Αρθρογραφία


Το Πολιτικό Άλτσχάιμερ του ΣΤΆΘΗ ΚΟΎΠΑ

Περιμένης Πέτρος | 22/03/2014

Όταν έδινα Πανελλήνιες, ο τότε καθηγητής μου – Σόλωνας είναι το όνομα του – μου είχε δώσει την εξής συμβουλή βασισμένος στην προσέγγιση που είχα ως προς τις λύσεις των προβλημάτων Φυσικής: « όταν σκέπτεσαι μια απάντηση, διάλεξε ακριβώς την αντίθετη»
Μόνο λάθη.....
Αυτή  είναι και η κατάσταση με το Στάθη Κούπα, Φυσικό στο επάγγελμα, δυο φορές υποψήφιο δήμαρχο Νέας Σμύρνης και περισσότερες δημοτικό σύμβουλο. Αν παρατηρήσει κάποιος τις επιλογές είναι προφανές ότι έκανε ΜΟΝΟ λάθη και αυτό διότι απλά δεν ακλούθησε την ακριβώς ΑΝΤΙΘΕΤΗ επιλογή.
Το  2006 στις δημοτικές εκλογές, είχε επιλογή να κλαδέψει λίγο το τσιγκελωτό μουστάκι, έκανε το αντίθετο. Στις τότε φωτογραφίες λες και έχει περάσει τις άκρες με μπριγιαντίνη για πιο «σταθερά» αποτελέσματα και έτσι έδωσε τροφή στους αντιπάλους του, εσωτερικούς και εξωτερικούς, να του προσάψουν το προσωνύμιο «βλάχος», «βουκόλος» κτλ.
Μέχρι τις εκλογές του 2010, είχε την δυνατότητα να εκδώσει ένα έντυπο να κοινοποιεί στον κόσμο τις απόψεις της παράταξής του. Όμως προτίμησε να πληρώσει «Τα Επίκαιρα» του Γιώργου Νικάκη με περίπου 5000 ευρώ για ΕΝΑ προεκλογικό εξώφυλλο. Ο Νικάκης φυσικά προτίμησε τον Νίκο Στέφο ασχέτως «τιμής» και άδειασε τον Κούπα, ο οποίος εξέδωσε δυο φύλλα καθαρά παραταξιακής εφημερίδας στυλ «Η γερακίνα» η οποία και δεν είχε απήχηση και δημιούργησε περαιτέρω προβλήματα στην παράταξη του, εφόσον μόνο ένας δημοτικός σύμβουλος (Σταμάτης Παππάς) ήταν αρθρογράφος!
Τόσος κόπος, Τόσα χρήματα, τόση προσπάθεια!. Και τώρα συντάσσεται με την παράταξη του Τζουλάκη. Είναι δυνατόν να μην αναρωτιέται κάποιος; «Στάθη, η γυναικά σου το ξέρει;» με τόσα χρήματα αγόραζες ένα καινούργιο διαμέρισμα για προίκα, όσο γα την ψυχική ηρεμία για αυτά που έχεις πάθει… ε αυτή δεν τιμολογείται
Ούνα φάτσα,
ούνα ράτσα
Και με τι μούτρα να κυκλοφορήσει στην πιάτσα τώρα ο Κούπας. Που έχει καταψηφίσει ΟΛΟΥΣ τους προϋπολογισμούς του Δήμου Νέας Σμύρνης με σκεπτικό ότι «εμείς δεν είμαστε αυτής της πολιτικής προσέγγισης». Που έχει καταψηφίσει ΟΛΟΥΣ τους ισολογισμούς με μακροσκελείς αναλύσεις και υπολογισμούς. Που τότε επέπληττε τους συμβούλους του συνδυασμού του, τον Πάγκαλη, τον Μπίσαλα, τον Κούρτη να μην υπερψηφίζουν τις εισηγήσεις του Τζουλάκη και του Κουτελάκη. Α ρε Στάθη.. οι αποχωρήσαντες δεδικαίωνται. Τσαμπα εβαζες τον Δημακη, τον Καλογιαννίδη, την Νάνου και τον Καραμουσαλή να «κιτρινιάζουν» στις εφημερίδες για δήθεν πολιτικό ήθος εναντίον των προαναφερθέντων.
Από την άλλη τι να κάνει ο άνθρωπος. Είπαμε ΜΟΝΟ λάθη κάνει. Έπρεπε να επιβιώσει σε αυτόν τον δύσκολο κόσμο της πολιτικής της Νέας Σμύρνης. Το αστείο είναι ότι αυτή την φορά με διασπασμένη την διοικούσα παράταξη σε Κουταλάκι και Τζουλάκη, τον Στέφο να παλεύει για την τελευταία θέση ΙΣΩΣ να ήταν η μοναδική του ευκαιρία να διεκδικήσει με πραγματικούς όρους τον δήμο της Νέας Σμύρνης ΑΝ είχε προβλέψει να μην την διασπάσει μονός του από τις επιλογές του. Από την άλλη ΙΣΩΣ καλύτερα έτσι. Για φαντάσου τον Κούπα Δήμαρχο Νέας Σμύρνης, να παίρνει ΜΟΝΟ λάθος αποφάσεις και τελικά να παραδίδει μια πόλη στο χάος. Όπως ακριβώς διοίκησε και την παράταξη του.
Πακέτο ομορφιάς
Τελοσπάντων, αυτά ανήκουν στο παρελθόν για να τα λέμε ανέκδοτα στα παιδιά μας. Ας δούμε τι φανταστική μεταγραφή έκανε ο Τζουλάκης στο ψηφοδέλτιο του. Καταρχήν, τον Κούπα που δεν φτάνει η ξεφτίλα που έπαθε πριν τις εκλογές, ΑΝ εκλεγεί έχει να «φάει» μπόλικα και όχι πια ως πολιτική αντιπαράθεση αλλά ως την πολιτική κολοτούμπα της σεζόν. Οι άλλες κολοτούμπες ωχριουν μπροστα του. Μαζι του παίρνει και Δημακη, ο οποίος άλλα ψηφίζει το πρωί και αλλά το απόγευμα, είναι η στρατηγική του μάλλον, εξού και το προσωνύμιο «Στρατηγός». Να φανταστείς ότι μάλλον ο Κούπας έχει ίνδαλμα τον Δημάκη ως προς την πρόθεση ψήφου απλά ο Κούπας το κάνει ανά σεζόν και όχι ανά δημοτικό συμβούλιο. Πολιτικό Αλτσχάιμερ φουλ. Επίσης παίρνει  την Δήμητρα Νάνου, ή αλλιώς « κύριε Στάθη ψήφισα κάτι άλλο από αυτό που μου είπατε  για να φαίνομαι καλή, αλλά περίμενα να φύγετε πρώτα από την αίθουσα». Η Νάνου, δικηγόρος στο επάγγελμα, στόμα έχει και μιλιά δεν έχει, αλλά όπως λέει ακόμα ο Κούπας « το κορίτσι μαθαίνει». Κρατώ την καλύτερη μεταγραφή για το τέλος: Γεώργιος Κραμουσαλής – ο άφαντος. Σύμφωνα με Κούπα: «το παιδί εργάζεται πάρα πολύ ειδικά τις μέρες που έχει δημοτικό συμβούλιο, μια φορά το μήνα, από τις 4 το μεσημέρι μέχρι τις 11 το βράδυ, αλλά μπορεί να έρχεται μόνο στις ψηφοφορίες που αφορούν τον εαυτό του για να εκλεγεί αντιπρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου». Εδώ θέλω τον Τζουλάκη να δούμε τι θα κάνει ΟΤΑΝ αρχίσει να μην πατάει ο Καραμουσαλής. Θα παραιτηθεί όπως ο Φάνης ή το παιδί κάνει καριέρα;

 


Σχόλια

comments powered by Disqus

Διαβάστε επίσης από αυτόν το Συντάκτη: