Αρθρογραφία


Τριπλή βομβιστική επίθεση αυτοκτονίας στην Νιγηρία

Ροδόπουλος Σπύρος | 23/10/2017

Συναγερμός έχει κηρυχθεί στην πρωτεύουσα της Πολιτείας Μπόρνο στην Νιγηρία, Μαϊντουγκούρι, μετά από τριπλή επίθεση αυτοκτονίας, η οποία στοίχισε την ζωή σε 13 ανθρώπους και τραυμάτισε άλλους 16. Σύμφωνα με πηγές της υπηρεσίας ασφαλείας, οι επιθέσεις έγιναν από γυναίκες οι οποίες φαίνονται να ήταν μέλη της εξτρεμιστικής ισλαμιστικής τρομοκρατικής οργάνωσης Μπόκο Χαράμ
Στρατιωτική πηγή ανέφερε πως η πρώτη βομβίστρια έδρασε στις 21:45, ( 23:45 ώρα Ελλάδος) όταν πυροδότησε την ζώνη εκρηκτικών με την οποία ήταν ζωσμένη, σε ένα μικρό εστιατόριο στην συνοικία Μούνα Γκάρατζ, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν 13 άνθρωποι. Η δεύτερη γυναίκα πυροδότησε τα εκρηκτικά της λίγα λεπτά αργότερα στην ίδια συνοικία, τραυματίζοντας σοβαρά πολλούς ανθρώπους. Η ζώνη εκρηκτικών που φορούσε η τρίτη βομβίστρια δεν λειτούργησε κανονικά, με αποτέλεσμα να σκοτωθεί μόνο η ίδια. Όπως επιβεβαίωσε μέλος τοπικής παραστρατιωτικής οργάνωσης, οι συνολικοί τραυματίες από τις επιθέσεις είναι 16.
Να σημειωθεί πως η πόλη Μαϊντουγκούρι είναι «γενέτειρα» της τρομοκρατικής οργάνωσης Μπόκο Χαράμ και παρά τις σποραδικές επιθέσεις που γίνονται, το τελευταίο καιρό είχε επανέλθει σε σχετικά φυσιολογικούς ρυθμούς. Η Μπόκο Χαράμ είναι υπεύθυνη για τους θανάτους 17.000 ανθρώπων και τον εκτοπισμό άλλων 2.300.000.
Μπορεί η δράση της να περιορίζεται κυρίως σε χώρες της Μέσης Ανατολής, ωστόσο σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Δίκτη μέτρησης της Τρομοκρατίας (Global Terrorism Index) η Μπόκο Χαράμ είναι η πιο φονική τρομοκρατική οργάνωση παγκοσμίως.


Σχόλια

comments powered by Disqus

Διαβάστε επίσης από αυτόν το Συντάκτη: