Αρθρογραφία


Το μαύρο πρόβατο που γίνεται λύκος

Βεβόπουλος Αλέξανδρος | 28/05/2021

Το μαύρο πρόβατο που γίνεται λύκος

                                                             

Γράφει ο Αλέξανδρος Βεβόπουλος-Μέλος ΕΣΗΤΛΣΥΜ

Η Ελλάδα έως και τα τελευταία χρόνια θεωρούνταν το μαύρο πρόβατο της Ευρώπης.

Είχε μείνει αρκετά πίσω σε πολλούς τομείς. Ότι βήματα έκανε προς τα εμπρός τα έκανε με το ζόρι και χωρίς την δική της ουσιαστικά θέληση. Αυτά όμως είναι γνωστά σε όλους μας.

Ας δούμε το από εδώ και πέρα και ας δούμε τι μας επιφυλάσσει το λαμπρό όπως όλα δείχνουν μέλλον για την πατρίδα μας.

Αρχικά η Ελλάδα βάση των αναλυτών και των εκτιμήσεων τους θεωρείται η πιο ευνοημένη χώρα σε επίπεδο στήριξης από το Ταμείο ανάκαμψης.

Από την ημέρα που έγινε γνωστό ότι μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης μπορούν να διοχετευτούν έως και 70 δις ευρώ στην Ελληνική οικονομία, όλοι πλέον γράφουνε για τη μεγάλη ευκαιρία που έχει μπροστά της η Ελλάδα και την οποία δεν πρέπει να αφήσουμε να πάει χαμένη. 

Ήδη μιλάνε για έκρηξη των επενδύσεων και με τους επενδυτές να περιμένουν στην ουρά για να επενδύσουν τα κεφάλαια τους στην Ελλάδα στηρίζοντας έτσι την Ελληνική οικονομία.  Αυτές οι επενδύσεις αφορούν τον τουρισμό, την ψηφιακή οικονομία, τον ενεργειακό τομέα και το real estate.

Tα καλά νέα για την χώρα μας δεν σταματούν εδώ. Οι ειδικοί κάνουν λόγω ότι τα 50 δις ευρώ που όπως δήλωναν οι εκθέσεις έλειπαν, μπορούν πλέον να καλυφθούν σε βάθος χρόνου που δεν θα ξεπερνά την 5ετία!

Επιπλέον, η χώρα μας σύμφωνα με αξιωματούχους της κομισιόν θα είναι η πρώτη χώρα στην Ευρώπη που θα έχει έκρηξη από επενδύσεις, άνω του 28% τη διετία 2021-2022.

Αυτά τα νούμερα που ακούγονται τις τελευταίες ημέρες μπορούν την Ελλάδα από ουραγό της Ε.Ε να την κάνουν πρωταγωνίστρια και ρυθμιστή των εξελίξεων αρκεί όλοι οι αρμόδιοι και εμπλεκόμενοι να διαχειριστούν σωστά αυτές τις επενδύσεις ξεχνώντας τα εσκεμμένα και μη λάθη και παραλείψεις του παρελθόντος.

Υπάρχει πλέον η δυνατότητα μετά από μία δεκαετία πλήρους απαξίωσης και φτωχών οικονομικών επενδύσεων, μετά από αρκετά σκληρό αγώνα ώστε να μην βγει από την Ε.Ε και έρθει αντιμέτωπη με το χάος, να γίνει το αληθινό success story με τεράστιες ευκαιρίες και προοπτικές.

Από πλευρά μας ας ευχηθούμε τώρα που πλησιάζουμε στο κρίσιμο τουριστικά καλοκαίρι να επιτευχθούν οι στόχοι της κυβέρνησης έτσι ώστε να επιτευχθεί η λεγόμενη ΄΄ανοσία της αγέλης΄΄ του πληθυσμού μας με σκοπό να ανοίξει πλήρως και να μην κλείσει ξανά η οικονομική, κοινωνική και πολιτιστική δραστηριότητα στην χώρα μας ώστε να διασφαλίσουμε ακόμα πιο ταχύτερους ρυθμούς ανάπτυξης προς όφελος όλων μας.

Καλό καλοκαίρι !


Σχόλια

comments powered by Disqus

Διαβάστε επίσης από αυτόν το Συντάκτη: