Αρθρογραφία


Συνέντευξη Α. Βρεττού Στην “Λάσπη” Για Την Επομένη Των Εκλογών

Πετρόπουλος Δημήτρης | 24/10/2015

του Δημήτρη Πετρόπουλου
Στην πολιτική εκπομπή Λάσπη του τηλεοπτικού διαδικτυακού ραδιοφώνου της Νέας Σμύρνης www.nstv.gr/radiostring  φιλοξενήθηκε ο Άγγελος Βρεττός, επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης του Κ.Κ.Ε. «Λαϊκή Συσπείρωση» και υποψήφιος Βουλευτής στη Β΄ Αθηνών.
Μίλησε τόσο για το λόγο που πραγματοποιούνται οι εκλογές, όσο και για το διακύβευμά τους, τονίζοντας ότι «οι εκλογές γίνονται με τη συναίνεση των Ευρωπαίων με σκοπό οι κυβερνητικοί συσχετισμοί να εγγυώνται συνέχεια των Μνημονίων». Το Κ.Κ.Ε., όπως μας είπε ο υποψήφιος Βουλευτής, είχε προβλέψει πριν πολλά χρόνια ότι ο ΣΥΡΙΖΑ τελικά θα κινηθεί εντός του πολιτικού και κοινωνικού ευρωπαϊκού συστήματος με αποτέλεσμα τελικά να οδηγηθεί στον καπιταλιστικό μονόδρομο της Ενωμένης Ευρώπης.
«Καμία φιλολαϊκή πολιτική δεν πρόκειται να υπάρξει την επόμενη μέρα των εκλογών, καθώς όλα τα κόμματα που κυβέρνησαν μέχρι σήμερα διεκδικούν την ψήφο των λαϊκών στρωμάτων στο δίλλημα του ποιός είναι καλύτερος μνημονιακός διαχειριστής» υπογράμμισε ο Άγγελος Βρεττός. Στην ερώτηση σχετικά με τα όποια θετικά αποτελέσματα της Κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, απήντησε πως υπήρξαν μικρές κινήσεις προς τη θετική κατεύθυνση που όμως δεν ξέφυγαν από τη γενικότερη αντιλαϊκή πολιτική. Εξήγησε επίσης αναλυτικά τους λόγους που απαγορεύουν τη σύμπλευση με το νεοσύστατο κόμμα ΛΑ.Ε. του Παναγιώτη Λαφαζάνη.
Επιπροσθέτως ζήτησε και από τους Νεοσμυρνιώτες «Δυνατό ΚΚΕ, διότι είναι το μόνο κόμμα αλλά και η Λαϊκή Συσπείρωση η μόνη παράταξη στην πόλη που έδειξε χρόνια συνέχεια και συνέπεια πολεμώντας τα διλλήματα της συσκότισης, των ψευδαισθήσεων και του εγκλωβισμού των πολιτών.»
Για τα θέματα της πόλης της Νέας Σμύρνης, μίλησε απευθυνόμενος σε όλους τους κατοίκους ανεξαρτήτως κοινωνικο-ταξικής θέσης.
«Η πολιτική σκέψη στον Δήμος της Νέας Σμύρνης όπως και σε άλλους Δήμους υποτάσσεται σε ομαδικά οικονομικά ‘συμφέροντα’ ενώ τα πρόσωπα που τον απαρτίζουν αυτοαποκαλούνται και μοναδικοί, ως προς την ικανότητα διαχειριστές των τοπικών προβλημάτων» τόνισε ο Επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης», προσθέτοντας ότι  «χιλιάδες συμπολίτες μας είναι καλύτεροι από αυτούς που διοικούν.»
Θεώρησε ότι η εκάστοτε Δημοτική αρχή τα τελευταία χρόνια ουδέποτε θέλησε να αποστασιοποιηθεί από την Κεντρική Διοίκηση εφαρμόζοντας πιστά τον αντιλαϊκό νόμο του Καλλικράτη, νόμος ο οποίος κατά τον ίδιο μεταφέρει τα προβλήματα των Δήμων στους πολίτες και όχι στο Κράτος.
«Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να συρρικνώνονται οι δυνατότητες του Δήμου σε τομείς όπως μεταξύ άλλων του Πολιτισμού και της Παιδείας» σχολίασε εύστοχα ο Αγγελος Βρεττός.
Τέλος περιέγραψε τις εργασιακές σχέσεις στον Δήμο ως μεσαιωνικές θυμίζοντας μας τα γνωστά 2μηνα η και 5μηνα που απασχολούνται αρκετοί «εποχιακοί» εργαζόμενοι.
Ο Αγγελος Βρεττός χαρακτηρίζεται από όλους, πολιτικούς φίλους και μη, ως ένας έμπειρος Δημοτικός Σύμβουλος, με ξεκάθαρες απόψεις που ποτέ δεν «κρύβει» στα Συμβούλια για μικροπολιτικούς λόγους. Κερδίζει από παντού συμπάθειες για την αρτιότητα και την ακεραιότητα του χαρακτήρα του και φυσικά των θέσεων του, θέσεις που εκφράζονται  από το Κομουνιστικό Κόμμα Ελλάδας.


Σχόλια

comments powered by Disqus

Διαβάστε επίσης από αυτόν το Συντάκτη: