Αρθρογραφία


Θεόδωρος Παπαθεοδώρου, πρ.Υφυπουργός Παιδείας: «η Κυβέρνηση βρίσκεται σε σύγχυση»

Πετρόπουλος Δημήτρης | 13/06/2015

Στην εκπομπή «Λάσπη» του τηλεοπτικού διαδικτυακού ραδιοφώνου της Νέας Σμύρνης www.nstv.gr/radiostring φιλοξενήθηκαν ο νομικός, ακαδημαϊκός και πρ.Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού Θεόδωρος Παπαθεοδώρου και η Δημοτική Σύμβουλος και Πρόεδρος Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής και εντεταλμένη σε θέματα περιβάλλοντος Νόρα Γαναλανοπούλου.
«Οι πρώτοι μήνες της Συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ μου φαίνονται αμήχανοι και αυτό διότι φάνηκε γρήγορα πως δεν υπήρχε σχέδιο, παρότι ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν εν αναμονή κυβέρνηση» σχολίασε ο Θ.Παπαθεοδώρου για την νέα Κυβέρνηση, αναλύοντας δε την άποψή του τόνισε πως η μέχρι πέρυσι αντιπολίτευση θα μπορούσε να έχει παρακολουθήσει τα ζητήματα που αφορούν τη χώρα με τέτοιο τρόπο ώστε να υπάρχει έτοιμος σχεδιασμός και προτάσεις για την αντιμετώπισή τους. «Κάθε σαββατοκύριακο διαβάζουμε πως φτάνουμε σε συμφωνία και κάθε Δευτέρα διαπιστώνουμε πως οι εκπρόσωποι των δανειστών είναι ανένδοτοι» σχολίασε ο πρ.Υφυπουργός και συμπλήρωσε πως έχουμε να δανειστούμε σαν χώρα από τον Αύγουστο του 2014, επειδή υπήρξε πολιτική αστάθεια μέσω της «παραίτησης» της Συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ λόγω της εκλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας.
Στα θέματα παιδείας, όπου εκ της θέσεως του φυσικά εκδηλώνει και μεγαλύτερη ευαισθησία, θεώρησε ότι μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει καμία μεταρρύθμιση, ενώ παραγωγικοί τομείς όπως αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας και αποκρατικοποιήσεις παραμένουν στάσιμοι χωρίς τίποτα το δημιουργικό.
Η Νόρα Γαλανοπούλου σχολίασε τις ιδιαίτερα δύσκολες στιγμές ρευστότητας για τη χώρα μας, λαμβάνοντας φυσικά υπόψη και το αίτημα της Κυβέρνησης να χρησιμοποιήσει τα ταμειακά διαθέσιμα των δήμων.
«Η έλλειψη εθνικού διαλόγου και πολιτικής συνέχειας σε θέματα παιδείας είναι ο λόγος για τον οποίο κάθε νέος Υπουργός αλλάζει το βασικό κορμό της εκπαίδευσης» τόνισε ο Θ.Παπαθεοδώρου, ενώ σχολίασε τις διαφορές πολιτικής της σημερινής ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας με εκείνο στο οποίο συμμετείχε, λέγοντας ότι η πολιτική ασυνέχεια και η άκρατη επιστροφή στο παρελθόν δημιουργούν κενά και ανασφάλειες στο εκπαιδευτικό σύστημα.
Η Νόρα Γαλανοπούλου πρόσθεσε ότι η πολιτική σύγχυση που βρίσκεται η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ είναι η αιτία που ακόμα και στα θέματα παιδείας δεν είναι ξεκάθαρο ποιος δρόμος πρέπει να ακολουθηθεί, προσθέτοντας πως «είναι εγκληματικό να δοθεί μερική δυνατότητα στους συλλόγους να επιλέγουν το διευθυντή. Θα διαιρέσει και θα δημιουργήσει έριδες».
Κλείνοντας, η Νόρα Γαλανοπούλου σχολίασε το διαχρονικό οικονομικό νοικοκύρεμα του Δήμου, ενώ ο Θεόδωρος Παπαθεοδώρου απαντώντας σχετικά με την έως πρόσφατα συνύπαρξή του με τη ΔΗΜΑΡ, είπε πως «στη ΔΗΜΑΡ τιμήθηκα και την τίμησα με εμπιστοσύνη, αλλά από τον περασμένο Οκτώβριο δεν συμμετέχω πλέον».
Τόσο η Νόρα Γαλανοπούλου όσο και ο Θεόδωρος Παπαθεοδώρου είναι έμπειροι εκπαιδευτικοί, γνωρίζουν την πολιτική έχοντας διατελέσει και οι δύο σε θέσεις ευθύνης, αποχώρησαν και οι δύο από τη ΔΗΜΑΡ, ενώ φαίνεται ότι έχουν και ξεκάθαρες απόψεις για τα θέματα της Παιδείας αλλά και τη διοίκηση του ευαίσθητου αυτού χώρου.


Σχόλια

comments powered by Disqus

Διαβάστε επίσης από αυτόν το Συντάκτη: