Αρθρογραφία


Τρείς Εκδηλώσεις Μια Ιστορία Από Τον Πανιώνιο ΓΣΣ

Χρυσού Εριέλλα | 23/04/2016

της Εριέλλας Χρυσού
προέδρου Ένωσης Συντακτών Η.Τ.Λ.ΣΥ.Μ

Ο Πανιώνιος Γυμναστικός Σύλλογος Σμύρνης γιόρτασε στο Δημοτικό Πολυχώρο Πολιτισμού «Γαλαξίας» τα 126 χρόνια του με μία σειρά εκδηλώσεων αφιερωμένες
στα τμήματα Ενόργανης, Γυναικείου αθλητισμού και Ποδοσφαίρου.
 Στη πρώτη εκδήλωση ο Πανιώνιος ΓΣΣ γιόρτασε τα 35 χρόνια λειτουργίας του τμήματος της ενόργανης γυμναστικής.
Βασικός ομιλητής της εκδήλωσης ήταν ο Σπύρος Αντωνίου, παλιός προπονητής της ενόργανης, ο οποίος παρουσίασε την ιστορία του τμήματος και των αθλητών.
Σύντομο χαιρετισμό απηύθυνε ο Άρης Μισαηλίδης, πρόεδρος του Ερασιτέχνη, ο Δημήτρης Μιχαηλίδης, μέλος του ΔΣ και πρώην έφορος του τμήματος, και η Όλγα Φανδρίδου, σημερινή έφορος του τμήματος.
Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης βραβεύτηκαν αθλητές και παράγοντες της ενόργανης για τη συνεισφορά τους.
Ο Σπύρος Αντωνίου, μιλώντας στην κάμερα της διαδικτυακής τηλεόρασης της πόλης www.nstv.gr, μίλησε για τη συγκίνηση που προκάλεσε σε όλους η εκδήλωση, αλλά και για τη διαχρονική δυνατότητα του τμήματος να ξεπερνάει τις οικονομικές δυσκολίες αλλά και να συναγωνίζεται και να ξεπερνά σε επιτυχίες τους μεγάλους της εποχής.
Ο Δημήτρης Μιχαηλίδης αναφέρθηκε στην ικανότητα του συλλόγου διαχρονικά να αναδεικνύει αθλητές και ευχήθηκε περισσότερες επιτυχίες.
Ο Δημήτρης Κούρτης, πρώην έφορος του τμήματος, μίλησε για τις αναμνήσεις που η εκδήλωση ξύπνησε σε όλους τους παραβρισκόμενους, θυμίζοντας εύκολες αλλά και δύσκολες στιγμές.
Τέλος, ο Παναγιώτης Μαρινόπουλος, πρώην αθλητής του τμήματος με πολλές συμμετοχές στην Εθνική Ομάδα, δήλωσε πως «ο Πανιώνιος είναι οικογένεια και συγκίνηση» και αναφέρθηκε στις συμμετοχές του στην ομάδα με τα εθνικά μας χρώματα.
    Στην δεύτερη εκδήλωση «σειρά» είχε ο Γυναικείος Αθλητισμός του Ιστορικού.
Σύντομο χαιρετισμό απηύθυνε ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη Άρης Μισαηλίδης, ενώ παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων ο Βασίλης Σεβαστής, Γ.Γ. του ΣΕΓΑΣ, επί 15 χρόνια πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ και παλιός αθλητής του Πανιωνίου στο δέκαθλο, ο Γιάννης Στουραΐτης, Α΄ αντιπρόεδρος ΕΟΠΕ, ο Γιώργος Κογκαλίδης, πρόεδρος της ΕΣΠΕΔΑ,  αθλήτριες και αθλητές του Πανιωνίου, εκπρόσωποι του ΔΣ του Ερασιτέχνη και τοπικοί παράγοντες.
Βασικός ομιλητής της εκδήλωσης ήταν ο συγγραφέας του βιβλίου «Πανιώνιος 125 χρόνια προσφοράς στον ελληνικό αθλητισμό» και γνωστός φίλαθλος του Πανιωνίου Θοδωρής Μπελίτσος. Ακολούθησαν βραβεύσεις ανθρώπων που έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στην εδραίωση του γυναικείου αθλητισμού, με πρώτο τον αείμνηστο Ηλία Μισαηλίδη, παλιό πρόεδρο του συλλόγου, το βραβείο του οποίου παρέλαβε ο σημερινός πρόεδρος του Ερασιτέχνη και γιος του Άρης Μισαηλίδης.
Στην κάμερα της διαδικτυακής τηλεόρασης της πόλης www.nstv.gr, μίλησε ο Βασίλης Σεβαστής, ο οποίος θυμήθηκε τα παλιά του αθλητικά χρόνια στην ομάδα και σχολίασε τη συμβολή σωματείων, όπως ο Πανιώνιος, στην άρση της προκατάληψης σχετικά με την ενασχόληση των γυναικών με τον αθλητισμό.
Ο Γιάννης Στουραΐτης δήλωσε συγκινημένος και σχολίασε πως «κανείς πρέπει να υποκλίνεται στην ιστορία του Πανιωνίου, στο ότι ήταν ο πρώτος σύλλογος που ασχολήθηκε με το γυναικείο αθλητισμό».Ο Γιώργος Κογκαλίδης υπογράμμισε την επιτυχία της βραδιάς, τονίζοντας πως η οπτικοακουστική αναδρομή πρόσθεσε πολλά αθλητικά στοιχεία και γνώσεις. Τέλος, σχολιάζοντας τη φετινή πορεία του Πανιωνίου στο βόλλεϋ, τόνισε την καλή πορεία της αντρικής ομάδας και ευχήθηκε στη γυναικεία ομάδα να πετύχει την άνοδό της στην Α1 κατηγορία.
 Η τρίτη εκδήλωση ήταν αφιερωμένη στο ποδόσφαιρο με θέμα «Από την Σμύρνη στην Ελλάδα το ποδόσφαιρο στην κορυφή της παραγωγής μεγάλων αθλητών».
Ο δημοσιογράφος Μάκης Διώγος ήταν ο βασικός ομιλητής της εκδήλωσης, η οποία συνοδευόταν από οπτικό ακουστικό υλικό. Εκεί βρέθηκε η κάμερα της Διαδικτυακής Τηλεόρασης της Νέας Σμύρνης www.nstv.gr για να καλύψει την εκδήλωση.
Στον Άρη Μισαηλίδη, Πρόεδρο του Ερασιτέχνη Πανιωνίου, άρεσε πολύ η εκδήλωση, καθώς έδωσε τη δυνατότητα στα παιδιά να μάθουν την πολύ όμορφη και σημαντική ιστορία του Πανιωνίου για να ξέρουν που βρίσκονται και ποιά φανέλα φοράνε. «Αυτή η ιστορία μοιάζει σαν παραμύθι, μόνο που τα  παραμύθια έχουν τέλος, ενώ η ιστορία του Πανιωνίου θα συνεχίζεται για πάντα». Εξέφρασε τον θαυμασμό του για τον Πανιώνιο δηλώνοντας ότι αυτή η ομάδα είναι για το βιβλίο του Γκίνες, καθώς κατάφερε από το πουθενά να βγει στο UEFA.  
Ο Πρόδρομος Τσάμης, Ειδικός Γραμματέας του Ερασιτέχνη Πανιωνίου, χάρηκε για την ευκαιρία που είχαμε να μάθουμε πράγματα για την ιστορία του Συλλόγου. «Ο Σύλλογος είναι τεράστιος όχι γιατί είμαστε φανατικοί αλλά γιατί το έχει αποδείξει με την ιστορία του, τις επιτυχίες του και τη συμβολή του στον πολιτισμό και στον αθλητισμό». Δήλωσε ότι πολύ σημαντική ήταν και η εκδήλωση για την σχέση του Πανιωνίου με τον γυναικείο αθλητισμό γιατί ήταν μέσο για τη χειραφέτηση της γυναίκας. Εύχεται να τους δοθεί ξανά η ευκαιρία να επαναλάβουν τέτοιες εκδηλώσεις, ώστε να μαθαίνουν τα παιδιά καλύτερα ποιον Σύλλογο υπηρετούν.

 


Σχόλια

comments powered by Disqus

Διαβάστε επίσης από αυτόν το Συντάκτη: