Αρθρογραφία


Μα.. αφού έχω 8 εκατομμύρια

Πολυχρόνης Ντάγιος | 26/06/2021

                                                                                            Μα.. αφού έχω 8 εκατομμύρια

Γράφει ο Πολυχρόνης Ντάγιος

Μέλος ΕΣΗΤΛΣΥΜ

 

Όταν έχεις 8 εκατομμύρια στη τράπεζα δεν φοβάσαι τίποτα! Έχεις όμως ακόμα ένα πεδίο μη παραγωγικής διαμάχης δυστυχώς.. Είμαστε σε μια πόλη που ο αντιδήμαρχος οικονομικών δηλώνει υπερήφανος για τα ταμειακα αποθέματα του δήμου! Την ίδια ώρα που η αντιπολίτευση του θυμίζει ότι εκείνη άφησε υψηλότερα ταμειακα αποθέματα μαζί με έργο αλλά και με εκκρεμότητα (βλέπε Εστία!). 

Εμείς όλοι όμως που ζούμε σε αυτή την πόλη στη καθημερινότητα μας και κυκλοφορούμε στους δρόμους όχι σε φανταστικές φούσκες όπως οι της δημοτικής αρχής, πόσο υπερήφανοι πρέπει να νιώθουμε για τα εκατομμύρια στη τράπεζα?! Θα σας απαντήσω καθότι είναι ρητορικό το ερώτημα... Καθόλου! Αν κάποιος πει το αντίθετο ή είναι στρατευμένος με παροπιδες ή εξυπηρετουμενος ,και τα δύο άκρως επικίνδυνα! Πόσο υπερήφανος μπορεί να νιώσει κανείς όταν η πόλη μας έχει τραγικούς δρόμους , τραγικά πεζοδρόμια, συνήθως γεμάτη σκουπίδια, αρκετούς σκοτεινούς δρόμους, ανοδική τάση εγκληματικότητας, κατεστραμμένες αθλητικές δομές, διοικούντες του δήμου που πολεμούν ΑμεΑ, διοικούντες του δήμου να διχάζουν τους δημότες και να προκαλούν προβλήματα, άλλους να έχουν δικαστικές περιπέτειες σχετιζόμενες με τον δήμο..όχι προσωπικές, άλλους να καπηλεύονται μέχρι και μαθητικές εκλογές, η πόλη να πυκνοκατοικείται και να ανοικοδομείται όλο και περισσότερο,  το πράσινο της να μειώνεται ραγδαία , η φτωχοποίηση των κατοίκων να επιδεινώνεται και στη πλατεία μας να έρχεται ο καθένας που στο τέλος μπορεί και να σου επιτεθεί... αλλά όλοι τους ,οι του δήμου μας , να πουλάνε image και τα εκατομμύρια της τράπεζας! 

Αυτό που αποδεικνύεται είναι ότι τα λεφτά δεν κάνουν τον άνθρωπο! Μια πόλη κατά τα άλλα γεμάτη μια πόλη κανονική που κάθε μέρα φθίνει σε όλες τις δομές της, πολιτισμό, παιδεία, αθλητισμό, περιβάλλον, ποιότητα. έχουμε εκατομμύρια στη τράπεζα αλλά στην ουσία μας και στη καθημερινότητα μας είμαστε πάμπτωχοι...και μας φτωχοποιουν οι εκλεγμένοι που μόνο λόγια είναι... ώστε η όποια ανούσια κίνηση εντυπωσιασμού κάνουν να αναδεικνύεται ως όαση!  Άρα οι ερωτήσεις είναι δύο η πρώτη και ρητορική που ο κάθε νοήμων θα "έρθει στα λόγια μου" είναι , πόσο περήφανος μπορεί να νιώσει κανείς σε αυτή την Νέα Σμύρνη σήμερα που έχει εκατομμύρια στη τράπεζα και η δεύτερη, πως θα πετύχουμε την απομάκρυνση όλων αυτών των πολιτικά ανεπαρκών αιρετών?! 

Το μόνο σίγουρο είναι ότι εάν εμείς είχαμε να διαχειριστούμε εκατομμύρια για να ομορφύνουμε τη πόλη που αγαπάμε θα το κάναμε με επιτυχία και θα αφήναμε και ρέστα... αλλά εμείς νοιαζόμαστε για τη πόλη..όχι για τα ταμειακά ή εκλογικά αποθέματα! Σχόλια

comments powered by Disqus

Διαβάστε επίσης από αυτόν το Συντάκτη: