Αρθρογραφία


ΝΊΚΟΣ ΣΤΈΦΟΣ: Πάλι κάτω από τη βάση

Πετρόπουλος Δημήτρης | 22/03/2014

«Είμαι αποφασισμένος να καταθέσω την κομματική μου ταυτότητα, ΑΦΟΥ αναλάβω δήμαρχος», δήλωσε ο Νίκος Στέφος στην πολιτική του εκδήλωση στο Σπόρτινγκ.
Ίσως η μόνη ειλικρινής πολιτική δήλωση του κατά τα άλλα πολιτικά φανφαρολόγου Στέφου.
Ο γνωστός Νεοδημοκράτης και, σύμφωνα με τοπική εφημερίδα της Νέας Σμύρνης (29/10/11),  μέλος της ομάδας πολιτικού σχεδιασμού της Νέας Δημοκρατίας, ζητάει την ψήφο μας έχοντας, κατά τον ίδιο, ΕΠΙΦΥΛΑΞΕΙΣ και ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΥΣ για σημερινές κυβερνητικές πολιτικές. Στην εποχή των κοινωνικών παντοπωλείων, κοινωνικών φαρμακείων και συσσιτίων, ο αρχηγός της παράταξης «Συμμαχία Πολιτών» έχει απλά επιφυλάξεις και προβληματισμούς για την πολιτική που εφαρμόζει η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, κατ’ εντολή της Τρόικας.
Θα ήταν όμως άδικο να τον κρίνουμε μόνο από αυτό.
Ας παρακολου-θήσουμε λοιπόν , πόσο ανεξάρτητο συνδυασμό ‘κατεβάζει’ ο Νίκος Στέφος. Έχει στην παράταξή του νεοδημοκράτες με κομματική ταυτότητα και από την Δημοτική Τοπική Οργάνωση της Νέας Δημοκρατίας της Νέας Σμύρνης, όπως τους Μανώλη Γρηγοράκη και Γρηγόρη Μαρινάκη, που εκλέχτηκαν πρόσφατα τακτικά μέλη στο νέο διοικητικό συμβούλιο της πόλης (23/11/2013) καθώς και το Βασίλη Μιτζέλο, αναπληρωματικό μέλος στο ίδιο συμβούλιο.
Περαιτέρω «διαθέτει» Νεοδημοκράτες που προσχώρησαν στους ΑΝ.ΕΛ και μέσα σε λίγο καιρό έφυγαν, όπως ο Αγγελος Σκοπελίτης αλλά και άλλοι που παρέμειναν έχοντας και κομματική ταυτότητα στην Τ.Ο των ΑΝ.ΕΛ Νέας Σμύρνης όπως ο ταμίας τους, Γρηγόρης Καμενάκης. Επίσης, συμπορεύεται με τον εκδότη τοπικής εφημερίδας, Δημήτρη Πανταζή, γνωστότατο πολιτικό γυρολόγο με Τζουλάκη, ΛΑ.Ο.Σ, Χρ.Ζώη, Στέφο, αν και νεότατος ηλικιακά. Έχει γενικά ανθρώπους που ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ χωρίς κομματική ταυτότητα.
Δυστυχώς, με το συνδυασμό του συντάσσονται και αξιοπρεπείς Νεοσμυρνιώτες με λόγο και κύρος στην πόλη μας, όπως, μεταξύ άλλων, ο Τάκης Ιωαννίδης, λογοτέχνης και συγγραφέας με διεθνείς αναγνωρίσεις, τους οποίους, προς το παρόν τουλάχιστον, έχει καταφέρει να πείσει για τις πολιτικά ‘ανεξάρτητές’ του θέσεις και που ήδη τους εκθέτει.
Όσο για τον ίδιο το Νίκο Στέφο, είναι γνωστό ότι όποτε παρουσιάζεται στη Νέα Σμύρνη υποψήφιος βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, τον «κυκλοφοράει» στην Ομήρου και στην πλατεία, όπως είχε συμβεί με τον Άρη Σπηλιοτόπουλο και το Βασίλη Μιχαλολιάκο.  Φυσικά ούτε αυτός ο ‘στρουθοκαμηλισμός’ μπορεί να ενδιαφέρει και τόσο πολύ τους Νεοσμυρνιώτες.
Είναι όμως άραγε γνώστης για να διοικήσει το Δήμο ή και έχει μαζί του έστω και έναν μέχρι σήμερα υποψήφιο που να γνωρίζει από Διοίκηση Δήμου και Δημοσίου;
Το δεύτερο μέρος του ερωτήματος απαντιέται μονολεκτικά: Όχι.
Όσο για τις οικονομικές του γνώσεις, λογικά πρέπει να είναι πολύ περιορισμένες και αυτό γιατί ποτέ και σε κανένα σχεδόν συμβούλιο δεν έχει μιλήσει για θέματα όπως ο προϋπολογισμός, ο ισολογισμός, οι αναμορφώσεις τους ή και άλλα θέματα οικονομικής φύσεως. Είναι εκεί, απλά δεν μιλάει.
Ζητάει την ψήφο μας ο υποψήφιος Δήμαρχος που υπερψήφισε την πρόταση να παραμείνουν τα δημοτικά τέλη ως έχουν, όταν το θέμα τέθηκε στο δημοτικό συμβούλιο.
Ζητάει την ψήφο μας ο υποψήφιος Δήμαρχος που για τρία χρόνια αμφισβητούσε γραπτώς και προφορικώς τα χρηματικά διαθέσιμα του δήμου και πριν λίγους μήνες, τόσο στο δημοτικό συμβούλιο, όσο και στην προεκλογική του εκδήλωση παραδέχτηκε την ύπαρξή τους, συγχαίροντας τη δημοτική αρχή για το έργο της.
Ζητάει την ψήφο μας ο υποψήφιος Δήμαρχος που με τον πολιτικό του λόγο δημιουργεί προβλήματα σε συγκέντρωση του συλλόγου των Εμπόρων του δήμου, αποκαλώντας την ‘χάσιμο χρόνου’ λέγοντας ότι ‘’Ο Δήμος δεν έχει μία’’ , εκθέτοντας τον φορέα των εμπορικών επιχειρήσεων.  
Ζητάει την ψήφο μας ο υποψήφιος Δήμαρχος που αποκάλεσε τη μοναδική εκλεγμένη μαζί του σύμβουλο, Ντόρα Κασιμέρη, μετά φυσικά την ανεξαρτητοποίησή της, ως απούσα την τελευταία τριετία, αντί να αναρωτηθεί γιατί την δέχθηκε τότε μαζί του…
Ζητάει την ψήφο μας ο υποψήφιος Δήμαρχος που κατ’ επανάληψη έχει λοιδορήσει την παρούσα δημοτική αρχή, το δήμαρχο και αντιδημάρχους για πρακτικές ρεμούλας, για οικονομικά πάρτι, αδιαφάνεια, σήψη, διαφθορά, λεηλασία δημόσιου χρήματος, παρουσιάζοντας έργα και ημέρες τους ως μαύρες βίβλους, και αντί να δεχτεί αυτός σωρεία μηνύσεων και αγωγών για τα παραπάνω κατηγορώ χωρίς καμία απόδειξη, μοιράζει μηνύσεις και αγωγές «δεξιά και αριστερά».
Ζητάει την ψήφο μας ο υποψήφιος Δήμαρχος που θέλει να διαχειριστεί τα οικονομικά του δήμου, όταν ο ίδιος πρόσφατα τιμωρήθηκε με πρόστιμο κακοδιαχείρισης των οικονομικών  της παράταξής του για τις εκλογές του 2010, πρόστιμο στο οποίο ούτε ο ίδιος, ούτε οι εφημερίδες που τον στηρίζουν με φανατισμό δεν αναφέρθηκαν ποτέ.
 Ζητάει την ψήφο μας ο υποψήφιος Δήμαρχος που έχει ξεπεράσει κάθε δημοσιογραφικό όριο με την κουραστική επανάληψη των υπερβολών του δημιουργώντας έτσι πρόβλημα ΚΑΙ στα έντυπα όπου αρθρογραφεί.
Ζητάει την ψήφο μας ο υποψήφιος Δήμαρχος που ήδη διαμορφώνει πολιτικές συνειδήσεις υποψήφιων δημοτικών συμβούλων, επιτρέποντας τους, αφού παραβρεθούν σε ένα και μοναδικό δημοτικό συμβούλιο να κάνουν γραπτές προτάσεις για την καλύτερη λειτουργία του.  
Όσο για την πολιτική του αξιοπρέπεια, και αυτή ελέγχεται, όταν αποκαλεί προσωπικό του φίλο το Στάθη Κούπα, αρχηγό της παράταξης «Νέα Σμύρνη, Νέα Σελίδα», ο οποίος τον λοιδορούσε πριν από ενάμιση χρόνο μπροστά στην κάμερα λέγοντας του «αλλιώς περπατάω εγώ και αλλιώς περπατάς εσύ» και «το ποιος περπατάει με τακούνια σε αυτήν την πόλη, είναι γνωστό».
Φυσικά, ελεγχόμενης πολιτικής αξιοπρέπειας στο συγκεκριμένο διάλογο είναι και ο Στάθης Κούπας, αλλά αυτός ίσως να μην διεκδικήσει ξανά το Δήμο της Νέας Σμύρνης.
Κάποια από τα παραπάνω χαρακτηριστικά ίσως να περιγράφουν και άλλες παρατάξεις. Όλα μαζί όμως καμία άλλη.!!!
Αυτός είναι ο Νίκος Στέφος και η παράταξή του «Συμμαχία Πολιτών» που ζητάνε την ψήφο μας τον Μαίο του 2014

 


Σχόλια

comments powered by Disqus

Διαβάστε επίσης από αυτόν το Συντάκτη: