Αρθρογραφία


Συνεχίζονται οι σεισμοί στο Μεξικό

Ροδόπουλος Σπύρος | 24/09/2017

 Δεν έχει τέλος η καταστροφή στο Μεξικό, καθώς σήμερα Κυριακή άλλος ένας ισχυρός σεισμός έπληξε τη χώρα. Όπως ανακοίνωσε το Κέντρο Προειδοποίησης για Τσουνάμι του Ειρηνικού, ο σεισμός ήταν μεγέθους 5.9 της κλίμακας ρίχτερ με εστιακό επίκεντρο 99 χιλιόμετρα νότια-νοτιοδυτικά της Τονάλα, στην πολιτεία της Τσιάπας. Είναι ο δεύτερος σεισμός που συμβαίνει τις τελευταίες δύο ημέρες, καθώς εχτές το Σάββατο σημειώθηκε σεισμική δόνηση μεγέθους 6.2 ρίχτερ, από την οποία έχασαν την ζωή τους 5 άτομα και από την οποία προκλήθηκαν υλικές καταστροφές. Οι πολίτες βγήκαν έντρομοι στους δρόμους φοβούμενοι για μία νέα καταστροφή, καθώς το πλήγμα από τον προηγούμενο σεισμό είναι πολύ πρόσφατο.

Στο μεταξύ, οι έρευνες για τον εντοπισμό και απεγκλωβισμό των θυμάτων του φονικού σεισμού των 7.1 ρίχτερ, συνεχίζονται. Ο δήμαρχος της πόλης του Μεξικού, ο Μιγκέλ Άνχελ Μανσέρα, έκανε λόγο για 30 αγνοούμενος και διαβεβαίωσε μέσω Twitter πως οι έρευνες και οι διασώσεις θα συνεχιστούν.

Να σημειωθεί επίσης, πως μόλις το τελευταίο 24ωρο, το Μεξικό έχουν χτυπήσει και άλλοι 9 μικρότεροι σεισμοί, χωρίς όμως να έχουν αφήσει πίσω τους υλικές καταστροφές ή θύματα.

Ωστόσο, οι πιθανότητες να βρεθούν επιζώντες εκτιμώνται πως είναι ελάχιστες, καθώς έχουν περάσει 5 ημέρες από τον σεισμό των 7.1 ρίχτερ, ο οποίος άφησε πίσω του τουλάχιστον 300 νεκρούς.

Υπολογίζεται, πως οι καταστροφές από τους αλλεπάλληλους σεισμούς που χτυπούν τις τελευταίες ημέρες το Μεξικό, θα στοιχήσουν στο κράτος περίπου 4 με 8 δις.


Σχόλια

comments powered by Disqus

Διαβάστε επίσης από αυτόν το Συντάκτη: