Αρθρογραφία


Νέος, ωραίος, wannabe famous ο Ασημακόπουλος

Ένωση Συντακτών συντακτική ομάδα | 25/03/2017

Προσπαθώντας να παρουσιάσουμε την επόμενη γενιά πράσινων (εκ του ΠΑΣΟΚ) «δορυφόρων» γύρω από τα κοινά του πλανήτη «Πλατεία Νέα Σμύρνη», ανακαλύψαμε  μεταξύ άλλων και το νεαρό wannabe κειμενογράφο, αρθρογράφο, φωτογράφο και ποιός ξέρει τι άλλο στο μέλλον Κώστα Ασημακόπουλο.
Ένας εκπρόσωπος της σημερινής νεολαίας στην πόλη της Νέας Σμύρνης είναι μεταξύ άλλων και ο Κώστας. Ίσως θα ήταν καλό βέβαια κάποια από τα ... πεπραγμένα του να μην πρέπει να εκπροσωπήσουν τη σύγχρονη νεολαία, διότι τότε απλά διαιωνίζουμε το πρόβλημα. Το αστείο με τα μικρά ΠΑΣΟΚ στη Νέα Σμύρνη είναι ότι δεν το κρύβουν κιόλας. Δηλαδή τη σήμερον ημέρα είναι κακό να είσαι ΠΑΣΟΚτζής; Ρωτήστε τον Ευάγγελο Βενιζέλο που... ψάχνεται, την Άννα Διαμαντοπούλου που πορεύεται μόνη και αρκετούς fan του «Πράσινου Ήλιου»  που τράβηξαν προς Κουμουνδούρου πριν πατώσει το άλλοτε κραταιό κόμμα. Άλλωστε και το λογότυπο ακόμη απορροφάται σιγά-σιγά.
Προφανώς λοιπόν, η ενασχόληση του Κώστα με τα κοινά σε δημοσιογραφικό επίπεδο τον κάνει και αυτόν να κρίνεται δημόσια και όχι μόνο να κρίνει – όπως όλους μας φυσικά. Εμείς στον «Π» απλά τον καλωσορίζουμε στην επικοινωνία της Νέας Σμύρνης. Ο νεαρός λοιπόν – με μεταπτυχιακό μάλιστα – ΠΑΣΟΚος αρχικά εμφανίζεται πριν από αρκετούς μήνες ως Διευθυντής (;) σύνταξης της – μέχρι νεωτέρας – ... παγωμένης κυκλοφορίας εφημερίδας «Επίκαιρα». Τελικά, είναι προφανές ότι η πολύ δημοσιογραφική «σχέση» με τη Δημοτική Αρχή του «πράσινου» Τζουλάκη οδηγεί και σε ... μεταγραφές. Μέχρι εδώ καλά, αναμενόμενα και αδιάφορα. Η στάση μηνών της έντυπης μορφής της εφημερίδας μπορεί να βαραίνει και το νεαρό Κωνσταντίνο, και δεν είναι και κάτι που πρέπει να προσθέσει  και στο βιογραφικό του δυστυχώς. Και μια και μιλάμε για το βιογραφικό του, ας δούμε λίγο τι παρουσιάζει ο ίδιος ως βιογραφικό στο προφίλ του στο LinkedIn. Σεπτέμβριος 2010 – Ιούλιος 2012, 2 σχεδόν χρόνια στο Υπουργείο Εργασίας. Είτε μετακλητός ή με σύμβαση ορισμένου χρόνου. Μάρτιος 2014 – Οκτώβριος 2014, 8 μήνες στο Υπουργείο Εσωτερικών. Είτε μετακλητός και πάλι ή με σύμβαση ορισμένου χρόνου. Οι θέσεις ευθύνης δεν προδίδουν σχέση ορισμένου χρόνου βέβαια. Μπορεί όμως. Φυσικά καμία δουλειά δεν είναι ντροπή (), ακόμη και αυτή του μετακλητού ή συμβασιούχου σε Υπουργείο, που όμως ίσως απαιτεί την απαραίτητη πολιτική γνωριμία και συνήθως πληρώνει διαφορετικά από τον ιδιωτικό τομέα. (βλ. ΦΕΚ για Κρικρή στον Υφυπουργό Παιδείας για μερικούς μήνες).  Είναι βέβαια γνωστό ότι μόλις αλλάξει ο Πολιτικός Προϊστάμενος ή τελειώσει η σύμβαση, τέλος και η «θεσούλα» στο Δημόσιο λογικά και με το νόμο. Μετά βέβαια ήρθαν οι Συριζαίοι, οπότε ο νεαρός ΠΑΣΟΚΟΣ που δεν είχε προβλέψει να στηρίξει ΣΥΡΙΖΑ, όπως άλλοι πρώην ομοϊδεάτες του, βρέθηκε άκουσον – άκουσον στον ιδιωτικό τομέα.
Μαζί του στο site neasmyrnilive (λίγη διαφήμιση δεν έβλαψε ποτέ φίλε Κώστα) μάλλον «απασχολεί» και τον άλλο «πρασινούλι» τον Κρικρή, Δημοτικό Σύμβουλο υπεύθυνο για θέματα καθαριότητας του Δήμου Νέας Σμύρνης. Σιγά μην έλλειπε ο «Μάρτης από τη Σαρακοστή». Το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ ενωμένο δυνατό. Εδώ να προσθέσουμε ότι στο ίδιο οικολογικό (κομψά για το «Πράσινο») περιβάλλον θα βρει κανείς νέους όπως την Αντιδήμαρχο Μπακαλοπούλου, τη σύμβουλο Αναγνωστοπούλου και τον Αντιπρόεδρο του Πολιτιστικού Αλικάτωρα.
Με δεδομένο ότι πιστεύουμε και στην έκφραση «δείξε μου το φίλο σου να σου πω ποιός είσαι», μια μικρή έρευνα στο προφίλ στο FB του νεαρού «παράγοντα», επιβεβαιώνει του λόγου το αληθές. ΜΟΝΟ ΠΑΣΟΚ διαλέγει για πολιτικούς φίλους ηλεκτρονικά. Με το σταγονόμετρο οι Δεξιοί, απόντες οι Συριζαίοι. Καθαρά φρέσκο δημοσιογραφικό προφίλ, απλά ΠΑΣΟΚ. Πολύ όμως!!!!
Νέοι λοιπόν σαν τον Κώστα μπορεί σου πουν τι είναι σωστό και τι λάθος, ποιός είναι καλός και ποιός όχι (ίσως όχι δημόσια), πως πιθανόν να κάνεις σωστά τη δουλειά σου, πως μπορείς αν θες ίσως να μοντάρεις μια φωτό αν δε «γουστάρεις» ένα λογότυπο ή πως μπορείς να αλλοιώσεις ένα ΔΤ – ειδικά αυτά  τα κάνει καλά ( ) – και ίσως στο μέλλον να σου ζητήσουν και την ψήφο σου, διότι η νεολαία αξίζει περισσότερες ευκαιρίες. Επιφυλλακτικά λοιπόν σε μεγάλα λόγια από τέτοιους «τύπους», διότι δε θα σου πουν ποτέ «από που θα σου έρθει». Άλλωστε ή δεν ξέρουν ή αποφάσισαν να μην διδαχθούν από «μαθήματα» άλλων.
Άλλη μία περίπτωση ανθρώπου που λανθασμένα ίσως σκέφθηκε «άλλο εγώ».


Σχόλια

comments powered by Disqus

Διαβάστε επίσης από αυτόν το Συντάκτη: