Αρθρογραφία


Γεμάτο Διακρίσεις Στα Πανελλήνια Πρωταθλήματα Το Τμήμα Τζούντο Του Πανιωνίου

Λεκάκης Ανδρέας | 18/04/2015

Το τζούντο δεν είναι από τα πλέον διαδεδομένα αθλήματα στη χώρα μας και έτσι οι περισσότεροι δε γνωρίζουν πολλά για αυτό. Μια πρώτης τάξεως ευκαιρία λοιπόν για να μάθουμε καλύτερα κάποια στοιχεία για το άθλημα και τις τεχνικές του ήταν η επίσκεψή μας στις εγκαταστάσεις τζούντο του Πανιωνίου, για να δούμε από κοντά τη δουλειά που γίνεται στο τμήμα αυτό και να μιλήσουμε με τους ανθρώπους του που ανήκουν στο δυναμικό του.
Ο προπονητής των τμημάτων τζούντο της ομάδας, Γιώργος Φραγγελάκης, μας μίλησε γενικότερα για το άθλημα αυτό αλλά και για το πρόγραμμα των προπονήσεων της ομάδας: «Το τζούντο στο μυαλό των περισσότερων έχει επικρατήσει να θεωρείται μία πολεμική τέχνη, όμως για εμάς θεωρείται άθλημα αφού οι αθλητές παίρνουν μέρος σε διάφορες διοργανώσεις ενώ θεωρείται και ολυμπιακό άθλημα από το 1964. Όσον αφορά τις προπονήσεις, οι ασκήσεις διαφοροποιούνται ανάλογα με το τμήμα. Στο μικρό τμήμα που συμμετέχουν κυρίως παιδιά νηπιαγωγείου, οι ασκήσεις έχουν τη μορφή παιχνιδιών και έχουν ως στόχο να τα εντάξουν καλύτερα στο άθλημα. Στο δεύτερο τμήμα που περιλαμβάνει παιδιά δημοτικού, οι αθλητές σιγά σιγά ξεκινούν να συμμετέχουν σε αγώνες και έτσι μαθαίνουν πιο δυνατές τεχνικές και τέλος στο μεγαλύτερο τμήμα, που περιλαμβάνει παιδιά από 12 ετών μέχρι ενήλικες, οι ασκήσεις είναι πιο εντατικές».
Περνώντας στους αθλητές, η δεκαπεντάχρονη Αγγελική Παπαστάμου μας εξήγησε γιατί της αρέσει το συγκεκριμένο άθλημα και αναφέρθηκε στις πολλές διακρίσεις που έχει επιτύχει και την καθιστούν μία από τις πιο επιτυχημένες αθλήτριες του τμήματος: «Ξεκίνησα το τζούντο στα οκτώ μου χρόνια και αυτό που μου αρέσει είναι πως συνδυάζει πολλά στοιχεία, όπως η ταχύτητα, η δύναμη, η ευλυγισία και την πειθαρχία. Οι διακρίσεις μου ξεκίνησαν από το 2014, όταν μπήκα στην κατηγορία των Νεανίδων, όπου πήρα την πρώτη θέση στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα, όπως επίσης και στο πρωτάθλημα Νεανίδων στα 52 κιλά. Επίσης, κατέκτησα την πέμπτη θέση στο τουρνουά “Ηλιάδης Cup” στη Θεσσαλονίκη, την τρίτη θέση στη Βαλκανιάδα στην Ξάνθη ενώ έχω επιλεγεί για να πάρω μέρος και στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα».
Τέλος, ο έφορος του τμήματος, Σταύρος Κατσούλης μας έδωσε κάποιες γενικότερες πληροφορίες για το τμήμα: «Το τμήμα ιδρύθηκε το 2006 και σήμερα αριθμεί γύρω στους εκατό αθλητές όλων των ηλικιών, από τεσσάρων ετών μέχρι ενήλικες. Ο σύλλογός μας συμμετέχει σε όλες τις επίσημες διοργανώσεις της Ελληνικής Ομοσπονδίας Τζούντο. Διεξάγονται αρκετά τουρνουά κάθε χρόνο και σε αυτά λαμβάνουμε μέρος με έναν ικανό αριθμό αθλητών και τα τελευταία χρόνια με την πολύ σοβαρή δουλειά που γίνεται στα τμήματα υποδομής έχουμε και πολλές διακρίσεις, τόσο στα τουρνουά μικρότερων ηλικιών όσο και στα Πανελλήνια Πρωταθλήματα».
Το τζούντο είναι ένα αρκετά δύσκολο και απαιτητικό άθλημα το οποίο απαιτεί προσήλωση, πειθαρχία, ταχύτητα, δύναμη, αυτοσυγκέντρωση και φυσικά καλή τεχνική. Έργο των ανθρώπων του Πανιωνίου λοιπόν είναι να μεταδώσουν τα στοιχεία αυτά στους νέους αθλητές και όπως μαρτυρούν οι πολλές διακρίσεις του συλλόγου το καταφέρνουν με απόλυτη επιτυχία.

 


Σχόλια

comments powered by Disqus

Διαβάστε επίσης από αυτόν το Συντάκτη: