Αρθρογραφία


Ζωή Ράπτη στο NStv : «Πολλές ιδεοληπτικές καταβολές o ΣΥΡΙΖΑ»

Nstv διαδικτυακή τηλεόραση Νέας Σμύρνης | 23/09/2017

Στην πολιτική εκπομπή «Λάσπη» του τηλεοπτικού ραδιοφώνου της Νέας Σμύρνης www.nstv.gr/nstvlive.gr  καλεσμένη αυτή τη φορά ήταν από τη Νέα Δημοκρατία η Ζωή Ράπτη, Γραμματέας Σχέσεων και Κοινωνίας του κόμματος της Αντιπολίτευσης.
Πριν αναπτύξει τις δραστηριότητες της Γραμματείας της, η Ζωή Ράπτη μας ενημέρωσε πως ο Νεοσμυρνιώτης Γιώργος Λαρίσης είναι αναπληρωτής της με αρμοδιότητες που αφορούν κυρίως το περιβάλλον και τις σχέσεις με τις εθελοντικές περιβαλλοντολογικές οργανώσεις και τις δράσεις τους.
«Η Γραμματεία δημιουργήθηκε από τον Κυριάκο Μητσοτάκη» τόνισε η Ζωή Ράπτη, ενημερώνοντας μας παράλληλα τόσο για το στελεχιακό δυναμικό που την απαρτίζει, όσο φυσικά και για το πλαίσιο των δραστηριοτήτων γύρω από τις οποίες κινείται. Σκοπός της είναι η προσέγγιση του κόμματος και της κοινωνίας. Οργανισμοί λοιπόν που δραστηριοποιούνται γύρω από τον πολιτισμό, το περιβάλλον, ΑΜΕΑ, τα ζώα, αλλά και την κοινωνική αλληλεγγύη είναι μεταξύ άλλων για τη Γραμματεία Σχέσεων και Κοινωνίας «κοινωνικοί εταίροι» σε καθημερινή βάση. Δεν θα μπορούσαν να λείπουν οι Ενώσεις γονέων, τρίτεκνων, πολυτέκνων  σε δημογραφικά κυρίως ζητήματα.
«Μεταφέρουμε τα θέματά τους στο κόμμα και γινόμαστε έτσι ένας δίαυλος επικοινωνίας μεταξύ της κοινωνίας των πολιτών, των βουλευτών και του Προέδρου» εξήγησε η Ζωή Ράπτη. Έτσι ξεκινάει η διαδικασία να παρουσιάζονται από τη Νέα Δημοκρατία νομοθετικές προτάσεις και πρωτοβουλίες, ώστε να μπορέσουν να λυθούν ζητήματα που αφορούν τις αντίστοιχες κοινωνικές ομάδες. Φυσικά, όπως μας ενημέρωσε, η Γραμματεία μέσω των στελεχών της έχει και φυσική παρουσία σε μεγάλη ποικιλία δράσεων που αφορούν τους τομείς των αρμοδιοτήτων της. Παράλληλα, όπως επιβεβαίωσε, η Νέα Δημοκρατία ετοιμάζει ήδη νομοσχέδια έτσι ώστε την επόμενη πολιτικά ημέρα να είναι άμεσα έτοιμα για κατάθεση και ψήφιση από την επόμενη Βουλή.
 «Μέτρα τα οποία ποτέ δεν είχαν εισαχθεί από τους δανειστές, συνεχόμενος αυξημένος λογαρισμός για να κλείσει η εκάστοτε αξιολόγηση και εξαιρετικά σκληρές απαιτήσεις λόγω της αδυναμίας της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ»· με αυτό τον τρόπο περιέγραψε την οικονομική πραγματικότητα αλλά και την οικονομική επικαιρότητα η Ζωή Ράπτη, προσθέτοντας πως τόσο το τρίτο μνημόνια όσο και τα capital controls φέρουν ξεκάθαρα την υπογραφή της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.
«Οι πολλές ιδεοληπτικές καταβολές του ΣΥΡΙΖΑ καθυστερούν ακόμη μεγάλες επενδύσεις όπως αυτή στο Ελληνικό, μια επένδυση περίπου 60 χιλιάδων θέσεων εργασίας και υψηλού επενδυτικού τιμήματος», σχολίασε η πολιτεύτρια, θυμίζοντάς μας παράλληλα και την τραγική καθυστέρηση της πώλησης των περιφερειακών αεροδρομίων από «την Αριστερή Κυβέρνηση».
Για τις προσλήψεις στο Ελληνικό Δημόσιο δήλωσε πως αφενός μόνο εκεί γίνονται και αφετέρου γίνονται με χρήματα που το ίδιο το Δημόσιο παρακρατεί από τους εσωτερικούς του προμηθευτές, μέρος των οποίων φυσικά δημιουργούν και το πρωτογενές πλεόνασμα που παρουσιάζεται ως δημοσιονομική επιτυχία.
Σχετικά με την 14ετή της παρουσία στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και μάλιστα σε αρκετές θέσεις ευθύνης δήλωσε πως «ο κάθε αιρετός πρέπει να ξέρει πότε έχει ολοκληρώσει αυτά που είχε να δώσει σε τοπικό επίπεδο,πότε πρέπει να έρθουν επόμενοι με φρέσκες ιδέες και έτσι να προχωράει στο επόμενο βήμα». Η Ζωή Ράπτη πολιτεύεται πλέον στην Β΄ Περιφέρεια Αθήνας  όπου και «κατέβηκε» ως υποψήφια Βουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία το 2015. Αξίζει να σημειωθεί  ότι, όπως η ίδια είχε τότε δηλώσει, πρόθεσή της ήταν να μην χαλάσει χρήματα για προεκλογικό υλικό στις τελευταίες εκλογές αλλά να προσφέρει αντ’ αυτού δέντρα στην Αυτοδιοίκηση.
Η κα Ράπτη χειρίζεται μια ιδιαίτερα ευαίσθητη αλλά και ταυτόχρονο ενεργή Γραμματεία, προσπαθώντας να φέρει κοντά στην κοινωνία τη Νέα Δημοκρατία, κάτι το οποίο, ειδικά στην εποχή της σκληρής οικονομικής κρίσης που η χώρα αντιμετωπίζει, είναι όχι μόνο απαραίτητο, αλλά και πρωταρχικό, έτσι ώστε η ανάδειξη των πολλών προβλημάτων να γίνεται συχνά στη βάση της κοινωνίας και να μεταφέρεται σωστά και άμεσα στα κατάλληλα όργανα.

 


Σχόλια

comments powered by Disqus

Διαβάστε επίσης από αυτόν το Συντάκτη: