Αρθρογραφία


Πως Είδα Τις Εκλογές Στην Νέα Σμύρνη

Κυπραίος Μάνος | 14/06/2014

Πέρασαν και αυτές οι εκλογές και ήρθε η περίοδος για περισυλλογή και απολογισμό.... Στον απόηχο αυτών των εκλογών λοιπόν, θα ήθελα να σχολιάσω το πως μου φάνηκαν εμένα αυτές οι εκλογές, από την σκοπιά ενός νέου πολιτικού επιστήμονα.

    Αρχικά, είχαμε την γνωστή από καιρό διάσπαση της κυρίαρχης μέχρι τώρα παράταξης σε δύο κομμάτια, δηλαδή στο κομμάτι με αρχηγό τον Γιώργο Κουτελάκη (Ποιότητα Ζωής) και σε αυτό με αρχηγό τον Σταύρο Τζουλάκη (Νέα Σμύρνη – Πόλη Πρότυπο). Η παράταξη του Στάθη Κούπα ενσωματώθηκε στον συνδυασμό του Σταύρου Τζουλάκη, οπότε οι υπόλοιποι διεκδικητές του Δήμου ήταν ο Παναγιώτης Πάντος (Στροφή Νέας Σμύρνης), ο Άγγελος Βρεττός (Λαϊκή Συσπείρωση), ο Αλέξανδρος Παπασπυρίδης (Μια Πόλη Ανάποδα) και ο Νίκος Στέφος (Συμμαχία Πολιτών).
    Και ενώ στον πρώτο γύρο όλα κύλησαν ως ήταν αναμενόμενο, δηλαδή οι δύο πρώην συνεργάτες Τζουλάκης – Κουτελάκης να διεκδικούν τον Δήμο στην δεύτερη Κυριακή, και με τον Παναγιώτη Πάντο (υποστηριζόμενο από τον ΣΥΡΙΖΑ) να τετραπλασιάζει (!!!) τα ποσοστά του, οδεύοντας προς την δεύτερη Κυριακή, έγιναν πράγματα και θαύματα. Η παράταξη του Νίκου Στέφου, η οποία έχει μια δεξιά – μνημονιακή προσέγγιση, που αντιπολιτεύεται τα τελευταία τέσσερα χρόνια την δημοτική αρχή, που αποκαλούσε τον Γιώργο Κουτελάκη “αρχιερέα της Διαφθοράς”, που έχει μηνύσει τον Σταύρο Τζουλάκη, κάνει την απίστευτη πολιτική κωλοτούμπα: συστρατεύεται με τον Σταύρο Τζουλάκη!!! Και ενώ θα περίμενες ο κ. Στέφος να πολεμήσει τον Δήμαρχο, που τόσο σκληρά αντιπολιτευόταν μέχρι τέσσερις μήνες πριν, “για το καλό της πόλης” συστρατεύτηκε μαζί του!!! Και όχι μόνο αυτό, αλλά ο κ. Τζουλάκης ΤΟΝ ΔΕΧΤΗΚΕ!!! ( για το καλό της πόλης πάντα.... ).
    Αναρωτιόμαστε λοιπόν όλοι γιατί οι νέοι άνθρωποι έχουν απαξιώσει την πολιτική και δεν ασχολούνται με τα πολιτικά θέματα, έστω και σε δημοτικό επίπεδο. Η απάντηση είναι ξεκάθαρη και σας κοιτάει στα μάτια. Έχουμε πλέον σιχαθεί την πολιτική, γιατί αποδεικνύεται πως μπροστά στην ανάγκη για εξυπηρέτηση της προσωπικής φιλοδοξίας του καθενός, καταπατούνται υποσχέσεις και ιδανικά. Μιλάω για το γνωστό πια SMS του κ. Στέφου που καταδίκαζε την παράταξη Κούπα για την ενσωμάτωση στον συνδυασμό του κ. Τζουλάκη και ζήταγε ψήφο από τον λαό, αλλά και την ενσωμάτωση της παράταξης του κ. Κούπα στην παράταξη Τζουλάκη, παρά το γεγονός ότι ο κ. Κούπας είχε καταψηφίσει κάθε πρόταση του Δημάρχου την τελευταία τετραετία.
    Προσωπικά, νιώθω πολύ στεναχωρημένος που ορισμένοι άνθρωποι της ηλικίας 30 – 60 ετών έχουν δει τον Δήμο σαν πεδίο αυτοπροβολής, και όχι σαν ένα πεδίο άσκησης πολιτικής προς το συμφέρον των πολιτών – δημοτών και υπεράσπισης των δημοτικών συμφερόντων, ενώ μερικοί άλλοι έχουν την εντύπωση ότι οι καρέκλες που κατέχουν τους ανήκουν ισόβια. Για αυτό κύριοι δημοτικοί άρχοντες, σκεφτείτε καλά τι κάνατε λάθος, γιατί αν αυτή την φορά ο Δήμαρχος εκλέχθηκε από το 20% των κατοίκων της Νέας Σμύρνης, το 2019 θα εκλεγεί από το 15% και αν......

 


Σχόλια

comments powered by Disqus

Διαβάστε επίσης από αυτόν το Συντάκτη: