Αρθρογραφία


Καλοκαιρινές υποχρεώσεις

Βαλασκατζής Γιώργος | 30/06/2022

Καλοκαιρινές υποχρεώσεις

Γράφει ο Γιώργος Βαλασκατζής-Μέλος ΕΣΗΤΛΣΥΜ

Καλοκαιρινά ραντεβού πάνω στην πόλη μου

Προεκλογικά ρουσφετιά παντού ξανά  

Όλοι οι σταυροί ψάχνουν να βρουν κάποιον προορισμό

ολόκληρη η πόλη, κουρασμένη από σας…

 

Επίσημα μπήκε το καλοκαίρι και για φέτος. Ένα καλοκαίρι με μεγάλη βαρύτητα για το μέλλον της Νέας Σμύρνης απ’ ότι φαίνεται. Τα ραντεβού των επίδοξων πρωταγωνιστών για την τοπική πολιτική σκηνή δεν έχουν τελειωμό. Φυσικά, ως γνωστόν, υπάρχουν πάντα δύο όψεις σε ένα νόμισμα.

Από τη μία, οι συναντήσεις που πραγματοποιούνται ανάμεσα σε σημαντικούς ανθρώπους που ως βασικό γνώμονα της ενασχόλησής τους με τα κοινά έχουν την ευημερία της πόλης μας είναι ενθαρρυντικές. Μία συνεργασία τέτοιων ανθρώπων, φαίνεται να είναι ο μόνος τρόπος για να αλλάξει η καθοδική πορεία της Νέας Σμύρνης μας. Μία τέτοια κίνηση είναι αυτή που χρειάζεται για να καθαρίσει, με κάθε έννοια της λέξης αυτής, η πόλη μας. Βέβαια, από το ρομαντικό άκουσμα της συλλογιστικής αυτής, μέχρι την υλοποίηση της, υπάρχει τεράστια απόσταση. Φανταστείτε μόνο, πόσο θα χρειαστεί να ρίξουν τις άμυνες και τις φιλοδοξίες τους, ορισμένοι άνθρωποι, προκειμένου να είναι και αυτοί, μέρος της μεγάλης αλλαγής. Σε κάθε περίπτωση και ανεξάρτητα με τους ανθρώπους που ήδη ασχολούνται ενεργά με τα κοινά, ο καθένας από εμάς οφείλει να αφυπνιστεί και να καταλάβει πως η μόνη πραγματική ελπίδα για να σταματήσει η κατρακύλα της πόλης μας είναι ακριβώς ένα τέτοιο σενάριο.

Ρομαντικό; Ίσως.

Πιθανό; Φυσικά.

Ρεαλιστικό; Είναι στο χέρι μας.

 

Για να δούμε, όμως, ποια είναι και η άλλη πλευρά. Ποιες είναι οι συναντήσεις αυτές που προκαλούν απέχθεια και δεν θα ωφελήσουν σε καμία περίπτωση το ευρύτερο σύνολο; Ποιοι είναι οι πολιτικά «επικίνδυνοι» αυτοί άνθρωποι που θέλουν απεγνωσμένα μία θέση εξουσίας και δεν μπορούν επί σειρά πάρα πολλών ετών να αποκτήσουν; Γιατί επιμένουν να βλάψουν την πόλη μας; Δεν έχει γίνει ήδη αρκετό κακό; Μιλάμε φυσικά για τους άεργους μαϊντανούς, όπως έχουν περιγραφεί και στο παρελθόν, οι οποίοι κινούνται ανάμεσά μας και χωρίς κανένα προσόν επιδιώκουν να καπηλευτούν τα έργα και τις προσπάθειες άλλων για προσωπικό τους συμφέρον. Για τους ανθρώπους που μιλάνε μόνο πίσω από την πλάτη σου και που χαίρονται με κάθε σου αποτυχία. Οι συναντήσεις που οργανώνουν οι συγκεκριμένοι επιτήδειοι, για καλή σας τύχη, είναι δημόσιες και λαμβάνουν χώρα καθημερινά στην πλατεία μας. Μία βόλτα είναι αρκετή. Εκεί θα είναι.

Μεγάλη προσοχή, λοιπόν, απαιτείται, για να αποφύγουμε να γίνουμε μέρος της δεύτερης κατηγορίας και να απομακρυνθούμε όσο πιο πολύ γίνεται από τέτοιους ανθρώπους. Όσο και να σφίξουν οι ζέστες, αν σας προσεγγίσουν σκεφτείτε το διπλά και προτιμήστε να ακολουθήσετε ένα νέο μονοπάτι. Μπορεί να είναι δύσβατο και να έχει πολλές δυσκολίες αλλά αν προχωρήσετε θα δείτε πως στο τέλος θα έχει ευχάριστη κατάληξη. Τι απόφαση θα πάρετε;Σχόλια

comments powered by Disqus

Διαβάστε επίσης από αυτόν το Συντάκτη: