Αρθρογραφία


Τουρκία – ΜΚΟ και προσφυγικό

Βεβόπουλος Αλέξανδρος | 20/01/2020

                                                                           Τουρκία – ΜΚΟ και προσφυγικό

 

Γράφει ο Αλέξανδρος Βεβόπουλος

Μέλος ΕΣΗΤΛΣΥΜ

Ένα από τα καυτά θέματα της επικαιρότητας και το πιο σοβαρό πρόβλημα που διαιωνίζεται και ταλαιπωρεί την σημερινή κυβέρνηση είναι το προσφυγικό.

Η Ελλάδα δέχεται πολλούς πρόσφυγες από χώρες που έχουν πόλεμο όπως από την Συρία και το Ιράκ. Όμως, η Ελλάδα γίνεται αποδέκτης πολλών άλλων ανθρώπων από άλλες χώρες που δεν έχουν πόλεμο. Έρχονται άνθρωποι για μια καλύτερη ζωή όπως τους λένε διάφοροι περίεργοι τύποι. Έρχονται άτομα για κάτι καλύτερο. Ωστόσο αυτοί δεν είναι πρόσφυγες αλλά λαθρομετανάστες καθώς εισβάλλουν παράνομα στην χώρα χωρίς χαρτιά με τα στοιχεία τους.

Η Ελλάδα δέχεται λαθρομετανάστες από χώρες όπως το Μπαγκλαντές, το Μαρόκο, την Τυνησία, την Σομαλία ακόμα και από χώρες της Νοτιάς Αμερικής.

Από τις αρχές του 2015 σχεδόν ενάμιση εκατομμύριο άνθρωποι έχουν περάσει από τις ακτές της Τουρκίας σε κάποιο από τα ελληνικά νησιά ή τον Έβρο προσπαθώντας να φτάσουν σε μια από τις πλούσιες χώρες της βόρειας Ευρώπης ή ακόμα και να μείνουν εδώ.

Και μόνο από τον αριθμό καταλαβαίνουμε ότι αυτοί όλοι δεν είναι πρόσφυγες.

Υπάρχουν μαρτυρίες πως ο τουρκικός παράγοντας και με διάφορες παράξενες ΜΚΟ παίζουν διάφορα παιχνίδια κερδίζοντας ταυτόχρονα εκατομμύρια χρήματα από την συγκεκριμένη μπίζνα.

Αρχικά στην Τουρκία έχουν ανοίξει επιχειρήσεις που κατασκευάζουν πλαστικές βάρκες τις οποίες φορτώνουν με ανθρώπους για να τους φέρουν στην Ελλάδα από τα παράλια της γειτονικής χώρας.

Δεύτερον, υπάρχουν μαρτυρίες από στελέχη του στρατού ότι έχουν εντοπίσει στα νησιά μας περίεργα άτομα να φωτογραφίζουν στρατόπεδα του ελληνικού στρατού και μετά να εξαφανίζονται.
Έχουν δει στο δρόμο ανθρώπους με κουκούλες να βρίζουν και να απειλούν κατοίκους των νησιών, να καταστρέφουν εκκλησίες και να λεηλατούν δημόσια περιουσία.

Αλλά προς θεού δεν είναι όλοι έτσι δηλαδή πράκτορες. Για παράδειγμα οι Σύριοι που έρχονται και δεν δημιουργούν προβλήματα, είναι τα πραγματικά θύματα καθώς εγκαταλείπουν την χώρα τους και από εκεί και πέρα γίνονται θύματα των αρπακτικών ΜΚΟ.
Συμφωνία με τους ίδιους δίνουν χιλιάδες λεφτά στις ΜΚΟ για να έρθουν στην Ελλάδα.
Γιατί όμως έρχονται στην Ελλάδα; Οι φιλοτουρκικές ΜΚΟ κατ'εμέ πληροφορούν τους ανθρώπους πως εδώ είναι ο παράδεισος όπως και στην υπόλοιπη Ευρώπη.

Οι διακινητές ζητάνε από τους Σύριους για να τους μεταφέρουν από την Συρία στην Τουρκία 1000 με 1500 ευρώ. Από εκεί με προορισμό την Ελλάδα 1500 έως 1700 ευρώ.
Τα λεφτά δεν σταματάνε εκεί. Ερχόμενοι στα νησιά οι πρόσφυγες πρέπει να καταβάλουν αλλά 2000 ευρώ για να μεταφερθούν στον Πειραιά ή στην Θεσσαλονίκη.

Συμφωνία με μαρτυρίες ενώ θα έπρεπε να δίνονται προτεραιότητες στα παιδιά και στις μητέρες για "άγνωστο" λόγο στις βάρκες τοποθετούν άντρες γεροδεμένους με τσάντες και μπροστά αλλά και στο πλάι βάζουν μικρά παιδιά. Όλα αυτά δείχνουν κάποιο οργανωμένο σχέδιο, σχέδιο που η Ευρώπη πλέον αν και καθυστερημένα το έχει καταλάβει.

Ο Ερντογάν έχει βρει το κόλπο που εξυπηρετεί το σχέδιο του, το δικό του και των συμμάχων του από τον αραβικό κόσμο.

Ως πότε θα αφήνουμε να αλωνίζουν οι ΜΚΟ εξαπατώντας ανθρώπους που δεν έχουν στον ήλιο μοίρα. Ως πότε θα αφήσουν οι μεγάλες δυνάμεις τον Ερντογάν να προκαλεί και να ζητάει συνέχεια πράγματα;
Φαίνεται όμως ότι κάτι αλλάζει και αυτήν την φορά στην πράξη και όχι στα λόγια.

 


Σχόλια

comments powered by Disqus

Διαβάστε επίσης από αυτόν το Συντάκτη: