Αρθρογραφία


Ποιός Είναι Ο Γιώργος Ζηκόπουλος Που Διεκδικεί Την Ψήφο Μας

Ένωση Συντακτών συντακτική ομάδα | 30/03/2019

Όταν ένας υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος δηλώνει πως «εγώ προσωπικά δεν έχω ανάγκη να με ψηφίσουν οι Νεοσμυρνιώτες, αν περιμένουν να πάω πίσω από ένα γραφείο και να τρέξω τα υπάρχοντα» και παράλληλα κατοικεί στη Νέα Σμύρνη από το 1976 αξίζει την προσοχή μας.
Ο Γιώργος Ζηκόπουλος είναι μία ενδιαφέρουσα προσωπικότητα που, μεταξύ άλλων δράσεων του, φιλοδοξεί να εκλεγεί δημοτικός σύμβουλος στην «πόλη της καρδιάς του» στην οποία ζει με την οικογένειά του και αγαπάει. Οι κοινές ρίζες με το Γιώργο Κουτελάκη, αυτές της Κωνσταντινούπολης, αλλά και η εμπειρία του σε δημόσιους οργανισμούς και φορείς αποτελούν ίσως το έναυσμα της επιθυμίας του να προσφέρει στο Δήμο Νέας Σμύρνης, συμπορευόμενος με την παράταξη «Ποιότητα Ζωής – Γιώργος Κουτελάκης».

Απόφοιτος
της  Ευαγγελικής Σχολής Ν.Σμύρνης

Ο Γιώργος Ζηκόπουλος γεννήθηκε στην Κωνσταντινούπολη, φοίτησε στη Μεγάλη του Γένους Σχολή και στη Θεολογική Σχολή της Χάλκης, ενώ αποφοίτησε από την Ευαγγελική Σχολή της Νέας Σμύρνης, ένα σχολείο ορόσημο για την πόλη μας.
Δεδομένου του ότι οι εκπαιδευτικές περγαμηνές έχουν σημαίνουσα θέση στο προφίλ ενός υποψήφιου δημοτικού συμβούλου, ο συγκεκριμένος υποψήφιος είναι πτυχιούχος αγγλικής γλώσσας και φιλολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών και έχει μεταπτυχιακό στην Ψυχολογία από το University of Liverpool. Είναι πιστοποιημένος εισηγητής ενηλίκων ενώ γνωρίζει άριστα τη διοίκηση επιχειρήσεων και διαχείριση ολικής ποιότητας στην εκπαίδευση (απόφοιτος Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου ΕΑΠ).
Επιτυχημένος επιχειρηματίας

Η διοικητική εμπειρία του Γιώργου Ζηκόπουλου είναι εκτενής καθώς από το 2014 είναι πρόεδρος του Πανελληνίου Συνδέσμου Ιδιοκτητών Κέντρων Ξένων Γλωσσών – Europalso, ενώ διοικεί και διδάσκει στο δικό του κέντρο ξένων γλωσσών από το 1991. Σαφώς λοιπόν είναι ένας συμπολίτης μας ο οποίος γνωρίζει πως διοικεί και πως «νοικοκυρεύει» κανείς τόσο τη δική του επιχείρηση όσο και έναν πανελλήνιο οργανισμό που αριθμεί 3.000 μέλη και συνεργαζόμενα κέντρα.

Γνωρίζει το Δημόσιο

Θα μπορούσε κανείς να πει ότι το Δημόσιο έχει τους δικούς του κανόνες και τους δικούς του ρυθμούς, οπότε η εκτενής εμπειρία στον ιδιωτικό τομέα δεν είναι αρκετή για να είναι έτοιμος κάποιος να αναλάβει άμεσα θέσεις ευθύνης σε ένα Δήμο. Όμως, η ενασχόληση του Γιώργου Ζηκόπουλου από το 2014 στην Ομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών  Εμπόρων Αθήνας (ΟΕΒΕΑ) από τη θέση του αντιπροέδρου, αλλά και αυτή του αντιπροσώπου της ΟΕΒΕΑ στη Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδος του εξασφαλίζει υψηλή γνώση του Δημόσιου Τομέα. Περαιτέρω, καθώς είναι υπεύθυνος ΓΕΜΗ (Γενικό Εμπορικό Μητρώο) και εξυπηρέτησης επιχειρήσεων ΕΕΑ (Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών) φαίνεται πως ο συγκεκριμένος υποψήφιος αντιλαμβάνεται επαρκώς τα πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα της λειτουργίας του Ελληνικού Δημοσίου.
Μιλώντας κανείς μαζί του καταλαβαίνει ότι δεν ικανοποιείται με την κανονικότητα των πραγμάτων, αλλά φιλοδοξεί να δώσει δύναμη και ανάταση σε αυτά με τα οποία ασχολείται στην επαγγελματική του καθημερινότητα.
Η εκλογική εμπειρία του Γιώργου Ζηκόπουλου δεν ξεκινάει στη Νέα Σμύρνη, καθώς στο Εμπορικό Επιμελητήριο Αθηνών ηγείται ψηφοδελτίου με ανεξάρτητα χαρακτηριστικά, ξεχωρίζοντας απολύτως τις προσωπικές του πολιτικές πεποιθήσεις από τις προσταγές των κομμάτων. Αξίζει να αναφερθεί πως ο συγκεκριμένος υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με την παράταξη «Ποιότητα Ζωής – Γιώργος Κουτελάκης» έχει και συνδικαλιστική δραστηριότητα καθώς εκπροσωπεί τα μέλη της Europalso στο Υπουργείο Παιδείας.

Τι να θυμόμαστε

Είναι λάτρης της Νέας Σμύρνης, γνωρίζοντας τόσο την πόλη, όσο και τις ρίζες της, βλέπει όμως πράγματα που λείπουν ή που χρήζουν σημαντικής βελτίωσης. Το Μάιο του 2019, ο Γιώργος Ζηκόπουλος εκτίθεται επίσημα στα κοινά της πόλης, ζητώντας το δικαίωμα να συμβάλει δυνητικά ως Δημοτική Αρχή στη βελτίωση και ανάπτυξη της Νέας Σμύρνης. Δεν έχει υπάρξει μέχρι σήμερα δημοτικός σύμβουλος της Νέας Σμύρνης, αλλά σαφώς μία σοβαρή προσωπικότητα, πλαισιωμένη από ένα πολύ συμπαγές βιογραφικό, το οποίο ξεπερνά το βιογραφικό του μέσου δημοτικού συμβούλου κατά πολύ, αξίζει τουλάχιστον την προσοχή αλλά και την ευκαιρία να συμμετέχει από θέση ευθύνης στη νέα Δημοτική Αρχή.

 


Σχόλια

comments powered by Disqus

Διαβάστε επίσης από αυτόν το Συντάκτη: