Αρθρογραφία


Καταγελία Για Κακοτεχνία - Δήμαρχε Ακούς;

Nstv διαδικτυακή τηλεόραση Νέας Σμύρνης | 25/11/2017

του Δημήτρη Πηγη

Η διασταύρωση Κράτητος –Πρασνίκα – Ηλία Κοκκώνη (βλ. Εικ. 1) είναι, εδω και πολλά χρόνια μια απ τις πιο επικίνδυνες διασταυρώσεις στην Νέα Σμύρνη. Μια φορά το μήνα συμβαίνει ένα αυτοκινητικό ατύχημα. Κυρίως το βράδυ, αλλά και το πρωί…

Εκτός απο την κακή σήμανση, η ποιότητα του οδοστρώματος ειναι κάκιστη. Στη μέση ακριβώς, υπάρχει ένα ωραιότατο σαμαράκι, μαζί με πώμα υπονόμου, επομένως λακούβα (Βλ. Εικ. 2), ενώ η άσφαλτος έχει να ανανεωθεί απ, το πραξικόπημα…Στην Ηλία Κοκκώνη τα αυτοκίνητα σπινάρουν όταν βρέχει…όταν χιονίζει δεν μπορούν να ανέβουν γλιστρούν!
Πιστέψτε ότι μέχρι και αυτοκίνητο αναποδογυρισμένο έχουμε δεί.


Στην οδό Πρασνίκα, υπάρχει μόνο ένα ξεθωριασμένο “ΣΤΟΠ” στα δεξιά του δρόμου μόνο, συν, το σήμα απαγόρευσης πορείας αριστερά και πολλές φορές, αμα φουντώσει η ελιά δε φαίνεται, ουτε αυτό (βλ. Εικ. 3).

Επομένως οι κινούμενοι στην Πρασνίκα δεν έχουν προτεραιότητα και πρέπει να σταματήσουν. Αν και έχει καλή ορατότητα προς τα αριστερ, το κακό συμβαίνει. Άρα είναι θέμα σήμανσης και φυσικά απροσεξίας των οδηγών κυρίως. Στις εικονες 2 & 3 απεικονίζω με γραφικά κάποιες προτάσεις σήμανσης και σηματοδότησης για το εν λόγω πρόβλημα, ΘΕΛΟΝΤΑΣ να ΥΠΟΔΕΙΞΩ στους υπευθύνους τη δουλειά τους.
Πέρα λοιπόν απ τις κακοτεχνίες και τις προχειρότητες, οι δρόμοι αυτοί συμβαίνει να είναι και πολυσύχναστοι και μποτιλιαρισμένοι λόγω του ότι η Ηλία Κοκκώνη (προέκταση της Πρασνίκα, προς Νικομηδείας), είναι το πρώτο στενό που ενώνει την Κράτητος με την Αιγαίου που είναι η πρώτη παράλληλη άνοδος, κυρίως το πρωί που πάμε όλοι στη δουλειά μας.
Κι αυτό συμβαίνει γιατι ολόκληρη Νέα Σμύρνη, έχει μονο 2 αρτηρίες και 2 “μισές”, με θρόμβωση για να βγεις απ αυτήν.
Αγίας Φωτεινής, Κράτητος -  Εφέσσου & Αιγαίου…
Όπου φυσικά τα φανάρια με την Ελευθερίου Βενιζέλου, είναι απίστευτα αργά και φυσικά τόσο σύντομης διάρκειας, που περνάνε γύρω στα 5 ζευγη αυτοκινήτων. Κι άμα είναι και κάνας αργόσχολος μπροστά, σε ξαναπιάνει κόκκινο…άλλωστε, δεν έχεις να κάνεις κάτι καλύτερο…
Δεν υπάρχει άλλος δρόμος αν είσαι Ανω-Νεοσμυρνιώτης και θες να βγείς Συγγρού ας πούμε…Η Αιγαίου εδώ και κάτι χρόνια έχει γίνει η μισή, κάθοδος, που για να τη χρησιμοποιήσεις ειναι δύσκολο να βγεις εκεί, ειδικά αν έρχεσαι απο πλατεία. Αλλά αν και έγινε η μισή κάθοδος ΔΕΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΊΤΑΙ είναι ένας άχρηστος δρόμος, (προτιμάται η Κράτητος που δεν έχει φανάρι) εκτός αν μένεις εκεί και έχεις χώρο να παρκάρεις, να μάθεις το γιό σου να οδηγεί, και άλλες δραστηριότητες!
Η Εφέσσου πάλι, η κάθοδος της, αναιμική κι αυτής σε σχέση με την άνοδο της...(προτιμάται η Αγίας Φωτεινής)
Άλλοι προτιμούν απο στενά ή απ τον Φάρο να βγούν Νέο Κόσμο, κι απο κεί έχει ο θεός…(Μπακνανά, Λαγουμιτζή, Φρατζή κτλ).
Αυτά συμβαίνουν αγαπητοί συμπολίτες και κύριοι τοπικοί άρχοντες που σας νοιάζει μόνο η πλατεία και η Ομήρου…
 
ΥΓ. Τουλάχιστον, βάλτε άσφαλτο, που ασφαλτοστρώσατε την Νικομηδείας μόνο.

 

Σχόλια

comments powered by Disqus

Διαβάστε επίσης από αυτόν το Συντάκτη: