Αρθρογραφία


H Συγκέντρωση συσπείρωσης από το Διον.Χατζηδάκη και η δεικτική κα.Λαρίσση

Πετρόπουλος Δημήτρης | 30/06/2022

H Συγκέντρωση συσπείρωσης από το Διον.Χατζηδάκη και η δεικτική καΛαρίσση

γράφει ο Δημήτρης Πετρόπουλος-μέλος ΕΣΗΤΛΣΥΜ

Δεδομένων των διαχρονικών προβλημάτων συσπείρωσης των «υποψηφίων» Δημάρχων της φιλελεύθερης παράταξης της Νέας Δημοκρατίας, αλλά φυσικά και της διαχρονικής επιλογής του κόμματος να δίνει ελάχιστα χρίσματα σε υποψηφίους Δημάρχους μόνο σε πολύ μεγάλους Δήμους, η ΔΗΜ.Τ.Ο. Ν.Δ. Ν.Σμύρνης οργάνωσε δημόσια ομιλία του Γραμματέα Τοπικής Αυτοδιοίκησης Διονύση Χατζηδάκη στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, με κύριο σκοπό να ενημερώσει και να ενημερωθεί για τις… διαθέσεις  «υποψηφίων» Νεοδημοκρατών εν όψιν των επερχόμενων Δημοτικών Εκλογών.

Αξίζει εδώ να υπογραμμίσουμε πως δημόσια, μόνο ο Στάθης Κούπας σε συνέντευξή του στο NStvδεν διέψευσε τη φιλοδοξία του να ηγηθεί «δεξιού»  ψηφοδελτίου. Κατά τα λοιπά, δημόσια, κανείς άλλος δεν έχει εκφράσει με κανένα τρόπο τη φιλοδοξία του να πράξει ανάλογα.

Πριν όμως κάνουμε αναφορά στα λεγόμενα, καλό θα ήταν να κάνουμε αναφορά στο γεγονός πως δεν είναι ξεκάθαρο ακόμη εάν η διαχρονικές ασυμφωνίες έχουν να κάνουν με την παράσταση νίκης των πιθανών υπό δημιουργία ήήδη υπαρχόντων συνδυασμών μέχρι σήμερα ή αν απλά οι εγωισμοί των υποψηφίων επικεφαλής δεν αφήνουν να λειτουργήσει η συσπείρωση. Άλλωστε οι δύοδιαδοχικές δεύτερες θέσεις του Στάθη Κούπα, η πολύ χαμηλή για δύο τετραετίες κατάταξη Στέφου και τελικά η συμπόρευση Στέφου με τον Τζουλάκη αλλά και η 3η θέση και ακολούθως η σύμπραξη Λαρίσση –Τζουλάκη, δεν είναι και οι καλύτεροι οιωνοί  για μια παράσταση νίκης, με κατακερματισμένους βέβαια σε διαφορετικά ψηφοδέλτια τους «δεξιούς» υποψηφίους. Για να το αναλύσουμε περισσότερο, ίσως βολεύει μέχρι σήμερα τους υποψηφίους επικεφαλής αλλά και τους υποψηφίους συμβούλους να πορεύονται με άλλους συνδυασμούς αντί να συσπειρωθούν με έναν επικεφαλής υπό τον οποίο, για έναν ή πολλούς λόγους δεν επιθυμούν να  συμπορευθούν, βάζοντας έτσι τον εαυτό τους πάνω από το κόμμα.

Αξίζει να σημειωθεί πως από την ομιλία του Δ.Χατζηδάκη απουσίαζαν, μεταξύ άλλων, η Ν.Καραγιάννη, ο Π.Κουκάς ο Α.Ζαβός αλλά και κάποιοι νεόκοποι «φίλοι» του Κυβερνώντος Κόμματος. Θετική εντύπωση προκάλεσε η παρουσία του Γ.Βασιλόπουλου, συνδιεκδικητή της θέσης του Προέδρου στις πρόσφατες εκλογές της ΔΗΜΤΟ.

Ο Γραμματέας αρκετές φορές δεν έκρυψε τα λόγια του λέγοντας αρχικά πως αν βρεθεί υποψήφιος κοινής αποδοχής στη Νέα Σμύρνη, θα μεταφέρει τη συγκεκριμένη επιλογή στα όργανα του κόμματος χωρίς να μπορεί φυσικά να την επιβάλλει. Αναφορά μάλιστα σε αυτό έκανε δύο φορές. Επίσης έδωσε  και «λύση» αν τα προβλήματα ασυνεννοησίας συνεχιστούν, λέγοντας, πάλι δύο φορές, πως δεν αποκλείεται το κόμμα να επιβάλει υποψήφιο με χαρακτηριστικά που θα πληρούν  τις κομματικές προϋποθέσεις.

Σχετικά με το Γιώργο Λαρίσση μάλιστα έγινε και αναφορά δημόσια από το Διονύση Χατζηδάκη πως στις εκλογές του 2019 είχε την ξεκάθαρη στήριξη της Νέας Δημοκρατίας, κάνοντας κάποιους παρευρισκόμενους να αναρωτηθούν προς τι η συγκέντρωση/συζήτηση, αφού ο Λαρίσσης παραμένει στους κόλπους της Νέας Δημοκρατίας και κάποιους άλλους να προβληματιστούν για τις πολιτικές επιλογές άλλων Νεοδημοκρατών Συμβούλων που δεν πορεύθηκαν μαζί του το 2019 αλλά με άλλους συνδυασμούς.

Στις τοποθετήσεις ακούσαμε με ενδιαφέρον μεταξύ άλλων τον Πρόεδρο της ΔΗΜΤΟ Μανώλη Γρηγοράκη, το Στάθη Κούπα, την Ελένη Κασσήμη, το Γρηγόρη Μαρινάκη, το Γιώργο Λαρίσση  και το Γιάννη Καρυτινό. Όλοι κινήθηκαν στον ίδιο ενωτικό τόνο.

Στις τοποθετήσεις πολύ ενωτικός ακούστηκε ο Στάθης Κούπας παρά τις γνωστές φιλοδοξίες του, λέγοντας μάλιστα πως θα έκανε και «θαλαμοφύλακας» σε ένα συνδυασμό με υποψήφιο κοινής αποδοχής, προσθέτοντας πως «θα τον υπηρετούσε από την οποιαδήποτε θέση».

Η Ελένη Κασσήμη δήλωσε σε αντίστοιχοτόνοπως «θα αποχωρούσε από το συνδυασμό της» που υπηρετεί πολλές τετραετίες,«αν υπήρχε πρόσωπο κοινής αποδοχής από τη φιλελεύθερη παράταξη». Ενδιαφέρουσα και η τοποθέτηση Καρυτινού που απέδωσε όσκαρ ικανότητας συγχώνευσης διαχρονικά «δεξιών» παρατάξεων στο συνδυασμό του σημερινού Δημάρχου Σταύρου Τζουλάκη, υπονοώντας φυσικά πως η απόφαση συγχώνευσης λαμβάνεται και από τις δύο πλευρές, δηλαδή και από τουςσυγχωνευμένους …

Με ενδιαφέρον ακούσαμε την τοποθέτηση του Γρηγόρη Μαρινάκη ο οποίος δήλωσε πως έχει ήδη δημιουργήσει δεξαμενή– με σύμπλευση και 3 δημοτικών συμβούλων όπως ανέφερε – και με υπογραφές μάλιστααρκετά ικανοποιητικού συνόλου νεοδημοκρατών, με εκφραστή τον ίδιο.

Σχόλιο δεικτικό και εντελώς αχρείαστο – υπόμορφή ερώτησης – στην τοποθέτηση Μαρινάκη έκανε η σύζυγος του Λαρίσση, Φαίη,η οποία,δείχνοντας πόσο έτοιμη (δεν) είναι να ξεχάσει το μικροπολιτικό παρελθόν,καθώς ρώτησε τον τ.Πρόεδρο της ΔΗΜΤΟ αν η πολιτική κίνηση αυτή αφορά το Δήμο Νέας Σμύρνης ή το Δήμο Αγίου Δημητρίου, δήμο στον οποίο υπήρξε υποψήφιος στις προηγούμενες εκλογές – για προσωπικούς λόγους – ο Νεοσμυρνιώτης Γρηγόρης Μαρινάκης.

Πέραν της άμεσης διάθεσης για αιχμή, κάτι το οποίο είχε σκοπό η συνάντηση να εξαλείψει,  η κ.Λαρρίση-Νικητοπούλου ξέχασε μεταξύ άλλων πόσους υποψηφίους δημοτικούς συμβούλους πρόσθεσε στο ψηφοδέλτιο του συζύγου της εν τη γενέσει του ο Γρηγόρης Μαρινάκης. Καλό θα ήταν, για την ενότητα της παράταξης τοπικά, να μην το ξέχασε τουλάχιστον ο σύζυγος της που καρπώθηκε τους σταυρούς τους, είτε αυτοί εκλέχθηκαν δημοτικοί σύμβουλοι, είτε όχι. Πολιτικά διχαστική συμπεριφορά σε λάθος τόπο και σε λάθος χρόνο το συγκεκριμένο περιστατικό, με το Γρηγόρη Μαρινάκη να αναγκάζεται να απαντήσει ενοχλημένος το αυτονόητο.

Στα περαιτέρω των τοποθετήσεων τέλος, ο Λαρίσσης αφού σχολίασε το παρελθόν μιλώντας  ενωτικά και αυτός με τη σειρά του για το μέλλον, πρόσθεσε ΟΛΟΥΣ τους σταυρούς ΟΛΩΝ των νεοδημοκρατών δημοτικών συμβούλων ασχέτως παράταξης με την οποία αυτοί εκλέγθηκαν στις εκλογές του 2019, θεωρώντας τους προσωπικούς και άσχετους με τον επικεφαλής του ψηφοδελτίου που «σταυρώθηκε» και, υπολογίζοντας το άθροισμα, «έδειξε» πόσο κοντά θα ήταν ένας πιθανός συνδυασμός αμιγώς  Νέας Δημοκρατίας στην παράταξη που κέρδισε τις εκλογές εκείνη τη χρονιά. Ελέγχεται αν απλά πρόσθεσε τις ψήφους όλων των δεξιών υποψηφίων, αφαιρώντας τες παράλληλα από τουςσυνδυασμούςπου πορεύθηκαν το  2019,άλλωστε έκανε αναφορά για 4.500 σταυρούς «δεξιών» στο συνδυασμό του Δημάρχου, ο οποίος έλαβε 12.000 ψήφους στον πρώτο γύρο του 2019.Επίσης ελέγχεται αν οι ψήφοι που πρόσθεσε ήταν μονοσταυρίες, διότι αν δεν ήταν, προφανώς κάνει  λάθος μέτρηση. Φυσικά έκανε σωστά και αναφορά στις αρκετές χιλιάδες ασταύρωτα που έλαβε ο συνδυασμός του στις εκλογές του 2019. Παράλληλα, μεταξύ άλλων, πρόσθεσε πως «μπορούν να συνασπισθούν άνθρωποι και από άλλους πολιτικούς χώρους!» 

Ο Γραμματέας επιφυλάχτηκε να επανέλθει με ακόμη περισσότερες τέτοιες συζητήσεις του ίδιου θέματος στο άμεσο μέλλον, με σκοπό την περαιτέρω ενότητα της Νέας Δημοκρατίας στην πόλη της Νέας Σμύρνης.

 


Σχόλια

comments powered by Disqus

Διαβάστε επίσης από αυτόν το Συντάκτη: