Αρθρογραφία


Αφιέρωμα Στις Αγωνιστικές Ομάδες Κορασίδων Και Παίδων Υδατοσφαίρισης Του Πανιωνίου

Καραθανάσης Χρήστος | 18/05/2019

του Χρήστου Καραθανάση
Μέλος ΕΣΗΤΛΣΥΜ

Στις  εκπομπές  της  «Πανιώνιας  Πορείας» (17 και 24 Απριλίου) του διαδικτυακού καναλιού μας  «www. nstv.gr»  είχαμε την χαρά να συνεχίσουμε το αφιέρωμα στις υποδομές   της  υδατοσφαίρισης του Πανιωνίου μας . Αρχικά καλεσμένοι μας ήταν ο προπονητής  της ομάδας  κορασίδων ( 13-15 ετών) Κος Δημήτρης  Δημακόπουλος  με τις πολίστριες  Νίκη  Πετινάτου και  Άννα Μήτσου .   Ο Κος Δημακόπουλος  υπήρξε  πολλά χρόνια αθλητής  της  υδατοσφαίρισης και στην συνέχεια ασχολήθηκε με την προπονητική των υποδομών του αθλήματος. Το 2012 του προτάθηκε να δουλέψει στις υποδομές  του συλλόγου την οποία και δέχτηκε με μεγάλη χαρά και ικανοποίηση. Τα πρώτα  χρόνια προπονούσε την ομάδα εφήβων και  παίδων  στον  Πανιώνιο και από πέρσι ανήκει στην προπονητική  ομάδα  του γυναικείου τμήματος  . Αρχικά σαν συνεργάτης  του Κ. Σταμάτη Χέλμη στην 1η ομάδα των γυναικών και φέτος στις υποδομές  του τμήματος.
Το αγωνιστικό τμήμα των κορασίδων αριθμεί 16 αθλήτριες , οι περισσότερες από τις οποίες βρίσκονται και προπονούνται στον σύλλογο 4- 5 χρόνια. Μάλιστα ανεβαίνοντας ηλικιακή κατηγορία οι απαιτήσεις  των προπονητών από τις πολίστριες μεγαλώνουν καθώς  οι νεαρές κοπέλες προπονούνται καθημερινά 2 μισή περίπου ώρες ( και με ασκήσεις  ενδυνάμωσης  πριν την προπόνηση στο νερό  στο πλήρως εξοπλισμένο κλειστό γυμναστήριο του   κολυμβητηρίου της Αρτάκης)  και πρέπει να βελτιώνονται σε όλα τα επίπεδα του αθλήματος ( τεχνική , τακτική  κ.οκ.) .Αποτέλεσμα αυτής  της  μεθοδευμένης  δουλειάς  που γίνεται σε όλες τι βαθμίδες  του αθλήματος  είναι και το γεγονός πως τα τελευταία  5 χρόνια ( με την διοικητική μέριμνα όλων  του τμημάτων της  της υδατοσφαίρισης να έχουν ο Κος Ηλίας Μπουζαλάς και ο  Κος Αδαμόπουλος) , 4 με 5 πολίστριες του Πανιωνίου να καλούνται στις εθνικές  ομάδες  (πανκορασίδων, κορασίδων, νεανίδωνς) ανελλιπώς  κάθε  χρονιά !!
Μάλιστα πρόσφατα και η καλεσμένη μας   Άννα Μήτρου  συμμετείχε και αυτή σε ένα 4ήμερο «camp» προεπιλογής  των κλιμακίων της εθνικής στον Άγιο Κοσμά .Όπως μας εξήγησε  ήταν μία πολύ δυνατή εμπειρία που ελπίζει να συνεχιστεί ,καθώς  μέσα από φιλικούς αγώνες  που οργανώθηκαν εκείνες  τις  μέρες  θα  γίνει και η τελική αξιολόγησή όλων των επιλεγμένων κοριτσιών που συμμετείχαν από όλη την χώρα για να στελεχωθεί τελικά η εθνική Ελλάδος  στις κορασίδες.
Στην εκπομπή με καλεσμένους  μας  τον προπονητή της ομάδας  παίδων υδατοσφαίρισης  του Πανιωνίου και τους πολίστες  Κων/νο Κουρμούζη και  ΑναστάσηΜυρίλο  αναφερθήκαμε στην λειτουργία και τα αγωνιστικά νέα του τμήματος . Ο Κος Νίκος Μπαμπάνας  βρίσκεται  στον Σύλλογο περίπου 14 χρόνια με κάποια μικρά διαλείμματα και τα 2 τελευταία  χρόνια  έχει  ενταχθεί  στην προπονητική ομάδα των υποδομών της ανδρικής υδατοσφαίρισης . Το αγωνιστικό τμήμα των παίδων αριθμεί 17 πολίστες και ήδη την φετινή χρονιά έχει καταφέρει να προκριθεί στην 3η φάση του Πανελλήνιου πρωταθλήματος  παίδων όπου συμμετέχουν 25 ομάδες  από όλη την χώρα . Ο  Πανιώνιος  έχει κληρωθεί να συμμετέχει σε ένα πολύ ανταγωνιστικό όμιλο με αντιπάλους τα Χανιά , την Βουλιαγμένη , τον Νηρέα  γέρακα  και το Περιστέρι . Από αυτές της ομάδες συνεχίζουν οι 2 πρώτες  για να συμπληρωθεί και από τους άλλους ομίλους  πανελλαδικά  η τελική δεκάδα ομάδων που θα διεκδικήσει το πρωτάθλημα.
Όπως μας ανέφεραν και οι δύο αθλητές του συλλόγου , οι οποίοι έχουν αρκετά χρόνια που ασχολούνται και προπονούνται στην υδατοσφαίριση ο φετινός στόχος της ομάδας είναι ψηλός και χρειάζεται να προετοιμαστούν με μέθοδο και εντατικά για να επιτευχθεί.  Για αυτό και πρόσφατα η ομάδα παίδων ταξίδεψε στην Πάτρα  για να συμμετέχει  σε ένα τριήμερο τουρνουά  προετοιμασίας    ενόψει των προσεχών αγώνων πρωταθλήματος .  Εκεί οι αθλητές απέκτησαν πολύτιμές εμπειρίες και βγήκαν χρήσιμα συμπεράσματα καθώς συμμετείχαν ομάδες  όπως ο Παναθηναϊκός , μία ομάδα από το Μπάρι της Ιταλίας το Φάληρο, οι 2 ομάδες των Πατρών και ο ΑΠΠΟΕΛ από την Κύπρο.
Αξίζει  πάντα να αναφέρουμε και να θυμόμαστε ότι η  προσπάθεια  που  γίνεται  από όλα τα «ερασιτεχνικά»  αθλήματα Του Πανιωνίου στις υποδομές τους ,έτσι φυσικά και στην υδατοσφαίριση ,  είναι οι αθλητές ανεβαίνοντας  ηλικιακή  κατηγορία και πλουτίζοντας με τις εμπειρίες τους στο άθλημα  να καταφέρουν τελικά να ενταχθούν στην ανδρική ομάδα του συλλόγου .Εμείς θα είμαστε πάντα δίπλα τους να ενημερώνουμε τον κόσμο του «Ιστορικού» για την πορεία και τις επιτυχίες τους.

 


Σχόλια

comments powered by Disqus

Διαβάστε επίσης από αυτόν το Συντάκτη: