Αρθρογραφία


Νίκος Στέφος: ο τύπος που θέλει να γίνει ΚΑΙ δήμαρχος

Πετρόπουλος Δημήτρης | 15/02/2014

Είναι κοινά αποδεκτό πως, τόσο ο ισολογισμός, δηλαδή τα οικονομικά πεπραγμένα ενός Δήμου την χρονιά που πέρασε, όσο και ο προϋπολογισμός, δηλαδή τι σκοπεθει να υλοποιήσει η Δημοτική Αρχή για την επόμενη χρονιά, είναι τα σημαντικότερα θέματα του Δημοτικού Συμβουλίου.
Μούγγα στην στρούγγα!
Και ενώ περίμενες ότι αυτή θα είναι αντίληψη του Κούπα, υποψηφίου δημάρχου υποστηριζόμενο από τη Νέα Δημοκρατια, λόγω καταγωγής και αντίληψης, με την παραπάνω παραδοχή μοιάζει να διαφωνεί ριζικά ο … εν δυνάμει δήμαρχος, αρχηγός της παράταξης Συμμαχία Πολιτών, και φιλελεύθερος Νίκος Στέφος. Ο γνωστός δημοσιογράφος συστηματικά αποφεύγει να ασχοληθεί με τα παραπάνω θέματα με προσχήματα που γελοιοποιούν τον ίδιο και την παράταξή του. Έχει όμως την ευχέρεια να κατηγορήσει τον Δήμο... για οικονομικές ατασθαλείες. Μόνο μπροστά στην κάμερα φυσικά!
Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Νέας Σμύρνης, όπου και συζητήθηκε ο ισολογισμός του Δήμου για το 2012, δηλαδή ήρθαν προς έγκριση όλες οι οικονομικές αποφάσεις του Δήμου για τη χρονιά που πέρασε, ο Νίκος Στέφος «έλαβε πολιτική απόφαση» να μην σχολιάσει καθόλου το συγκεκριμένο θέμα. Μάλιστα, κατά τη συζήτησή του θέματος, βρισκόταν και έξω από την αίθουσα για αρκετή ώρα. Έτσι, «κράτησε το λόγο του» και δεν είπε ΤΙΠΟΤΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ! Ούτε λέξη!
Κατηγορεί τον υπάλληλο του Δήμου!
Αντίστοιχα, σε άλλο Δημοτικό Συμβούλιο, όπου και ήρθε προς έγκριση ο προϋπολογισμός της Δημοτικής Αρχής για το 2013, ο εν λόγω αρχηγός και, όπως ισχυρίζεται και ο ίδιος, εν δυνάμει δήμαρχος βρήκε άλλη απίστευτη δικαιολογία. Επειδή όφειλε αλλά δεν έλαβε τον προϋπολογισμό πριν το Δημοτικό Συμβούλιο, ανακοίνωσε πως θα παραμείνει στην αίθουσα χωρίς όμως να σχολιάσει τίποτα επί του θέματος. Έτσι, κράτησε για άλλη μια φορά το λόγο του και δεν είπε ΤΙΠΟΤΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ!
Τέλος, στο έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο με θέμα την επιμήκυνση του δανείου που έχει λάβει ο Δήμος από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων για τους κινηματογράφους Σπόρτινγκ και Φιλίπ, ο Νίκος Στέφος, και, όπως ο ίδιος ισχυρίζεται, εν δυνάμει δήμαρχος παρέμεινε πιστός στην παράδοση που είχε δημιουργήσει, δηλαδή επί οικονομικών θεμάτων να είναι κυριολεκτικά απών, αν και εντός αιθούσης, και πάλι δεν είπε ΤΙΠΟΤΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ! Ούτε λέξη!
Στην εποχή του Μνημονίου 3, ο μνημονιακός υποψήφιος και γνωστός για τις δεξιές του πεποιθήσεις δεν ασχολείται ποτέ, ως αντιπολίτευση, με τις συγκεντρωτικές αποφάσεις εσόδων – εξόδων, πηγών και χρήσεων χρηματοδότησης του Δήμου.
Γιατι το κάνει;
Άγνοια επί οικονομικών θεμάτων; Πλήρης αδιαφορία για τα οικονομικά του Δήμου; Εκτός οικονομικής πραγματικότητας; Ή τελικά, όπως ακούγεται από πολλούς, αλαζονεία και έπαρση;
Τα παραπάνω γεγονότα είναι καταγεγραμμένα και βρίσκονται στο αρχείο του www.nstv.gr όπου και αναρτώνται όλα τα δημοτικά συμβούλια.  
Όπως και να έχει, ο Νίκος Στέφος, αρχηγός της παράταξης Συμμαχία Πολιτών, διεκδικεί αλλά και προεξοφλεί την ψήφο των πολιτών της Νέας Σμύρνης ως εν δυνάμει δήμαρχος, όπως των αποκαλούν κάποιες τοπικές εφημερίδες.
Για κοίτα κάτι παλληκάρια που γελάει το δημοτικό συμβούλιο όταν αναφέρεται η λέξη «τακούνια» και διατείνεται ότι θα είναι υποψήφιος με την Νέα Δημοκρατία ως δήμαρχος στη Νέα Σμύρνη.


Σχόλια

comments powered by Disqus

Διαβάστε επίσης από αυτόν το Συντάκτη: