Αρθρογραφία


Δήμος Νέα Σμύρνης: θέλουν να δουλεύουν λιγότερο και να αμείβονται τα ίδια;;

Περιμένης Πέτρος | 29/10/2020

Δήμος Νέα Σμύρνης: θέλουν να δουλεύουν λιγότερο και να αμείβονται τα ίδια;;

Γράφει ο Πέτρος Περιμένης

Μέλος ΕΣΗΤΛΣΥΜ

Με προειδοποιήσεις ο Σύλλογος Εργαζομένων Νέας Σμύρνης πριν μερικές μέρες απευθύνθηκε στον δήμαρχο Τζουλάκη,αν δεν αφαιρεθεί από τον αντιδήμαρχο Οικονομικών Στάθη Κούπα η αρμοδιότητα του να μειώνει τις υπερωρίες της καθαριότητας

Σε επικοινωνία με τον αντιδήμαρχο, εξήγησε ότι " ενώ υπήρχε συγκεκριμένος προϋπολογισμός για όλες τις κατηγορίες(μόνιμοι, αορίστου, Συμβασιούχοι) κάπου έχασαν (σ.σ οι υπάλληλοι καθαριότητας) τον λογαριασμό στη κατηγορία των μονίμων! διότι με την 3Κ προκήρυξη ήλθαν στο δήμο 22 περίπου μόνιμοι ακόμη. Και ενώ θα έπρεπε να έχει ελαττωθεί ο αριθμός των υπερωριών (διότι ουσιαστικά το ίδιο έργο μοιράστηκε σε περισσοτέρους ανθρώπους) άρχισαν να βάζουν υπερωρίες και στους νέους, χωρίς όμως να περικοπεί ο αριθμός των παλιών. Ήταν λοιπόν φανερό ότι θα έβγαιναν έκτος προϋπολογισμού. Αυτό σημαίνει ότι είτε έπρεπε να εξορθολογισθούν οι αριθμοί, είτε με αυτόν το ρυθμό τον ΝΟΕ και ΔΕΚ πολλοί δεν θα έπαιρναν καθόλου!"

Με άλλα λόγια, το έργο της καθαριότητας αντί να γίνεται καλύτερο και αποδοτικότερο με την πρόσληψη επιπλέον προσωπικού κοστίζει ακόμα παραπάνω, αφού στην πόλη δεν βιώνεται έμπρακτα η βελτίωση της αποκομιδής των σκουπιδιών. Πέραν αυτού από τα λεγόμενα του Κούπα προκύπτει ότι οι υπερωρίες "μοιράζονται" (από ποιούς;) χωρίς σεβασμό στον προϋπολογισμό και στα χρήματα των δημοτών.

Ο αντιδήμαρχος Κούπας, συνέχισε με στοιχεία αναφέροντας τους κωδικούς του προϋπολογισμού 20.6022.0001 και 20.601.0001 που περιγράφουν την κατάσταση των υπερωριών των εργαζομένων καθαριότητας σύμφωνα με την τελευταία αναμόρφωση. Σε τέτοια στοιχεία η ανακοίνωση του Συλλόγου Εργαζομένων ήταν ελλιπής τουλάχιστον, αναλωνόμενη κυρίως σε προειδοποιήσεις "Την επόμενη φορά, το Σωματείο θα προβεί σε πιο δραστικές και ριζοσπαστικές λύσεις!" (δηλαδή δεν θα μαζεύουν τα σκουπίδια ή θα κλείσουν τον δήμο κάνοντας την ζωή των δημοτών ακόμα πιο δύσκολή εν μέσω COVID-19?

Μένει να δει η κοινωνία αν ο δήμαρχος Τζουλάκης υποκύψει σε τέτοιου είδους πιέσεις.Ακολουθεί η ανακοίνωση του Συλλόγου Υπαλλήλων του Δήμου

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Με μεγάλη μας λύπη πληροφορηθήκαμε ότι οι υπερωρίες των μονίμων υπαλλήλων της υπηρεσίας Καθαριότητας του μήνα Ιουνίου υπέστησαν πάλι μείωση της τάξης του 25%!!.Η Δημοτική αρχή μετά από παρέμβασή μας, δεσμεύτηκε ότι δεν θα χαθεί ούτε ένα ευρώ.

Παράλληλα, μας δημιουργείται και η εύλογη απορία: Πώς μπορούν οι εργαζόμενοι να πιστέψουν τα λεγόμενα της Δημοτικής Αρχής, όταν έχει ήδη αθετήσει το λόγο της σε σχέση με τις υπερωρίες και τον έλεγχό τους από τον Αντιδήμαρχο Οικονομικών; Θυμίζουμε ότι στην τελευταία συνάντηση με το Δήμαρχο όπου αναφέρθηκαν τα παράπονα των Προϊσταμένων και Διευθυντών για τις απαράδεκτες παρεμβάσεις του Αντιδημάρχου Οικονομικών, ο Δήμαρχος δέχτηκε το δίκαιο αίτημά μας για την αφαίρεση της αρμοδιότητας αυτής από τον Αντιδήμαρχο Οικονομικών. Τελικά, όπως απεδείχθη, καμία αλλαγή δεν πραγματοποιήθηκε σύμφωνα με τις τοποθετήσεις και αρμοδιότητες των Αντιδημάρχων που ανακοινώθηκαν πρόσφατα. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα τη συνέχιση των παράνομων παρεμβάσεων του Αντιδημάρχου Οικονομικών!! Δηλώνουμε κατηγορηματικά ότι τέτοιες τακτικές ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΠΛΕΟΝ ΑΠΟΔΕΚΤΕΣ!!! Την επόμενη φορά, το Σωματείο θα προβεί σε πιο δραστικές και ριζοσπαστικές λύσεις!!

Αν η Δημοτική Αρχή έχει τη διάθεση να εμπαίζει τους εργαζόμενους, θα πρέπει να γνωρίζει ότι θα βρει απέναντί της το Σωματείο που ως σκοπό έχει τη διασφάλιση των δικαιωμάτων όλων των εργαζομένων.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Μιλτιάδης Παπουτσής Έρη ΚοντογούρηΣχόλια

comments powered by Disqus

Διαβάστε επίσης από αυτόν το Συντάκτη: