Αρθρογραφία


41 ΧΡΟΝΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ Η ΕΝΟΡΓΑΝΗ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ ΣΤΟΝ ΠΑΝΙΩΝΙΟ

Καραθανάσης Χρήστος | 18/05/2024

41 ΧΡΟΝΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ Η ΕΝΟΡΓΑΝΗ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ ΣΤΟΝ ΠΑΝΙΩΝΙΟ 

Γράφει ο Χρήστος Καραθανάσης-Mέλος ΕΣΗΤΛΣΥΜ

Στο  άρθρο αυτής της εβδομάδος θα αναφέρουμε τα βασικότερα σημεία από την εκπομπή της <<Πανιώνιας πορείας >> της παρασκευής 12/4/2023,  η οποία ήταν αφιερωμένη στο τμήμα της ενόργανης γυμναστικής του Π.Γ.Σ.Σ .Το τμήμα ενόργανης του συλλόγου μας έχει ξεκινήσει από τις αρχές της δεκαετίας του 1980 την ενεργό του δράση με υπεύθυνη και ψυχή των δραστηριοτήτων αλλά και των επιτυχιών του την έφορο όλα αυτά τα χρόνια την κυρία Όλγα Φανδρίδου . 

       Από τον περασμένο Σεπτέμβριο την θέση της εφόρου στο τμήμα έχει πάρει η Κ. Κάλλια Δεντακη για να συνεχίσει την οργάνωση και το συντονισμό όλων των δραστηριοτήτων του τμήματος. Στην εκπομπή λοιπόν της <<Πανιώνιας πορείας>> του διαδικτυακού καναλιού www.nstv.gr , είχαμε καλεσμένους την έφορο του τμήματος Κ.Δεντάκη ,την προπονήτρια των κοριτσιών Αργυρώ Αφράτη και τις 2 αθλήτριες –γυμνάστριες( όπως λέγονται οι αθλητές-αθλήτριες της ενόργανης ) την 13χρονη ΔάφνηΤσιρκινίδου και την 12χρονη Μελίνα Τέφα .

         Αρχικά στην εκπομπή μιλήσαμε με την  προπονήτρια του Πανιωνίου Αργυρώ ,η οποία έχει πορεία 23 περίπου ετών στην ενόργανη γυμναστική ,τα περισσότερα ως αθλήτρια και τώρα ως προπονήτρια  του Πανιωνίου . Η Αργυρώ ως  αθλήτρια του Ευρίπειου Γ.Σ Χαλκίδας έχει πάρα πολλές διακρίσεις τόσο σε εθνικό επίπεδο όσο και διεθνείς αγώνες εκπροσωπώντας την χώρα μας. Έχει κατακτήσει ασημένιο μετάλλιο στις ασκήσεις εδάφους στο παγκόσμιο σχολικό πρωτάθλημα το 2013, 5η θέση στο άλμα γυναικών στους μεσογειακούς αγώνες το 2018. Βεβαίως Η κ ,Αφράτη έχει επίσης επιτύχει να προκριθεί και να συμμετάσχει σε 2 Ολυμπιάδες  ,του Ρίο στην Βραζιλία και σε αυτήν στο Τόκυο της Ιαπωνίας , καθώς και σε 6 παγκόσμια και ευρωπαϊκά πρωταθλήματα .Είχε επίσης την μεγάλη χαρά , όπως μας είπε και η ίδια  , να είναι και λαμπαδηδρόμος στην Ολυμπιάδα της πατρίδας μας το 2004.

        Η Κ. Αφράτη είναι προπονήτρια του προαγωνιστκού  και αγωνιστικού τμήματος της ενόργανης στα κορίτσια του Πανιωνίου τα τελευταία δυόμιση χρόνια. Εδώ πρέπει να αναφέρουμε ότι στην ενόργανη  τα παιδιά εγγράφονται στον Σύλλογο από την ηλικία των 5-6 ετών .Όπως χαρακτηριστικά μας τόνισαν η έφορος και η προπονήτρια μας από αυτές τις ηλικίες τα παιδιά γυμνάζονται και  μαθαίνουν όλα τα όργανα –αθλήματα της ενόργανης γυμναστικής. Αυτό το τμήμα λέγεται μαζικού αθλητισμού και εκεί υπεύθυνη προπονήτρια είναι η μέχρι πρότινος αθλήτρια του Συλλόγου μας Αλκμήνη Σαββάδη . Μέσα λοιπόν από την συνεχή εξέλιξη των παιδιών με το άθλημα στην ηλικία περίπου των 10-11 ετών γίνεται η επιλογή των προπονητών για τα ποια παιδιά θα συμμετέχουν στην αγωνιστή ομάδα της αντίστοιχης ηλικιακής κατηγορίας .

        Στην συνέχεια πήρε τον λόγο η Κ. Δεντάκη η οποία είναι κοντά μας στον Σύλλογο τα τελευταία 5 περίπου χρόνια καθώς είναι και μητέρα του αθλητή μας Μανώλη Στουπάκη . Η Κ, Δεντάκη ήταν αθλήτρια και η ίδια της ενόργανης στον Άρη Νικαίας για περίπου 12 χρόνια με πολλές διακρίσεις σε πανελλήνιους αγώνες των ακαδημιών και με 1η πανελλήνια  θέση στο σχολικό πρωτάθλημα στην δοκό ισορροπίας σε 2 χρονιές την δεκαετία του 80 .Στην συνεχεία έγινε προπονήτρια της ενόργανης  ως απόφοιτη των ΤΕΕΦΑ ΑΘΗΝΩΝ  και από το 2012 μέχρι σήμερα είναι εθνικός κριτής ενόργανης ( η επιτροπή 3 η 4 ατόμων που βαθμολογεί τους αθλητές )σε όλους τους αγώνες !!

     Κλείνοντας αυτή την εκπομπή βεβαίως και  αναφέραμε τις πολύ σπουδαίες και ευρύχωρες  εγκαταστάσεις που διαθέτει ο Πανιώνιος για να γυμνάζονται σε αυτόν ταυτόχρονα οι αθλητές και αθλήτριες της ενόργανης σε όλα τα όργανα, από τους ελάχιστους Συλλόγους της πατρίδας μας με προπονητήριο   τέτοιων προδιαγραφών   , και παράλληλα να λειτουργεί και το ΔΙΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ τμήμα –γυμναστική για όλους που συμμετέχουν αγόρια και κορίτσια από την ηλικία των 5 έως 20 ετών . Οι ώρες λειτουργίας των διαφόρων τμημάτων είναι :Για αγόρια και κορίτσια το προπονητήριο λειτουργεί ΔΕΥΤΕΡΑ – ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΑΠΌ Τις 17:00-21:00  και ΣΑΒΒΑΤΟ 10:00-13:00 για τις ακαδημίες . Τα αγωνιστικά τμήματα για αγόρια και κορίτσια πάλι από ΔΕΥΤΕΡΑ-ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ από τος 15:00- 18:30 και Σάββατο 10: 00-13:00.Τελος το διαγωνιστικό τμήμα –γυμναστική για όλους- λειτουργεί ΔΕΥΤΕΡΑ-ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ  από τις 19:30 -21:00.

Για οποιεσδήποτε πληροφορίες σχετικά με την λειτουργία της ενόργανης μπορείτε βεβαίως να απευθυνθείτε στην γραμματεία του τμήματος κάτω από την θύρα 2 του γηπέδου  του Πανιωνίου ( είσοδος και  από την οδό Σοφούλη )  στην επί πολλά χρόνια ακούραστη στο έργο της Κ. Μαίρη Σαββάδη .


Σχόλια

comments powered by Disqus

Διαβάστε επίσης από αυτόν το Συντάκτη: