Αρθρογραφία


Η Γανς Ιρις Στο Nstvlive

Λεκάκης Ανδρέας | 06/04/2019

Του Ανδρέα Λεκάκη
Μέλος ΕΣΗΤΛΣΥΜ

Καλεσμένοι του Ανδρέα Λεκάκη στο στούντιο του ραδιοφωνικού σταθμού του Nstv και στην εκπομπή «Πρώτος Σκόρερ» ήταν ο γενικός αρχηγός της ομάδας βόλεϊ γυναικών της Ίριδας, Φώτης Ρουσσόπουλος, καθώς και η λίμπερο του συλλόγου, Ιωάννα Μανώλη, οι οποίοι έκαναν τον δικό τους απολογισμό για μια σεζόν που έφερε την Ίριδα μία νίκη μακριά από την είσοδο στα πλέι οφ της Β’ Εθνικής ΕΣΠΕΔΑ.
Ο Φώτης Ρουσσόπουλος μίλησε μεταξύ άλλων για τις αλλαγές και το σχεδιασμό της ομάδας το περασμένο καλοκαίρι: «Έγιναν πολλές αλλαγές σε διοικητικό, προπονητικό και αγωνιστικό επίπεδο. Θέσαμε ένα πλάνο τριετίας και ξεκινήσαμε θέλοντας να δημιουργήσουμε μια ανταγωνιστική ομάδα, να βάλουμε τις βάσεις για το κάτι παραπάνω. Εμπιστευθήκαμε αυτή τη νέα σελίδα για το σύλλογο στον Βασίλη Ξεροβάσιλα, ο οποίος έχει μια πολύ γνωστή πορεία στο χώρο του βόλεϊ και μεγάλη εμπειρία ως προπονητής και σε ανδρικές και σε γυναικείες ομάδες».
Για την πορεία της ομάδας τη φετινή χρονιά είπε σχετικά: «Κάναμε ένα καλό ξεκίνημα και εκμεταλλευτήκαμε την έδρα μας σε μεγάλο βαθμό. Στη συνέχεια βελτιωθήκαμε και στα εκτός έδρας παιχνίδια, όμως στο τέλος χάσαμε τα πλέι οφ ουσιαστικά για μία νίκη. Πιστεύω μας στοίχησαν οι ήττες από Ηλιούπολη και Μίλωνα στον πρώτο γύρο, καθώς και μια ήττα στον Άλιμο όπου είχαμε και πολλά προβλήματα τραυματισμών. Παρ’ όλα αυτά η βαθμολογία πιστεύω πως ήταν δίκαιη, είμαι ικανοποιημένος από την προσπάθεια των κοριτσιών και θεωρώ πως είχαμε μια επιτυχημένη χρονιά».
Όσο για την επόμενη μέρα του συλλόγου, ο γενικός αρχηγό της Ίριδας τόνισε: «Οι προπονήσεις μας θα συνεχιστούν μέχρι τον Ιούνιο και θα σχεδιάσουμε το αγωνιστικό πλάνο για την επόμενη χρονιά. Εγώ αυτό που υπόσχομαι είναι πως θα κάνουμε ό, τι μπορούμε σαν διοίκηση για να βελτιώσουμε τις συνθήκες ούτως ώστε το αποτέλεσμα σε όλα τα επίπεδα τόσο στο γυναικείο τμήμα όσο και στις ακαδημίες να είναι καλύτερο».
Με τη σειρά της η Ιωάννα Μανώλη μίλησε για τη μετακίνησή της στην Ίριδα το περσινό καλοκαίρι, για το διάστημα προσαρμογής της στην ομάδα, καθώς και για τη δουλειά της προκειμένου να καλύψει το χαμένο έδαφος, αφού προερχόταν από δύο χρόνια αποχής από την αγωνιστική δράση: «Η Ίριδα είναι μια ομάδα που εκτιμούσα πάντα, την είχα συναντήσει αρκετές φορές ως αντίπαλο. Οπότε από την αρχή ήμουν αρκετά θετική στο να φορέσω τη φανέλα της. Όταν ξεκινήσαμε προπονήσεις πείστηκα ότι έκανα σωστή επιλογή. Με τα υπόλοιπα κορίτσια δέσαμε αρκετά γρήγορα, πάντα ήμασταν κοντά η μία με την άλλη, δεν αντιμετωπίσαμε ποτέ προβλήματα. Δεδομένης της απουσίας μου από τα γήπεδα για δύο χρόνια είχα πολύ άγχος στην αρχή, όμως επανήλθα πιο γρήγορα απ’ ό, τι περίμενα».
Όσο για την αγωνιστική πορεία της ομάδας, η λίμπερο της Ίριδας τόνισε: «Ξεκινήσαμε χωρίς να έχουμε βάλει κάτι συγκεκριμένο σαν στόχο, όλες όμως πιστεύαμε πως μπορούμε να φτάσουμε αρκετά ψηλά, αφού και δυνατότητες είχαμε σαν ομάδα και πιστεύαμε στους εαυτούς μας. Όσο περνούσαν οι αγώνες και έρχονταν οι επιτυχίες βλέπαμε πως μπορούμε να καταφέρουμε όλο και περισσότερα. Θεωρώ πως με εξαίρεση την Αργυρούπολη που ήταν ένα σκαλί πιο πάνω, όλες οι υπόλοιπες ομάδες στις πρώτες θέσεις ήμασταν λίγο πολύ στο ίδιο επίπεδο. Είμαι αρκετά ικανοποιημένη από αυτά που συνάντησα στην ομάδα στην πρώτη μου χρονιά σε αυτή και θα ήθελα να μείνω και του χρόνου».
Η Ίριδα συνεχίζει να πορεύεται όπως πάντα σαν μια οικογένεια και πλέον όλοι στην ομάδα θα ξεκινήσουν το σχεδιασμό της επόμενης σεζόν, στην οποία ο στόχος θα είναι μια ακόμη καλύτερη πορεία τώρα που μπήκαν οι βάσεις για να βρεθεί ο σύλλογος της Νέας Σμύρνης ένα επίπεδο πιο πάνω.

 


Σχόλια

comments powered by Disqus

Διαβάστε επίσης από αυτόν το Συντάκτη: