμιμο, θυμίζοντας μας πως ο Γιώργος Σταθάκης, ως νέος Υπουργός Οικονομίας, θεώρησε πως μόνο το 5% του χρέους μπορεί να έχει χαρακτηριστικά απεχθούς μορφής, τονίζοντας πως στο εξωτερικό θεωρείται αστειότητα ο χαρακτηρισμός του ως άδικο. «Για αυτό ο Πρωθυπουργός, μετά από 8 μέρες διακυβέρνησης, έπαψε να χρησιμοποιεί τους συγκεκριμένους χαρακτηρισμούς».
Στο θέμα της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών, βρήκε την ευκαιρία να σχολιάσει την οικονομική πολιτική των χρόνων διακυβέρνησης της ΝΔ: «επιδιώξαμε να οργώσουμε και να ξανασπείρουμε το αγροτεμάχιο της ελληνικής οικονομίας από την αρχή με τη βοήθεια και των κεφαλαίων της ανακεφαλαιοποίησης των ελληνικών τραπεζών. Το πρόγραμμα διεκόπη βιαίως από την προκήρυξη των εθνικών εκλογών στο μέσο της τετραετίας. Το ΣΥΡΙΖΑ με τις πολιτικές του επιλογές πριν και μετά τις εκλογές κατέστρεψε τα πρώτα βλαστάρια, γυρίζοντας την οικονομία πάλι σε ύφεση».
Περιγράφοντας τις διαπραγματεύσεις με την Τρόϊκα, όπως τις έζησε ο ίδιος ως Υπουργός, τις χαρακτήρισε αναλυτικότατες και ιδιαίτερα πιεστικές, προσθέτοντας ότι ο ίδιος είχε ζητήσει να υπάρχουν κάμερες κατά την διάρκειά τους, αίτημα το οποίο δεν έγινε δεκτό από την τότε Τρόϊκα. «Η διαγραφή χρέους, το νέο δάνειο και οι επαναλαμβανόμενες μειώσεις επιτοκίων χρηματοδότησης του χρέους από τους εταίρους δείχνουν εάν η Κυβέρνηση της Ν.Δ. έκανε διαπραγματεύσεις».
Στη συνέχεια, σχολίασε το πρόσφατο πολιτικό σύστημα, θεωρώντας ότι επ’ουδενί δεν είναι άμοιρο ευθυνών, ενώ τόνισε πως και ο ίδιος είναι μέρος του συστήματος αυτού και η Βουλή ο καθρέφτης της κοινωνίας. «Πήραμε το φτηνό δανεικό χρήμα του ευρώ και στήσαμε ένα πάρτι. Δώσαμε αυξήσεις παντού, μονιμοποιήσαμε στο δημόσιο, όταν οι υπόλοιποι ευρωπαϊκοί λαοί, κυρίως του βορρά, έπαιρναν μακροπρόθεσμες αποφάσεις οικονομικής φύσεως για την επόμενη δεκαετία», θυμίζοντας μας τις επαναλαμβανόμενες γραπτές προειδοποιήσεις – προβλέψεις του ΔΝΤ.
Κλείνοντας, καυτηρίασε τη συμπεριφορά πολλών πολιτευτών, οι οποίοι συμμετείχαν στη μεγάλη πορεία των αγανακτισμένων το 2012, τονίζοντας πως αρκετοί από αυτούς, έχοντας πλέον βρεθεί στην Κυβέρνηση, όχι μόνο απορρίπτουν τις όποιες μειώσεις βουλευτικών προνομίων, αλλά διεκδικούν ακόμα περισσότερα.
Ευθύς, με διάθεση αυτοκριτικής, εκρηκτικός και απόλυτα εκφραστικός, μιλώντας on camera χωρίς να αποφεύγει την αργκό, άφησε θετικές εντυπώσεις. Αρκετές φορές, χρησιμοποίησε ιδιαίτερα γενικές προσεγγίσεις, ενώ μίλησε ωμά, χωρίς να «χαϊδεύει αυτιά». Είναι γνήσιος καπιταλιστής, δεν το κρύβει και αρέσει πολιτικά σε 72.000 ψηφοφόρους του.
Φυσικά, η ήττα του κόμματός του στις πρόσφατες εκλογές θα τον βοηθήσει να εξάγει πολιτικά και κοινωνικά συμπεράσματα, τόσο για τον εαυτό του, όσο και για τα λάθη που η ΝΔ χρεώθηκε κατά την πρόσφατη διακυβέρνησή της υπό την καθοδήγηση του τ.Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά.


Σχόλια

comments powered by Disqus

Διαβάστε επίσης από αυτόν το Συντάκτη: