Αρθρογραφία


Νέοι στο μάτι, γέροι στο “πολιτικό κρεβάτι”

Nstv διαδικτυακή τηλεόραση Νέας Σμύρνης | 22/03/2014

Ευτυχώς η ηλικία δεν είναι κριτήριο προσωπικότητας, ακόμα και αν οι γέροι του τόπου μας προσπαθούν να μας πείσουν για το αντίθετο. Ο αρτηριοσκληρωτικός γέρος λογικά τα ίδια μυαλά κουβαλάει από νέος.
Ας πάρουμε ένα τρανταχτό παράδειγμα που έγινε και στην πόλη μας, την Νέα Σμύρνη. Πριν μερικά χρόνια, δημιουργήθηκε στην Ελλάδα, μια δραστηριότητα που έχει μεγάλη απήχηση στην Ευρώπη, ώστε οι νέοι ηλικιακά να έχουν λόγο για το τι γίνεται στην πόλη τους. Συμβούλια Νέων, το είπαν. Με λίγα λόγια, μέσω μίας διαδικασίας, νέοι μέχρι 24 χρόνων μπορούσαν να θέσουν υποψηφιότητα. Αυτοί που θα εκλέγονταν θα είχαν λόγο στο δημοτικό συμβούλιο της πόλης τους, ισάξια με έναν εκλεγμένο δημοτικό σύμβουλο, χωρίς τη δυνατότητα ψήφου.
Όλα καλά μέχρι εδώ, θεωρητικά. Όποιο μέλος δεκαπενταμελούς σχολείου της πόλης έβαζε υποψηφιότητα θα έβγαινε εύκολα, αλλά και πάλι, για μια ακόμα φορά τα «κομματόσκυλα» της φυλής των γαβγαβ το κράτησαν κρυφό από το ευρύ κοινό, ώστε να προωθήσουν τα «δικά» τους παιδιά. Και ας πούμε ότι δεν υπήρχε πρόβλημα, διότι και αυτά τα «παιδιά» μάνα τα γέννησε.
Αυτό που έχουμε καταλάβει – λέμε τώρα – είναι ότι αυτά τα «παιδιά» είναι οι μελλοντικοί Σαμαράδες και Βενιζέλοι, χωρίς το όνομα και την υπόσταση αλλά με τα ίδια «πίτουρα» στο κεφάλι. Πολιτικοί «κρεατομηχανής».
Από το χθες στο σήμερα … αναδείχθηκαν στη Νέα Σμύρνη δυο από τα  «παιδιά» εκείνης της εποχής, ο Κώστας Μητσόπουλος και ο Γιώργος Κρικρής, «κομματοσκυλάκια» αντίστοιχα της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ. Ο πρώτος εξελέγη πρόεδρος, με την τότε στήριξη του πολιτικά «τελειωμένου» Κούπα και του άφαντου Καραμουσαλή, αλλά ΠΟΤΕ μα ΠΟΤΕ δεν πάτησε στο δημοτικό συμβούλιο για να εκφράσει τους «νέους», διότι, όπως και ο ίδιος είπε, «είχε πολλή δουλεία στο κόμμα». Μάλλον, «προσκυνούσε» στη λεωφόρο Συγγρού και δεν προλάβαινε.  Ο δεύτερος, σύμφωνα με τα λεγόμενα των ομοϊδεατών του Πασόκων, «έσπασε» τις γραμμές για να εκλεγεί. Πάθος για την εξουσία; Αφού δεν πλήρωνε το κόμμα … κι όμως μερικά χρόνια αργότερα …
Το ζήτημα είναι ότι ο δήμος Νέας Σμύρνης, θέλεις γιατί ήταν αναγκασμένος, θέλεις γιατί ήθελε να υποστηρίξει την προσπάθεια, ενέγραψε στον προϋπολογισμό μερικές δεκάδες χιλιάδες ευρώ για τα χρησιμοποιήσουν οι «νέοι» για σχετικές δραστηριότητες. Το έκανε μια φορά, το έκανε δύο, μέχρι που σταμάτησε να τα εγγράφει διότι  ΚΑΝΕΝΑΣ δεν τα ζήτησε. ΟΥΤΕ ο Μητσόπουλος, πρόεδρος, αλλά ΟΥΤΕ ο Κρικρής, που είχε και γνωστούς στο δήμο Νέας Σμύρνης λόγω ΠΑΣΟΚ.
Where are they now?
Ο Κώστας Μητσόπουλος είναι αντιπρόεδρος της ΟΝΝΕΔ και αντιπρόεδρος του εκτελεστικού γραφείου της ΟΝΝΕΔ, διορισμένος από το Σαμαρά. Συνήθως σε τέτοιους τύπους πέφτει και ένα «μεροκαματάκι» από το κόμμα. Ενίοτε, βοηθάει και τον Κούπα να κερδίσει τις εσωκομματικές εκλογές στη Νέα Σμύρνη για να βγάλει την παλιά υποχρέωση ή αλλιώς όλα τα «κομματόσκυλα» αλληλοβοηθούνται. Ακούγεται ότι κουβάλησε τρία πούλμαν ΟΝΝΕΔίτες στις πρόσφατες εκλογές της Τ.Ο.  Ν.Δ. Νέας Σμύρνης και έστειλε το γιατρό … στο γιατρό!
Ο Γιώργος Κρικρής κατάφερε και βγήκε δημοτικός σύμβουλος και αφού εκτέλεσε καλά το ρόλο του στο δημοτικό συμβούλιο (σ.σ ο Κρικρής είναι ψυχολόγος, τουτέστιν σπουδαγμένο), δηλαδή ΔΕΝ μίλησε ΟΥΤΕ ΜΙΑ φορά για κοινωνικά θέματα που άπτονται και της ειδικότητας του, τελικά παίρνει και εκείνος ένα «μεροκαματάκι» από τον Πολιτιστικό Οργανισμό του Δήμου Νέας Σμύρνης για να συνεδριάζει δυο φορές το μήνα ή αλλιώς όλα τα «κομματοσκυλάκια» αλληλοβοηθούνται.
Τρέχα εσύ κακόμοιρε νέε,  χωρίς εισαγωγικά, να στέλνεις βιογραφικά και να παρακαλάς. Το κείμενο που διάβασες ήταν ένας σύντομος οδηγός εξόδου από την ανεργία. Σύντομα και σε βίντεο για αυτούς που δεν καταλαβαίνουν από λόγια. Για περισσότερες πληροφορίες απευθύνσου Συγγρού ή / και Ελευθερίου Βενιζέλου


Σχόλια

comments powered by Disqus

Διαβάστε επίσης από αυτόν το Συντάκτη: