Αρθρογραφία


Αρης Μισαηλίδης Πρ. Ερασιτέχνη Πανιωνίου: 3500 Αθλητές αριθμεί ο Ερασιτέχνης

Καραθανάσης Χρήστος | 18/04/2015

O ραδιοφωνικός σταθμός του www.NSTV,gr ειχε τη χαρά να φιλοξενήσει στο διαδικτυακό, τον πρόεδρο του Ερασιτέχνη Πανιωνίου, Άρη Μισαηλίδη στην Αθλητική εκπομπή Πανιώνια Πορεία.
 Ο κος Μισαηλίδης μας μίλησε για αρκετά θέματα που αφορούν τον Ιστορικό, τα τμήματα, τις υποδομές αλλά και στην ιστορία του ίδιου και της οικογένειάς του, που είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την ομάδα της Νέας Σμύρνης.
“Ο πατέρας μου, Ηλίας Μισαηλίδης, ξεκίνησε ως αθλητής του στίβου στον Πανιώνιο. Δέθηκε με τον σύλλογο, ενώ τον υπηρέτησε και από άλλα πόστα, ως έφορος στίβου, αντιπρόεδρος και πρόεδρος για μια οκταετία. Εγώ επίσης μπήκα στον Πανιώνιο ως αθλητής στίβου σε ηλικία 10 ετών και αργότερα διετέλεσα προπονητής στίβου ενώ το 1980 και για 12 συναπτά έτη υπήρξα γυμναστής στην ποδοσφαιρική ομάδα του Πανιωνίου. Στη συνέχεια ασχολήθηκα με τα διοικητικά, υπήρξα έφορος στο ποδόσφαιρο, γενικός αρχηγός, αντιπρόεδρος και τώρα είμαι στην προεδρία του Ερασιτέχνη”.
Ακολούθως ο κος Μισαηλίδης αναφέρθηκε σε κάθε τμήμα του Ερασιτέχνη ξεχωριστά, δινοντάς μας κάποιες γενικές πληροφορίες για το καθένα και τη δουλειά που γίνεται σε αυτά: “Συνολικά ο Πανιώνιος σε όλα τα τμήματά του αριθμεί γύρω στους 3.500 αθλητές. Ξεκινώντας από τον στίβο, πρέπει να πούμε ότι είναι ένα τμήμα με ιστορία και μεγάλες διακρίσεις. Έχουμε την τύχη να είναι προπονητές στο τμήμα πρώην πρωταθλητές του συλλόγου που διατηρούν τον στίβο του Πανιωνίου ψηλά. Φέτος άλλωστε η ομάδα κατάφερε να μπει μέσα στην οκτάδα ανάμεσα σε 299 σωματεία στην Ελλάδα, βασιζόμενη μόνο σε δικά της παιδιά. Στο μπάσκετ, οι Έφηβοι κατέκτησαν πέρσι το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα και στις εγκαταστάσεις μας προπονούνται πολλά παιδιά με δυνατότητες να βοηθήσουν αργότερα την πρώτη ομάδα. Όσον αφορά το τζούντο, είναι ένα νέο τμήμα που δημιουργήθηκε πριν από μια πενταετία αλλά γίνεται αξιόλογη δουλειά, αριθμεί γύρω στα 150 παιδιά και πέρσι οι αθλητές του έφεραν συνολικά 22 μετάλλια στο σύλλογο από τη συμμετοχή τους στα Πανελλήνια Πρωταθλήματα.

Η κολύμβηση είναι το τμήμα του Πανιωνίου με τα περισσότερα παιδιά, περίπου 700,  φέρνοντας και τα περισσότερα έσοδα στον σύλλογο. Το πόλο έχει κι αυτό αρκετές διακρίσεις στα μικρότερα τμήματα ωστόσο η ομάδα ανδρών πέρασε μια δύσκολη αγωνιστικά χρονιά. Η ενόργανη είναι ένα τμήμα με πολλές επιτυχίες στο οποίο γίνεται εξαιρετική δουλειά με αξιόλογους προπονητές, και την περσινή σεζόν μάλιστα πήρε την πρώτη θέση στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κορασίδων. Τέλος, το βόλει γυναικών πάει πολύ καλά και έχει καλή οργάνωση ενώ το τμήμα ανδρών κάνει εξαιρετική σεζόν όντας αήττητο στην κατηγορία του”.
Ολοκληρώνοντας, ο πρόεδρος μίλησε και για τα οικονομικά του συλλόγου: “Το οικονομικό είναι πάντα το πιο δύσκολο κομμάτι. Εμείς προσπαθούμε να έχουμε ένα νοικοκυρεμένο σωματείο και στόχος μας είναι πάντα να έχουμε πληρωμένους τους προπονητές και τους υπαλλήλους του Πανιωνίου και το έχουμε καταφέρει. Υπάρχει ένα άνοιγμα πολλών ετών που σιγά σιγά προσπαθούμε να συμμαζέψουμε ενώ μέσα στους στόχους είναι τα έργα συντήρησης του σταδίου μας που φέτος κλείνει 75 χρόνια από τα εγκαίνιά του”.


Σχόλια

comments powered by Disqus

Διαβάστε επίσης από αυτόν το Συντάκτη: