Αρθρογραφία


Νίκος Στέφος: Πριν Αλέκτωρ Λαλήσει…4

Πετρόπουλος Δημήτρης | 14/06/2014

Στον Προφήτη του Μαΐου, – την εφημερίδα που δίνει σε κάθε πολιτικό, το χώρο που δικαιούται όπως τον δικαιούται – που κυκλοφόρησε στις 10 του ίδιου μήνα, προβλέφθηκε επιτυχώς το αποτέλεσμα των εκλογών, αλλά και τα πολιτικά παραστρατήματα που θα κάνει στο άμεσο μέλλον ο επικεφαλής της παράταξης «Συμμαχία Πολιτών», Νίκος Στέφος.
Δυστυχώς όμως ΚΑΙ ο Προφήτης έκανε λάθος. Ο Νίκος Στέφος, υποψήφιος Δήμαρχος και αυτή τη φορά, βάλθηκε να τρελάνει και το μέντιουμ.
Ενώ αναμενόταν να αρχίσει τις «πωλήσεις» εκλεγμένων και μη δημοτικών του συμβούλων δειλά – δειλά μετά το Σεπτέμβριο, αυτός δεν άντεξε ούτε τέσσερις ημέρες.
Έψαξε και βρήκε το video από το Δημοτικό Συμβούλιο, όπου ο Στάθης Κούπας του απηύθυνε κατά πρόσωπο την διαπίστωση “το ποιος φοράει τακούνια στην πόλη Νίκο , είναι γνωστό”. Και τελικά δεν δίστασε. “Ανήκω σε αυτή τη σύνθεση δυνάμεων, για το καλό της πόλης” σκέφθηκε…  
Συνεπής λοιπόν στις αρχές και αξίες που διέπουν πολλούς πολιτευόμενους Νέοδημοκράτες της πόλης και πριν αλέκτωρ λαλήσει 4 … ημέρες, τον πήρε πίσω… τον λόγο του, πούλησε πολιτικά συνεργάτες που του συμπαραστάθηκαν και επιχείρησε, πιθανόν επιτυχώς, να «πουλήσει» και τους ψηφοφόρους που τον στήριξαν στον πρώτο γύρο, ζητώντας τους να στηρίξουν την παράταξη «Νέα Σμύρνη Πόλη Πρότυπο» του Σταύρου Τζουλάκη.
Μία παράταξη πρόσωπα της οποίας, συμπεριλαμβανομένου και του Δήμαρχου, κατά το παρελθόν είχε μηνύσει, κατηγορήσει, πολιτικά εξυβρίσει αλλά και κατ’ επανάληψη καταψηφίσει στα δημοτικά συμβούλια την τετραετία που πέρασε. Αξίζει δε να τονιστεί ότι την πρώτη Κυριακή των εκλογών αποκαλούσε την παράταξη του Τζουλάκη αλλά και την παράταξη του Κουτελάκη μεταξύ άλλων «δύο πλευρές του ίδιου νομίσματος» παροτρύνοντας τους Νεοσμυρνιώτες να τους καταψηφίσουν. Παράλληλα ζήτησε με το γνωστό πια SMS που έστειλε στους γνωστούς Νεοδημοκράτες της πόλης ‘επιτέλους να τον στηρίξουν’. Δηλαδή τους προειδοποίησε κιόλας…..
Είναι πολλά τα λεπτά που πήρε από το χρόνο του; για να αποφασίσει αυτή την τεραστίων πολιτικών διαστάσεων κωλοτούμπα που εξέπληξε ακόμα και εμένα που νόμιζα ότι είχα δει αρκετές κωολοτούμπες. Σίγουρα πάντως στον κόσμο, αλλά και τον υπόκοσμο του διαδικτύου, οι διαμαρτυρίες που ήρθαν για αυτήν του την απόφαση είναι πολλές, τόσο εντός παράταξης, όσο και από μεγάλη μερίδα Νεοσμυρνιωτών που τον στήριξαν στον πρώτο γύρο των εκλογών.
Έχει κατ’ επανάληψη τονιστεί από την αρθρογραφία του «Π» ότι την παράταξη «Συμμαχία Πολιτών» την στήριξαν και αξιόλογοι συντοπίτες μας, σίγουρα στον πρώτο γύρο την ψήφισαν αρκετοί Νεοσμυρνιώτες και μάλιστα 800 παραπάνω από τις δημοτικές εκλογές του 2010. Ο Τάκης Ιωαννίδης, ο Άγγελος Σκοπελίτης, ο Γρηγόρης Μαρινάκης, άνθρωποι που πίστεψαν τις υποσχέσεις του Στέφου, περί ανεξάρτητου συνδυασμού με ξεκάθαρες θέσεις, τώρα μετανιώνουν πικρά, ενώ κάποιοι είχαν και τον πολιτικό ανδρισμό  να διαχωρίσουν την θέση τους δημοσίως που τον ακολούθησαν και τους εξέθεσε.
Ο Νικάκης, που του χρωστάμε ένα μηδενικό τιμολόγιο – ξέρει αυτός – στα όσα χρόνια γυρίζει την πόλη, τέτοια πολιτική κωλοτούμπα, και μάλιστα ως υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος, αλλά και εκδότης, δεν έχει ξανακάνει. Αυτός όμως πήρε πολλά λεπτά από το χρόνο του για να αποφασίσει τι θα πράξει. Δεν βιάστηκε. Τα ζύγισε.
Ακόμα και ο Πανταζής, αφού συμβουλεύτηκε οικογενειακά φαντάσματα, και παρά τις ανά διετία πολιτικές κωλοτούμπες του, ίσως έχοντας ακόμα ψήγματα δημοσιογραφικής αξιοπρέπειας, έμοιασε να χαλάστηκε, καθώς και αυτός θυμήθηκε τα δικά του επιτυχημένα -κατά του Δημάρχου εξώφυλλα- στο χρωματιστό μανιφεστάκι  που εκδίδει.
Ή μπορεί και όχι.
Ένας – ένας λοιπόν, αποκηρύττουν τη «Συμμαχία Πολιτών» αλλά και το Νίκο Στέφο.
Οι λιγότερο εξωστρεφείς απλά τον κατέταξαν στη γνωστή κατηγορία πολιτικών «Κομανέτσι».
Πέραν όμως των διασκεδαστικών χαρακτηρισμών, είναι ξεκάθαρο ότι ο κάθε πολιτικά αποτυχημένος και τυχάρπαστος κωλοτούμπας – πριν ο αλέκτωρ λαλήσει 4-, με περίπου 1000 ευρώ και κάτι ψιλά, γίνεται αρχηγός παράταξης και τελικά, έστω και βραχυπρόθεσμα, γίνεται συνομιλητής της εκάστοτε Δημοτικής Αρχής που διαχειρίζεται, με την όποια επιτυχία, τα χρήματα των πολιτών και μάλιστα συναλλάσσεται μαζί της πολιτικά 48 ώρες πριν από τις εκλογές, πάντα με σκοπό ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ...Ξεχνάει όμως ότι οι υποψήφιοι Δημοτικοί του Σύμβουλοι τον ‘έκαναν μάγκα’.
Αλλά βέβαια το πολιτικό του τομάρι πήγε να σώσει, διότι 2 τετραετίες με κάτω από 10%, ε! που πας ρε Καραμήτρο… Με τον Πανταζή δε Δημοτικό Σύμβουλο, ζήτημα είναι αν θα αντέξουν δύο Δημοτικά Συμβούλια πριν τα σπάσουν.
Τώρα πια ο Κούπας μπορεί να του ξαναπεί “το ποιος φοράει τακούνια στην πόλη είναι γνωστό”, αλλά θα τον αποκαλεί Νίκο ΜΟΥ, μια και τους ενώνει το κοινό καλό.
Φυσικά, και η αποδοχή μιας τέτοιας στήριξης από την παράταξη του Σταύρου Τζουλάκη, υπό άλλες προϋποθέσεις, θα δημιουργούσε ερωτηματικά πολιτικής σοβαρότητας, αλλά μετά την πλήρη απορρόφηση της μείζονος αντιπολίτευσης του Στάθη Κούπα και του ίδιου του Κούπα, στο ψηφοδέλτιο του Δημάρχου, δεν αφήνει πολλά περιθώρια αμφιβολίας.
Όλα…για το καλό της πόλης ο Δήμαρχος. Κοντή μνήμη , πολύ κοντή μνήμη….Λέγεται και… Σύνθεση στην μοντέρνα πολιτική ορολογία!! Έχει απήχηση στο 20% των εγγεγραμμένων πολιτών και φυσικά εκλέγει Δήμαρχο.

 


Σχόλια

comments powered by Disqus

Διαβάστε επίσης από αυτόν το Συντάκτη: