Αρθρογραφία


Από Τα Φυτώρια Του Μίλωνα Ξεπηδούν Μελλοντικά ‘Αστέρια’ Του Βόλεϋ

Λεκάκης Ανδρέας | 13/12/2014

Ο Αθλητικός Όμιλος Νέας Σμύρνης “Ο Μίλων”, αποτελεί ένα από τα ιστορικότερα σωματεία στον χώρο του ελληνικού αθλητισμού με πολλές επιτυχίες σε όλα τα τμήματά του. Σε αυτές συμβάλλει η εξαιρετική δουλειά που γίνεται στις Ακαδημίες όλων των τμημάτων και εξαίρεση φυσικά δε θα μπορούσαν να αποτελούν οι Ακαδημίες Βόλεϊ αντρών και γυναικών, στις οποίες και βρεθήκαμε για να γνωρίσουμε από κοντά το έργο που επιτελείται σε αυτές.
Εκεί, συναντήσαμε τον Παναγιώτη Γεωργούντζο, προπονητή των Ακαδημιών στους άντρες αλλά και προπονητή παίδων, ο οποίος αρχικά μας μίλησε για τη δομή του τμήματος: “Οι ηλικίες των αγοριών που συμμετέχουν είναι από έξι έως δεκαεπτά ετών ενώ διαθέτουμε τμήματα μίνι, παμπαίδων, παίδων και εφήβων. Έχουμε μία μεγάλη Ακαδημία για το ανδρικό βόλεϊ και όσοι δουλεύουμε σε αυτή προσπαθούμε να δώσουμε το καλύτερο που μπορούμε για αυτά τα παιδιά”.
Στη συνέχεια, αναφέρθηκε και στα τουρνουά στα οποία συμμετέχουν τα παιδιά: “Τα τρία πιο μεγάλα τμήματα, των εφήβων, των παίδων και των παμπαίδων, συμμετέχουν σε οργανωμένα πρωταθλήματα από την Ένωση Σωματείων Πετοσφαίρισης Δυτικής Αττικής (ΕΣΠΕΔΑ). Για τα πιο μικρά παιδιά, διοργανώνονται από εμάς αλλά και από άλλους συλλόγους άτυπα τουρνουά, όπου εκεί παίζουμε κόντρα σε διάφορες ομάδες”.
Πόσο ικανοποιημένος είναι ο ίδιος από τη συμμετοχή των αγοριών στο τμήμα των Ακαδημιών του συλλόγου, δεδομένου ότι το βόλεϊ είναι το τρίτο δημοφιλέστερο άθλημα στη χώρα μας; “Οι καιροί που ζούμε είναι δύσκολοι σε όλους τους τομείς, όμως εμείς, ανεξάρτητα από τη μικρή ή μεγάλη προσέλευση των αγοριών στην Ακαδημία προσπαθούμε όσο το δυνατόν περισσότερο οργανωμένοι σε αυτό που κάνουμε, να συγκεντρώνουμε όσα περισσότερα παιδιά μπορούμε και σε ένα βαθμό το καταφέρνουμε”.
Ο Παναγιώτης Γεωργούντζος, τέλος, δε θα μπορούσε να μην αναφερθεί ξεχωριστά και στο τμήμα παίδων, το οποίο ο ίδιος καθοδήγησε την περσινή χρονιά έως την κατάκτηση του Πανελληνίου Πρωταθλήματος, χαρίζοντας άλλη μία διάκριση στον σύλλογο: “Ήταν μία μεγάλη επιτυχία, η οποία δεν ήρθε ξαφνικά γιατί και πρόπερσι είχαμε βγει τρίτοι στο πρωτάθλημα. Πέρσι καταφέραμε να βελτιώσουμε τη θέση μας και να βγούμε πρώτοι. Είναι η μεγαλύτερη διάκριση στα τμήματα υποδομής του Μίλωνα σε όλα τα χρόνια της λειτουργίας του και ελπίζουμε κάποια στιγμή να την επαναλάβουμε, μένοντας πάντα σε υψηλό επίπεδο. Για εμάς τους προπονητές είναι μεγάλη χαρά να βλέπεις τα παιδιά τα οποία προπονείς από μικρά να βελτιώνονται και να επιτυγχάνουν στόχους”.
Με ζήλο, πειθαρχία, εξάσκηση και πάνω από όλα σωστή άθληση, η Ακαδημία Βόλεϊ του Μίλωνα συνεχίζει την επιτυχημένη της προσπάθεια να αναδείξει τους αυριανούς πρωταγωνιστές στο χώρο της πετοσφαίρισης, διδάσκοντάς τους πρωτίστως την αγάπη για το άθλημα αυτό.


Σχόλια

comments powered by Disqus

Διαβάστε επίσης από αυτόν το Συντάκτη: