Αρθρογραφία


Απάντηση Στην Εξώδικη Δήλωση Διαμαρτυρίας Του Πολύδωρου Συρίγου Και Της Μάρθας Χασάπη

Ένωση Συντακτών συντακτική ομάδα | 16/05/2015

Δια της παρούσης ανακοινώσεως θεωρούμε επιβεβλημένο να διευκρινίσουμε ότι το έντυπό μας «Ο ΠΡΟΦΗΤΗΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ», που εκδίδεται από την Ένωση Συντακτών Ηλεκτρονικού Τύπου και λοιπών Σύγχρονων Μέσων, έχει ως στόχο και κύριο μέλημά της να καταδεικνύει διάφορα ζητήματα του Δήμου μας προς ενημέρωση των συμπολιτών μας τόσο για τις εκδηλώσεις του Δήμου όσο και για τα λεγόμενα «κακώς κείμενα», τα οποία λόγω της φύσης τους παρουσιάζουν αυξημένο ενδιαφέρον για το αναγνωστικό μας κοινό. Τόσο τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας όσο και τα άρθρα που συμπεριλαμβάνονται σε αυτή αποτυπώνονταν από την πρώτη ημέρα κυκλοφορίας του εντύπου και εξακολουθούν να αποτυπώνονται με τρόπο σκωπτικό και χιουμοριστικό σε απλή, κατανοητή και ευκόλως αντιληπτή για το ευρύ κοινό γλώσσα, όπως αρμόζει σε ένα μέσο που στοχεύει στην αφύπνιση των αναγνωστών, την πρόκληση ενεργού σχολιασμού και την ανταλλαγή απόψεων για θέματα που απασχολούν την κοινή γνώμη και μαστίζουν την τοπική μας κοινωνία. Τα άρθρα που δημοσιεύουμε σε καμία περίπτωση δεν στοχεύουν στην προσβολή ή στηλίτευση προσώπων ή των πεπραγμένων τους.
Σε κάθε περίπτωση και καθώς σκοπός της εφημερίδας μας είναι η διακρίβωση και κατάδειξη των προβλημάτων της πόλης μας, αλλά και των θετικών ενεργειών που γίνονται από τους επίσημους φορείς για την αντιμετώπιση των ζητημάτων αυτών Σας ενημερώνουμε ότι είμαστε πάντα ανοιχτοί και δεκτικοί στην πολυφωνία και τον αντίλογο καθώς στοχεύουμε, πέραν των ανωτέρω, στην πρόκληση διατύπωσης προσωπικών εμπειριών και σχολίων από τους αναγνώστες – συμπολίτες μας.
Στο πλαίσιο των ανωτέρω και προς ενημέρωση του αναγνωστικού μας κοινού Σας ενημερώνουμε ότι την 24η Απριλίου 2015 λάβαμε τις από 21.04.2015 εξώδικες δηλώσεις – διαμαρτυρίες – προσκλήσεις των Πολύδωρου Συρίγου και Μάρθας Χασάπη, που αναφέρονται στο πρωτοσέλιδο και άρθρο που συμπεριλαμβάνεται στο έντυπο με αριθμό φύλλου 14, το οποίο κυκλοφόρησε την 14η Μαρτίου 2015. Στις δηλώσεις αυτές γίνεται αναπαραγωγή κάποιων χωρίων του άρθρου που δημοσιεύτηκε, χωρίς όμως περαιτέρω σχολιασμό τους. Προς αποφυγή παρερμηνείας ή δημιουργίας εσφαλμένων εντυπώσεων και καθώς η εφημερίδα μας υποστηρίζει τον διάλογο και την πολυφωνία δηλώνουμε ότι είμαστε ανοιχτοί σε οποιονδήποτε επιθυμεί να εκφράσει την άποψή του για την αντικειμενικότερη πληροφόρηση των αναγνωστών μας, είτε μέσω δημοσίευσης κάποιου άρθρου είτε μέσω συνέντευξης που εν συνεχεία θα δημοσιεύσουμε, προκειμένου να συζητηθούν και διευκρινιστούν ζητήματα που ανέκυψαν.

Πιο Συγκεκριμένα,
Αντιλαμβανόμενοι ότι ο έμπειρος Αντιδήμαρχος Παιδείας έχει αποδείξει ότι δεν πρέπει να ποινικοποιείται ούτε η πολιτική κριτική αλλά ούτε η σάτιρα, είναι υποχρέωσή μας, να αναδείξουμε μέσα από διάλογο κάθε πιθανό σημείο που  δύναται να λάβει διαφορετική ερμηνεία.
Περαιτέρω θα θέλαμε να επαναλάβουμε την νομιμότητα της πρόσληψης της Κας Μάρθας Χασάπη στο Δήμο Νέας Σμύρνης την οποία άλλωστε ποτέ δεν αμφισβητήσαμε, ενώ επιβεβαιώνουμε ότι εκ παραδρομής αναγράφηκε ως παρούσα Υπηρεσία της, ο Πολιτιστικός Οργανισμός του Δήμου Νέας Σμύρνης κατά την ημερομηνία έκδοσης του εν λόγω φύλλου, και αυτό διότι εκτελούσε στο παρελθόν, χρέη γραμματέα σύμφωνα με τα πρακτικά του εν λόγω νομικού προσώπου.
 Τέλος υπογραμμίζουμε με τον πιο έντονο τρόπο της διάθεσή μας κυρίως μέσω των εξώφυλλων του εντύπου μας, ΜΟΝΟ να σατιρίζουμε Δημόσια Πρόσωπα όπως αυτό κατ’ επανάληψη έχει γίνει σε έντυπα μέσα της πόλης της Νέας Σμύρνης, χωρίς πρόθεση κιτρινισμού, λάσπης ή λιβελογραφήματος.
Φυσικά στο πολιτικό σκέλος της αρθρογραφίας και με δεδομένη την επιχειρηματολογία αυτού, μας ενδιαφέρει, όπως προφανώς ενδιαφέρει και το αναγνωστικό κοινό να τοποθετηθείτε αν επιθυμείται μεταξύ άλλων, σε  θέματα όπως ‘’απασχόληση της Μάρθας Χασάπη ως Γραμματέα στο ΔΣ του Πολιτιστικού Οργανισμού’’, ‘’ισχύ των άρθρων 142 και 143 του ΚΔΚ , και απόφασης του Κανονισμού Λειτουργίας του ΔΣ Νέας Σμύρνης, περί  ψήφισης θεμάτων μισθοδοσίας συγγενών πρώτου βαθμού’’ και τέλος ‘’Δημόσιος καταλογισμός πολιτικών ευθυνών για οικονομικά  σκάνδαλα επί πολιτικής εποπτείας των αθλητικών δραστηριοτήτων από τον Πολύδωρο Συρίγο’.
 Με κανέναν τρόπο δεν αποσκοπούμε σε βλάβη της προσωπικότητας, της τιμής και της υπόληψης του οποιουδήποτε, πόσο δε μάλλον της οικογένειας Πολύδωρου Συρίγου, όταν κατά το πρόσφατο παρελθόν έχουμε αναδείξει επικοινωνιακά ποικιλοτρόπως και κατ επανάληψη τόσο τον ίδιο όσο και το δημόσιο του έργο.

 


Σχόλια

comments powered by Disqus

Διαβάστε επίσης από αυτόν το Συντάκτη: