Αρθρογραφία


Γουρναρόπουλος-Φερεντίνος: Δυσαρεστημένοι Από Το Επίπεδο Παιδείας της Νέας Σμύρνης

Πετρόπουλος Δημήτρης | 23/02/2019

Σε συνέντευξη στο NstvLive.gr ήταν καλεσμένοι δύο γνωστοί εκπαιδευτικοί της Νέας Σμύρνης, ο Γιώργος  Γουρναρόπουλος,  Διευθυντής του 7ου Δημοτικού Νέας Σμύρνης,  και ο Δημήτρης Φερεντίνος, Διευθυντής του 6ου Δημοτικού Νέας Σμύρνης .
Ο  Γιώργος  Γουρναρόπουλος  εκθείασε τη συνεργασία του τόσο με τους συναδέλφους του εκπαιδευτικούς στο 7ο Δημοτικό, όσο και με το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων, όπως αντίστοιχα έκανε και ο Δημήτρης Φερεντίνος, μιλώντας για το 6ο  Δημοτικό.
«Ο Δήμος της Νέας Σμύρνης είναι ίσως ο πιο πυκνοκατοικημένος πανελλαδικά» ανέφερε ο Γουρναρόπουλος,  τονίζοντας πως ειδικά η Άνω Νέα Σμύρνη πονάει στο κτηριακό θέμα, δηλαδή στον αριθμό των σχολικών συγκροτημάτων που χρειάζονται και δεν υπάρχουν.
«Πριν δεκαετίες δεν φαινόταν να υπάρχει πρόβλημα αλλά επειδή στην πόλη κτίστηκαν πολλές πολυκατοικίες  τα παιδιά δεν χωράνε στις υπάρχουσες υποδομές» μας είπε, τονίζοντας έτσι τη μεγάλη ανάγκη δημιουργίας νέου – νέων κτηριακών υποδομών.
Φυσικά, έγινε αντιληπτό ότι και η οικονομική κρίση ώθησε παιδιά προς τη δημόσια παιδεία, με αποτέλεσμα κάποια σχολεία να αναγκάζονται, όντας πλήρη, να μην αποδέχονται όλους τους μαθητές που ζητούν να εγγραφούν, καθώς, όπως μας είπε ο Διευθυντής του 7ου Δημοτικού Γουρναρόπουλος  «επί σειρά ετών απομακρύνουμε από την πρώτη τάξη αρκετές δεκάδες».
Αντίστοιχα προβλήματα, ίσως μικρότερης εμβέλειας, αντιμετωπίζει και ο Δημήτρης Φερεντίνος ως Διευθυντής του 6ου Δημοτικού. «Το σχολείο πέρσι αναγκάστηκε να απομακρύνει 6-7 παιδιά» σχολίασε, λέγοντας πως χρειάζεται άμεσα νέο Δημοτικό Σχολείο.
Προβλήματα δήλωσαν πως αντιμετωπίζουν και οι δύο Διευθυντές σε αίθουσες πολλαπλών χρήσεων, με το Φερεντίνο να τονίζει πως στο 6ο Δημοτικό δεν υπάρχει αίθουσα φαγητού, αίθουσα μουσικής και λοιπόν δράσεων.
Τόσο ο Διευθυντής του 6ου Δημοτικού, όσο και ο Διευθυντής του 7ου Δημοτικού Νέας Σμύρνης  δήλωσαν πως  «είναι θέμα πολιτικής βούλησης  και σε τι επίπεδο έχει βάλει η κάθε Δημοτική Αρχή την παιδεία» με τον Γουρναρόπουλο μάλιστα να υπογραμμίζει «πως τόσα χρόνια η Παιδεία δεν είναι εκεί που πρέπει να είναι». Το οικόπεδο του Κατσιού είναι σύμφωνα και τους δύο Διευθυντές μια ενδεδειγμένη λύση, όπως δήλωσαν.
«Ο Δήμαρχος δεν βλέπει το πρόβλημα» είπε ο Φερεντίνος , τονίζοντας πως «και η προσθήκη της προσχολικής αγωγής θα δημιουργήσει περαιτέρω ανάγκη 15 νέων αιθουσών σε ολόκληρη την πόλη».
«Οι ανάγκες μας όλες κοινοποιούνται στις σχολικές επιτροπές» μας ενημέρωσε ο Διευθυντής του 7ου Δημοτικού, τονίζοντας πως «κάνουμε copy/paste αμέτρητες φορές  των κοινοποιήσεων αυτών».
Ο Δημήτρης Φερεντίνος ως Διευθυντής του 6ου Δημοτικού δήλωσε πως «οι ανάγκες στα αναλώσιμα καλύπτονται αλλά τα χρήματα είναι λιγότερα και κανείς από τη διοίκηση δεν μπορεί να ξέρει τις ανάγκες ενός σχολείου». Εντύπωση προκάλεσε η δήλωσή του πως 5-6 χρόνια το 6ο Δημοτικό δεν έχει πάρει αθλητικό εξοπλισμό ενώ παράλληλα δεν μπορεί να αναβαθμιστεί ποιοτικά με την αγορά σύγχρονων ηλεκτρονικών υπολογιστών.
Περαιτέρω, εντύπωση έκανε και η αναφορά του Γιώργου Γουρναρόπουλου στη μη ύπαρξη 5 διευθυντών – από το Φεβρουάριο του 2018 – στα νομικά πρόσωπα, πράγμα που, σύμφωνα με τον ίδιο, είναι υποχρεωτικό από τον κανονισμό λειτουργίας τους.
Οι δύο Διευθυντές συζήτησαν μεταξύ άλλων και για αρκετά ακόμη προβλήματα που αντιμετωπίζουν στα σχολεία τους αλλά και πιθανούς κινδύνους  που μπορεί να προκύψουν από τις ελλείψεις παρεμβάσεων .
Τόσο ο Δημήτρης Φερεντίνος, Διευθυντής του 6ου Δημοτικού Νέας Σμύρνης, όσο και ο Γιώργος  Γουρναρόπουλος,  Διευθυντής του 7ου Δημοτικού Νέας Σμύρνης, θα συμπορευθούν και πολιτικά στις επερχόμενες εκλογές του Μαΐου 2019, όντας υποψήφιοι με την «Παράταξη Ποιότητα Ζωής» του Γιώργου Κουτελάκη, με το Φερεντίνο να είναι υποψήφιος για δεύτερη φορά,  τον δε Γουρναρόπουλο να δοκιμάζει τις δυνάμεις του στον πολιτικό στίβο για πρώτη φορά.

 


Σχόλια

comments powered by Disqus

Διαβάστε επίσης από αυτόν το Συντάκτη: