Αρθρογραφία


«Εκλεκτός» του Κουτελάκη ο Αντιπρόεδρος της ΔΗΜΤΟ ΝΔ Ν.Σαρδιανός

Πετρόπουλος Δημήτρης | 29/12/2021

«Εκλεκτός» του Κουτελάκη ο Αντιπρόεδρος της ΔΗΜΤΟ ΝΔ  Ν.Σαρδιανός

Γράφει ο Δημήτρης Πετρόπουλος

Μέλος ΕΣΗΤΛΣΥΜ

Σύμφωνα πάντα με το ρεπορτάζ, στις εκλογές στην Τοπική Οργάνωση της Νέας Δημοκρατίας στη Νέα Σμύρνη ανέδειξαν Πρόεδρο το Μανώλη Γρηγοράκη (271) και μέλη ΔΣ μεταξύ άλλων τους κ.κ Καραγιάννη (173) , Χρυσικοπούλου (164) και Σαρδιανό (140).

Αντιπρόεδρος ορίστηκε ο Νεκτάριος Σαρδιανός.

Η κ.Καραγιάννη και ο κ.Σαρδιανός είναι δημοτικοί σύμβουλοι της ίδιας παράταξης Λαρίσση, η οποία συνέπραξε με την παράταξη του Δημάρχου και μάλιστα οι Λαρίσσης,Σαρδιανός,Καραγιάννη προέρχονται από το χώρο της Νέας Δημοκρατίας, όπως βέβαια και ολόκληρη η παράταξη Λαρίσση.

Στην παράταξη Λαρίσση υπάρχει επίσης και ο δημοτικός σύμβουλος Κουκάς (Αντιδήμαρχος), ο οποίος υπήρξε για πολλά χρόνια ενεργότατο στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας και παραμένει και ως σήμερα.

Σαφώς, και ο Λαρίσσης και ο Κουκάς είχαν ανάμειξη στις εκλογές της Τοπικής μέσω δημόσιας στήριξης σε συγκεκριμένα πρόσωπα. Έστειλε και email μάλιστα ο ένας εκ των δύο, αν και δεν ήταν υποψήφιος.

Μέχρι εδώ όλα καλά και μάλιστα άνω των 500 νεοσμυρνιωτών ψήφισαν δια ζώσης και ηλεκτρονικά.

Στο συμβούλιο όμως της 23-11-2021,ένα μήνα περίπου μετά, όλοι οι παραπάνω κύριοι και κυρίες ΞΕΧΑΣΑΝ από πού προέρχονται πολιτικά και τί τους ενώνει.

Ο Σαρδιανός αποδέχθηκε τηλεφωνικά, καθώς δεν ήταν παρόν, να εκπροσωπήσει την Αξιωματική Αντιπολίτευση – παράταξη κυρίως από το χώρο της Αριστεράς – και να είναι υποψήφιος Πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας.  Η Καραγιάννη καταψήφισε την υποψηφιότητα Σαρδιανού, ψηφίζοντας υπέρ της πρότασης του Δημάρχου, που είχε προτείνει άλλο άτομο. Ο Κουκάς έπραξε ακριβώς το ίδιο με την Καραγιάννη, με το Γιώργο Λαρίσση που μπορεί – κατά τη γνώμη του γράφοντα – να έχει κάνει πολλά πολιτικά λάθη,  αλλά παραμένει κομματικός, να αναγκαστεί να ψηφίσει «απέχω»(εκεί ήταν) και να μην καταψηφίσει το δημοτικό του σύμβουλο. Στο ίδιο μήκος κύματος και ο Βολίκας, δημοτικός σύμβουλος στην ίδια παράταξη Λαρίσση, «απείχε» και αυτός (εκεί ήταν).

Το τελικό αποτέλεσμα ήταν 16-11 υπέρ της πρότασης του Δημάρχου, καθώς ούτε ένας Νεοδημοκράτης της Παράταξης Λαρίσση, στην οποία ανήκει ο Σαρδιανός, δεν ψήφισε τον Νεοδημοκράτη Αντιπρόεδρο της ΔΗΜΤΟ, με την οποία συμπορεύεται μάλιστα η Καραγιάννη… Όχι ότι τον ψήφισαν βέβαιαοι άλλοι Νεοδημοκράτες της παράταξης Τζουλάκη.Την πρόταση του Δημάρχου, όπως ήταναναμενόμενο, ψήφισαν σχεδόν όλοι.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο Σαρδιανός, που ο ίδιος ζήτησε να μην ψηφίσει χάνοντας έτσι μια αδιάφορη για το τελικό αποτέλεσμα ψήφο, συγκέντρωσε 11 ψήφους – 10από την Αξιωματική Αντιπολίτευση, παράταξη που σαφώς θα την χαρακτήριζε και ο ίδιος οεπικεφαλής της Αριστερόστροφη, συν μια ψήφο από τον ανεξάρτητο δημοτικό σύμβουλο και Νεοδημοκράτη Ι.Καρυτινό.

Δεν είχαν, όσοι δεν το έπραξαν, ειδικά οι Καραγιάννη και Κουκάς, την στοιχειώδη πολιτική αξιοπρέπεια να «απέχουν» όπως τουλάχιστον έκανε ο Λαρίσσης και ο Βολίκας. Όχι ότι η «αποχή» από την ψηφοφορία ενός θέματος που αφορά απόφαση εκλογής προσώπου και όχι άλλο είδος θέματος είναι η ιδανική λύση, υπεκφυγή είναι, αλλά θα αφήνει  λιγότερη πικρία στις τάξεις των τοπικών φίλων της Νέας Δημοκρατίας.

Για να μαθαίνουν κιόλας όλοι αυτοί οι νέοι σύμβουλοι, αν δεν ξέρουν και κάνουν τα στραβά μάτια, λύσεις υπήρχαν πολλές πέραν της «αποχής» ή της -άκουσον-άκουσον- αποδοχής της προσωπικής πρότασης της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης από το Σαρδιανό.

Κατ αρχήν ο ανώριμος πολιτικά –όχι όμως και στο δημόσιο έργο του – Σαρδιανός μπορούσε να απορρίψει την πρόταση της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης ευγενικά. Ακόμη και αν τον έπιασε εξ απήνης η πρόταση.ΔΕΝ ΤΟ ΕΚΑΝΕ.

Ο ίδιος ο Σαρδιανός μπορούσε να θέσει ΚΑΙ αυτός υποψηφιότητα αμέσως μετά την απόρριψη της πρότασης της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης –δημοκρατία έχουμε – παράλληλα με την εισήγηση Δημάρχου και να μην φέρει τους Νεοδημοκράτες συναδέλφους του σε αυτή τη δύσκολη θέση.ΔΕΝ ΤΟ ΕΚΑΝΕ.

Ο ίδιος ο Σαρδιανός μπορούσε απλά να καταψηφίσει την εισήγηση του Δημάρχου αν είχε αντίρρηση ως προς το πρόσωπο, το έχει ξανακάνει κατ’ επανάληψη και παράλληλα να μην δεχθεί την πρόταση της Αντιπολίτευσης. Ή μπορούσε να «απέχει» της ψηφοφορίας. ΔΕΝ ΤΟ ΕΚΑΝΕ.

Ο ίδιος ο Σαρδιανός ας ψήφιζε την εισήγηση του Δημάρχου. ΔΕΝ ΤΟ ΕΚΑΝΕ.

Ο επικεφαλής Λαρίσσσης μπορούσε άμεσα να διαγράψει το Σαρδιανό μετά την αποδοχή της πρότασης της Αξιωματικής  Αντιπολίτευσης,  ώστε να μην έρθουν σε δύσκολη θέση οι δικοί του σύμβουλοι και να τιμωρήσει πολιτικά την αποδοχή Σαρδιανού. ΔΕΝ ΤΟ ΕΚΑΝΕ.

Η Καραγιάννη και ο Κουκάς μπορούσαν, όπως έχει αναφερθεί παραπάνω να «απέχουν», πάλι θα εκλεγόταν ο «εκλεκτός» του Δημάρχου με 14-11. ΔΕΝ ΤΟ ΕΚΑΝΑΝ.

Προτίμησαν να διχαστούν και,κατά τη γνώμη μου, να γελάνε οι δημοτικοί σύμβουλοι της δημοτικής κίνησης «Στροφής Νέας Σμύρνης» που πρόσκειται στο ΣΥΡΙΖΑ , σύμβουλοι που φυσικά δεν είχαν κανένα λόγο να συμμετέχουν και «απείχαν». Μέχρι και οι Συριζαίοι «απείχαν». Η Καραγιάννη και ο Κουκάς όμως ΟΧΙ. Καταψήφισαν το Σαρδιανό ή πιο κομψά υπερψήφισαν την εισήγηση του Δημάρχου.

Καταψήφισανλοιπόν τον συνάδελφό τους και αντιπρόεδρο της ΔΗΜΤΟ, ο οποίος έκανε δεκτή της πρόταση της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης να την εκπροσωπήσει στην ψηφοφορία, όντας μέχρι την ημέρα του συμβουλίου ΠΡΟΕΔΡΟΣ της πρωτοβάθμιας σχολικής Επιτροπής και παραμένει μέχρι και την ώρα που γράφεται το κείμενο Δημοτικός Σύμβουλος Λαρίσση και μέλος της Παράταξης της Δημοτικής Αρχής. Όλοι φυσικά είχαν όλο το δικαίωμα να ψηφίσουν και γενικότερα να πράξουν όπως ήθελαν. Αλλά κρίνονται κιόλας.

Μια μικρή παρέα ανώριμων πολιτικά παιδιών κάθε ηλικίας λοιπόν οι συγκεκριμένοι «δεξιοί» της Παράταξης Λαρίσση, που δεν αντιλαμβάνονται παρά μόνο alacartποιός είναι κυβέρνηση της χώρας,πού ξεκινάει η δεξιά συσπείρωση και ποιόν «λένε» ότι εκπροσωπούν. Ο Σαρδιανός έχασε, ο Συρίγος, ως πρόταση του Δημάρχου εκλέχθηκε και το μόνο που έμεινε είναι μια απαράδεκτη ασυμφωνία, σε σημείο αστειότητας,  μεταξύ «Δεξιών» και το τραγικά ανώριμο πολιτικό φάουλ του Σαρδιανού και μετά των όποιων υπολοίπων.

Άλλωστε ξεκάθαρα η Αξιωματική Αντιπολίτευση δεν είχε να χάσει τίποτε με την πρότασή της.. «Είδε φως και μπήκε»… και «μπήκε» καλά καλά, ακόμη και αν έχασε ο… «εκλεκτός της»ο Νεκτάριος Σαρδιανός,όπως τελικά φάνηκε.Γερό μάθημα στους «παρτάκηδες»

Την επόμενη φορά που θα επισκεφθεί την πόλη Υπουργός ή Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, ας ξαναφορέσουν όλοι αυτοί  το μανδύα της ΔΗΜΤΟ για να τον υποδεχθούν, ας χαιρετηθούν – αν χαιρετηθούν –μεταξύ τους μπροστά του/της, και καμία φωτογραφία δεν κάνει κακό για τα social, και στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο ας ξαναδιχαστούν.

Και ο Πρόεδρος της ΔΗΜΤΟ Μ.Γρηγοράκης τι κάνει; Toσκέφτεται, από τις 23 Νοεμβρίου…

Άλλωστε «τα παιδία παίζει» που λέει και ο σοφός λαός.Αλλά δυστυχώς σας βλέπουν* και κάποιοι ακόμη νοιάζονται…

*350 προβολές τουλάχιστον  έχει το συγκεκριμένο Δ. Συμβούλιο στο youtube κανάλι του Δήμου.

 

 


Σχόλια

comments powered by Disqus

Διαβάστε επίσης από αυτόν το Συντάκτη: