Αρθρογραφία


Δυνατά Και Στο «Νερό» Ο ΑΟΝΣ Ο Μίλων

Λεκάκης Ανδρέας | 25/03/2017


του Ανδρέα Λεκάκη

Τα αφιερώματα του Nstv στις Ακαδημίες του Μίλωνα συνεχίζονται και αυτή τη φορά βρεθήκαμε στο δημοτικό κολυμβητήριο Νέας Σμύρνης για να δούμε από κοντά την προπόνηση των τμημάτων κολύμβησης και υδατοσφαίρισης αλλά και να μιλήσουμε με τους υπεύθυνους των τμημάτων αυτών ώστε να μας δώσουν πληροφορίες για τη δουλειά που γίνεται εκεί.
Πρώτος μας μίλησε ο τεχνικός διευθυντής των τμημάτων κολύμβησης του συλλόγου,  Γιάννης Αλεξάκης, ο οποίος μας έδωσε μία γενική ιδέα για τη λειτουργία τους: “Στην κολύμβηση του Μίλωνα υπάρχουν γύρω στα 260 παιδιά τα οποία χωρίζονται σε διάφορα τμήματα. Στη μικρή πισίνα υπάρχουν περίπου 120 παιδιά, στις Ακαδημίες γύρω στα 70, στην προαγωνιστική ομάδα περίπου 35 και άλλα 35 στην αγωνιστική ομάδα. Στη μικρή πισίνα και στα άλλα μικρότερα τμήματα συμμετέχουν παιδιά ηλικίας 3 ως 6 ετών, στα επίλεκτα 7 με 8 ετών, στο προαγωνιστικό τμήμα 10, 11 και 12 ετών και στα αγωνιστικά από τα 12 μέχρι το τέλος της καριέρας τους. Σκοπός μας αρχικά είναι τα παιδιά να εξοικειωθούν με το υγρό στοιχείο, στη συνέχεια να βελτιώσουν την τεχνική τους και αργότερα να μπορούν να παίρνουν μέρος σε αγώνες και πανελλήνια πρωταθλήματα”.
Η Γωγώ Κλαυδιανού, προπονήτρια στη μικρή πισίνα, μας μίλησε για την πρώτη επαφή των παιδιών με την κολύμβηση και το νερό: “Μαθαίνουμε στα παιδιά τις βασικές ασκήσεις και κυρίως πώς να επιπλέουν. Η πρώτη τους επαφή με το νερό γίνεται σιγά σιγά και με παιχνίδι, επομένως είναι θετική η εμπειρία τους”.
Από τη μεριά της, η Ελευθερία Πολίτη μας έδωσε κάποιες πληροφορίες για το τμήμα Επιλέκτων αλλά και το προαγωνιστικό, τα οποία προπονεί: “Το τμήμα Επιλέκτων απαρτίζεται από παιδιά 7-8 ετών που έχουν επιλεγεί από τις Ακαδημίες μας και ξεχωρίζουν ανάμεσα σε άλλα. Τα παιδιά αυτά μαθαίνουν όλα τα στυλ και συμμετέχουν το καλοκαίρι σε κάποιου είδους αγώνες για να πάρουν εμπειρίες. Στο προαγωνιστικό οι προπονήσεις είναι πιο εντατικές, το επίπεδο πιο προχωρημένο και τα παιδιά συμμετέχουν σε πρωταθλήματα που γίνονται και τον χειμώνα και το καλοκαίρι”.
Περνώντας στα τμήματα υδατοσφαίρισης, συναντήσαμε έναν από τους προπονητές, τον Νίκο Βαβούρη, ο οποίος μας έδωσε μία ολοκληρωμένη εικόνα για αυτά: “Αρχικά έχουμε το παιδικό τμήμα, στο οποίο παίρνουν μέρος αγόρια από 12 ετών και κάτω που γνωρίζουν τουλάχιστον τρία από τα στυλ κολύμβησης και στη συνέχεια κάνουν παιχνίδι με τη μπάλα για να μάθουν την τεχνική της υδατοσφαίρισης. Υπάρχουν επίσης τα εφηβικά τμήματα που συμμετέχουν στα πανελλήνια πρωταθλήματα καθώς και το νεοσύστατο τμήμα κοριτσιών που λειτουργεί από πέρυσι, με τη συμμετοχή κοριτσιών από 15 ετών και κάτω, στο οποίο μας βοηθά μία πρώην διεθνής πολίστρια, η Μαρία Κανελλοπούλου”.
Τέλος, ο προπονητής της ανδρικής ομάδας πόλο του Μίλωνα, Μιχάλης Ξανθόπουλος, αναφέρθηκε στην ιστορία του τμήματος αλλά και στη φετινή χρονιά: “Το τμήμα πόλο του Μίλωνα έχει μια ιστορία περίπου 18 χρόνια. Έχει μια σταθερή πορεία κυρίως στις μικρές κατηγορίες και μάλιστα δύο φορές, η μία πέρσι, κατάφερε να ανέβει στην Α2. Σε αυτήν την κατηγορία αγωνιζόμαστε φέτος και η πρόθεσή μας ήταν εξαρχής να φτιάξουμε μία νεανική ομάδα η οποία βρίσκεται σε ένα πολύ ανταγωνιστικό πρωτάθλημα και έχει ως στόχο την παραμονή”.
Δίνοντας πάντα προτεραιότητα στην καλλιέργεια του αθλητικού πνεύματος αλλά και στην ευχαρίστηση των παιδιών, οι άνθρωποι των τμημάτων υποδομής της κολύμβησης και της υδατοσφαίρισης του Μίλωνα συνεχίζουν την προσπάθεια ανάδειξης σωστών αθλητών και διατήρησης του συλλόγου στην τροχιά των επιτυχιών και των διακρίσεων.


Σχόλια

comments powered by Disqus

Διαβάστε επίσης από αυτόν το Συντάκτη: