Αρθρογραφία


Η Πίτα τουΣυνδέσμου Παλαιμάχων Ποδοσφαιριστών Πανιωνίου ΓΣΣ

Καραθανάσης Χρήστος | 20/02/2016

του Χρήστου Καραθανάση
 
Στην αίθουσα εκδηλώσεων της Εστίας Νέας Σμύρνης το Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου Παλαιμάχων Ποδοσφαιριστών Πανιωνίου ΓΣΣ πραγματοποίησε εκδήλωση για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας για το 2016.
Η αίθουσα ήταν κατάμεστη από κόσμο αλλά κυρίως από Πανιώνια συναισθήματα. Δεν είναι κάθε μέρα ευκαιρία για τους Νεοσμυρνιώτες να δουν τα ινδάλματά τους μιας άλλης εποχής , να θυμηθούν αλλά και να δώσουν ευκαιρία σε νεώτερους να ‘’δουν’’ την ζωντανή Ιστορία και φυσικά να την συνεχίσουν.   
Στην εκδήλωση προβλήθηκε βίντεο με στιγμιότυπα της ιστορίας του Πανιωνίου ΓΣΣ, ενώ πραγματοποιήθηκαν και πολλές βραβεύσεις ποδοσφαιριστών και παραγόντων του ιστορικού συλλόγου για την προσφορά τους. Τιμήθηκε η μεγάλη ομάδα του Πανιωνίου ΓΣΣ της σαιζόν 1970 – 1971 με πολλούς από τους παλαίμαχους αυτής να τιμούν με την παρουσία τους την εκδήλωση. Συγκεκριμένα τιμήθηκαν: ο πρόεδρος της Εστίας Ιωάννης Παπαδάτος, ο επίτιμος πρόεδρος των Παλαιμάχων Ιωάννης Σκορδίλης, ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής Θανάσης Χρήστου, ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής Δημήτρης Μαρνάς, ο παράγοντας της ΠΑΕ Παντελής Τσιλαλίδης, ο επιχειρηματίας Νίκος Παρασκευόπουλος, ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής Νίκος Χαλκίδης, ο πρόεδρος των Παλαιμάχων Αντώνης Μανίκας, ο παράγοντας της ΠΑΕ Πέτρος Μπούκης, ο χορηγός της εκδήλωσης Παναγιώτης Μονεμβασιώτης, ο δημοσιογράφος Γιώργος Μυρισκλάβος, ο δημοσιογράφος Κώστας Θωμόπουλος και ο εφοπλιστής Θανάσης Μαρτίνος.
Πολλοί σημερινοί αλλά και παλαιότεροι παράγοντες της ΠΑΕ αλλά και του Ερασιτέχνη Πανιωνίου βρέθηκαν στην εκδήλωση, ενώ εκπροσωπήθηκε και η δημοτική αρχή.
Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με το μουσικό πρόγραμμα «της Σμύρνης τα παράπονα, της Πόλης τα μεράκια» με το ρεμπέτη Γιάννη Λεμπέση και την ορχήστρα του «Λαϊκή Στράτα».
Στην κάμερα της διαδικτυακής τηλεόρασης της Νέας Σμύρνης www.nstv.gr μίλησε ο Γιώργος Σκρέκης, παλαίμαχος ΠΓΣΣ, μέλος του ΔΣ Παλαιμάχων και επιτυχημένος επιχειρηματίας, δήλωσε πως οι αναμνήσεις είναι όμορφες και έντονες, θεωρώντας τιμή του τη συμμετοχή του στη χρυσή ομάδα της περιόδου 1970 – 1971. Επίσης θεώρησε ότι τέτοιες τιμητικές εκδηλώσεις δεν πρέπει να σπανίζουν διότι έχουν απεριόριστη αξία
Ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη Πανιωνίου Άρης Μισαηλίδης έδωσε συγχαρητήρια στο σύνδεσμο των παλαιμάχων και πρόσθεσε πως οι εκδηλώσεις αυτές κρατάνε ενωμένη την πανιώνια οικογένεια. Επίσης τόνισε την καλή συνεργία όλων των φορέων με την ΠΑΕ και τον Ερασιτέχνη.
Ο Νίκος Χαλκίδης, δεύτερος σε συμμετοχές ποδοσφαιριστής στην ιστορία του Πανιωνίου, ευχαρίστησε για την τιμητική διάκριση και εξέφρασε τη χαρά του τόσο για την εκδήλωση όσο και για την ευκαιρία που του δόθηκε να δει παλιούς του συμπαίκτες υπογραμμίζοντας πως εχει ακόμη με πολλούς από αυτούς προσωπικές φιλίες οι οποίες φυσικά ξεκίνησαν εκείνα τα χρόνια μέσα στην Πανιώνια οικογένεια.
Ο Μπάμπης Χάιτας, γιος του παλαίμαχου Στάθη Χάιτα και μέλος του συνδέσμου, ευχήθηκε για τη νέα χρονιά και υπογράμμισε την αγάπη της δική του και της οικογένειάς του για τον Πανιώνιο ΓΣΣ.
Ο πρόεδρος του συνδέσμου παλαιμάχων Αντώνης Μανίκας υπογράμμισε τη σημασία παρόμοιων εκδηλώσεων, οι οποίες δημιουργούν έντονα συναισθήματα, ενώ τόνισε τον ενωτικό ρόλο του συνδέσμου. Πρόσθεσε δε ότι η προσωπική του προσπάθεια μέσω των παλαιμάχων φαίνεται ότι μπορεί να  ‘’κρατήσει’’ κοντά 2-3 γενιές Πανιωνίων ανθρώπων.  
Ο παλαίμαχος και μεγάλος γκολτζής Θωμάς Μαύρος, που ανδρώθηκε στην ομάδα της Νέας Σμύρνης, δήλωσε ενθουσιασμένος που συνάντησε φίλους και συμπαίκτες, θυμίζοντας πως η ιστορία του στην ομάδα ξεκίνησε στα εφτά του χρόνια, έχοντας ως ινδάλματα τις τότε δόξες του Ιστορικού. ‘’Σπουδαίοι ποδοσφαιριστές , σπουδαίοι φίλοι’’ είπε ο Μαύρος κατονομάζοντας πολλούς από αυτούς.
Τέλος, ο Απόστολος Φίλης, παλαίμαχος ποδοσφαιριστής του Πανιωνίου, ευχήθηκε η ομάδα να παραμείνει μία καλή παρέα, όπως είναι σήμερα, επαινώντας τις προσπάθειες και τα αποτελέσματα του σημερινού προπονητή Μαρίνου Ουζουνίδη.

 


Σχόλια

comments powered by Disqus

Διαβάστε επίσης από αυτόν το Συντάκτη: