Αρθρογραφία


Κατάρρευση Της Δημόσιας Τάξης

Nstv διαδικτυακή τηλεόραση Νέας Σμύρνης | 31/03/2018

Της Ζωής Ράπτη Δικηγόρου, LLM
Γραμματέας Σχέσεων Κοινωνίας - Κόμματος στη Ν.Δ

 

Την προηγούμενη εβδομάδα ο κ. Τσίπρας επισκέφθηκε τη Φυλή Αττικής όπου μίλησε για κάτι το οποίο τείνει, με ευθύνη δική του αλλά και της κυβέρνησής του, να εξαφανιστεί: τη δημόσια τάξη και την ασφάλεια των πολιτών. Όταν η περιρρέουσα ατμόσφαιρα θυμίζει λατινοαμερικάνικη παραγκούπολη όπου οι συμμορίες ανταλλάσσουν πυροβολισμούς, είναι τουλάχιστον αστείο να γίνεται λόγος για τη δημόσια τάξη από ένα πολιτικό πρόσωπο που ανέβηκε στην εξουσία υποσχόμενο κατάργηση των ΜΑΤ.
Ωστόσο, ακόμα και στο πεδίο των εξαγγελιών ο ΣΥΡΙΖΑ και οι συνεργαζόμενοι ΑΝΕΛ έχουν πρόβλημα στο να αντιληφθούν πώς μπορεί να διεξαχθεί ένας πόλεμος εναντίον της εγκληματικότητας.
Αποδείξεις της ανικανότητας και της απροθυμίας της κυβέρνησης να ασχοληθεί με αυτό το ζήτημα είναι η πικρή καθημερινότητα των πολιτών και το γεγονός ότι δεν έχει μείνει ούτε μία πολυκατοικία άθικτη από τις ληστρικές επιδρομές των διαρρηκτών, δεν έχει μείνει ούτε σταθμός του ΗΣΑΠ και του Μετρό που να μην ξαφρίζουν τους στριμωγμένους επιβάτες οι συμμορίες των πορτοφολάδων, δεν έχει μείνει ούτε μία γειτονιά όπου οι συμμορίες της βίας δεν έχουν κάνει την εμφάνισή τους.
Η Νέα Δημοκρατία δεν έχει εξαγγείλει σύνθετα και μεγαλεπήβολα σχέδια για την εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας στους πολίτες. Ούτε έχει κατά νου να… πρωτοτυπήσει. Η μόνη αληθινά και ουσιαστική καινοτομία που μπορεί να γίνει είναι να αφεθεί η ΕΛΑΣ να κάνει τη δουλειά της, να ενισχυθεί σε προσωπικό και σε υλικά μέσα και, φυσικά, να γνωρίζει ότι έχει την απόλυτη στήριξη της πολιτείας στην επιτέλεση της αποστολής της.
Κατά τα άλλα, όπως κατ’ επανάληψη έχει δεσμευτεί η Νέα Δημοκρατία, για να αντιστρέψουμε το κλίμα της ανασφάλειας πρέπει να:
Να σπάσουμε το άβατο των Εξαρχείων και τις εστίες εγκληματικότητας παντού στη χώρα.
Να καταργήσουμε το νόμο Παρασκευόπουλου που αποφυλάκισε περισσότερους από 2500 καταδικασμένους για κακουργήματα.
Να δημιουργήσουμε φυλακές υψίστης ασφαλείας.Να ενδυναμώσουμε την ομάδα ΔΙΑΣ.
Να ενεργοποιήσουμε την ομάδα ΔΕΛΤΑ.
Να αλλάξουμε το νόμο για το άσυλο στα Πανεπιστήμια, ώστε να λειτουργεί ως άσυλο ιδεών και όχι άσυλο εγκληματιών και κάθε λογής παρανόμων.
Λίγες κινήσεις, αποφασιστικές και άκαμπτη θέληση να εξασφαλιστεί το στοιχειώδες για τους Έλληνες: το κράτος να προστατεύει τη ζωή, την τιμή και την περιουσία τους. Αυτό μπορούμε και θέλουμε να το κάνουμε και θα το κάνουμε.


Σχόλια

comments powered by Disqus

Διαβάστε επίσης από αυτόν το Συντάκτη: