Αρθρογραφία


Η Αληθινή Γερμανία (Όχι Αυτή Που Σας “Σερβίρουν” Στις Ειδήσεις Των 8)

Κυπραίος Μάνος | 12/09/2015

Του Μάνου Κυπραίου,
Πολιτικού Επιστήμονα

Ποτέ μην κρίνεις έναν λαό από τους πολιτικούς τους, ακούω να λένε μερικοί. Καλά, αν το λέγαν για την Ελλάδα, νομίζω ότι είμαστε σαν λαός καθρέπτης των πολιτικών μας. Αλλά δεν είναι έτσι για την Γερμανία, κατά την γνώμη μου.

 ​Η Γερμανία, την οποία ζω από πολύ κοντά τους τελευταίους 4 μήνες, δεν έχει καμία σχέση με την Γερμανία που όλοι νομίζουμε πως ξέρουμε. Ένα ετερόκλητο μείγμα περίπου 80 εκατομυρίων ανθρώπων, που προέρχονται από όλες τις χώρες του κόσμου. Μια χώρα τόσο μεγάλη, που το να την γυρίσεις είναι όνειρο συνταξιοδότησης. Αλλά, ας μιλήσουμε για τους Γερμανούς.
 Καταρχάς, πρόκειται για πολύ φιλόξενο λαό. Θα σε βοηθήσουν σε ότι θέλεις, δεν θα σε κοροιδέψουν αν δεν μιλάς Γερμανικά, αλλά θα σε βοηθήσουν να μάθεις κίολας. Από οργάνωση είναι χιλιετίες μπροστά, και φαίνεται σε κάθε τομέα της ζώης τους. Όμως, αυτό δεν τους κάνει ευτυχισμένους.

 Από την ημέρα που το Ευρώ αντικατέστησε το μάρκο, πολλοί Γερμανοί είδαν μια μείωση εώς και 30% στο εισοδημά τους και μια αύξηση εώς και 55% στις τιμές των ειδών πρώτης ανάγκης. Δεν το συγκρίνω με την Ελλάδα, παίρνουν  διπλάσιους ή τριπλάσιους μισθούς και έχουν 50% φθηνότερασουπερμάρκετ, αλλά είχαν και αυτοί το προβλημά τους. Ο φόβος του πληθωρισμού ακόμα κυνηγά αυτόν τον λαό, που προσέχει τα δημόσια οικονομικά του και δεν προβαίνει σε άσκοπες δαπάνες.

 Όμως, όπως και εμείς, έχουν το καταραμένο κουτί με τα πολλά χρώματα και εικόνες ( την τηλεόραση εννοώ ). Η ανθελληνική προπαγάνδα πάει σύννεφο, έστω και καλυμμένη υπό τον μανδύα “ρεπορτάζ” και “αναλύσεων”. Χθες, βράδυ βουλευτικών εκλογών στην Ελλάδα, γνωστό κανάλι της Γερμανίας προειδοποιούσε για κίνδυνο κλυδωνισμών στις τράπεζες, αν βγεί ο ΣΥΡΙΖΑ κυβέρνηση και να προσέχουν μην τους πάρουν τα λεφτά για τους Έλληνες. Επίσης, πολλοί Γερμανοί με ρωτούσαν αν ο ΣΥΡΙΖΑ θα μας βγάλει σαν χώρα από την Ευρωζώνη και την Ε.Ε. Άλλοι νομίζουν ότι είμαστε φτωχοί και δεν έχουμε να φάμε ( καλά είμαστε, αλλά όχι όσο νομίζουν, τύπου Σουρινάμ [ ναι, είναι χώρα το Σουρινάμ] ). Άλλοι νομίζουν ότι η χώρα είναι σαν το Βερολίνο μετά την είσοδο των ρώσικων στρατευμάτων στο τέλος του Β’ Παγκοσμίου, διαλυμένη και νεκρή.
 
​Δυστυχώς, νομίζω ότι ζουν το ίδιο πρόβλημα με εμάς. Τα κανάλια τους τούς καθοδηγούν να σκέφτονται με ένα συγκεκριμένο τρόπο επί θεμάτων, και η αγνοιά τους περί της κρίσης στην Ελλάδα τους κάνει να πιστεύουν ότι βλέπουν. Δεν είναι κακός λαός, απλά είναι διαφορετικοί από εμάς. Δουλεύουν πολύ, βγάζουν καλά λεφτά, έχουν κράτος πρόνοιας και δικαίου, αλλά έχουν και ένα σοβαρό πρόβλημασαν χώρα : πολλούς ξένους οι οποίοι αποκτούν γερμανικά χαρτιά σε μικρό διάστημα ( περίπου 7 χρόνια) και αυξάνονται συνεχώς.
 
​Μην τους κρίνετε λοιπόν από την Μέρκελ και την παρέα της. Και εδώ της έχουν ένα ειδικό ψευδώνυμο.... Η ξεκ@#%#ρα του Βερολίνου, λένε όποτε συζητάμε για αυτήν και τις πολιτικές της. Μην τους κρίνετε από τους πολιτικούς τους. Μην κάνετε το λάθος να νομίζετε ότι ο λαός της Γερμανίας θέλει το κακό της Ελλάδας. Μην μπλέκετε την πολιτική με τον λαό. Διαβάστε στο internet για αυτούς, ενημερωθείτε, ταξιδέψτε. Εγώ το έκανα και νιώθω υπέροχα. Εσείς?


Σχόλια

comments powered by Disqus

Διαβάστε επίσης από αυτόν το Συντάκτη: