Αρθρογραφία


Αθλητές Των Υποδομών Water Polo Του Ιστορικού Στο Nstvlive

Καραθανάσης Χρήστος | 20/04/2019

του Χρήστου Καραθανάση
Μέλος ΕΣΗΤΛΣΥΜ

Στην  <<Πανιώνια πορεία>> του διαδικτυακού καναλιού <www.nstv.gr>>   είχαμε την χαρά να φιλοξενήσουμε τους υπεύθυνους προπονητές των τμημάτων υποδομών στην υδατοσφαίριση του Συλλόγου μας μαζί με αθλητές τους . Μαζί μας βρέθηκαν η προπονήτρια των ακαδημιών του Πανιωνίου καθώς και του τμήματος <<μίνι κορασίδων >>(ηλικίες 11-13 ετών)  Κα Λούσυ Μοβσεσιάν μαζί με την αθλήτρια της την 13χρονη Μάρω Παπαδοπούλου. Επίσης καλεσμένοι μας στο στούντιο ήταν και η αντίστοιχη ηλικιακή κατηγορία των <<μίνι παίδων>> για τα αγόρια  με τον προπονητή της Κο Βασίλη  Κεφαλά , 2 αθλητές του τμήματος τον Αλέξανδρο Χόρτη και τον Μιλτιάδη Σεμερτζίδη και τον έφορο του τμήματος τον Κο Φίλλιπο Χόρτη.
Η Κα Μοβσεσιάν βρίσκεται σε αυτό της τον ρόλο τα τελευταία 4 χρόνια στα οποία προπονεί και τις ακαδημίες στο γυναικεία υδατοσφαίριση του Πανιωνίου όπου συνεργάζεται με την έφορο αυτών των κατηγοριών Κα Ελένη Κυριαζή . Το αγωνιστικό τμήμα <<μίνι κορασίδων >> του Συλλόγου αποτελείται από  17 αθλήτριες , οι οποίες έχουν καταφέρει να δημιουργήσουν μία πολύ καλή ομάδα που έχει διακριθεί στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα. Αξίζει εδώ να αναφέρουμε ότι σε αυτές τις ηλικίες οι πολίστριες δοκιμάζονται σε όλες τις θέσεις της ομάδας όπως του φοντραριστού ,άμυνα φουνταριστού, περιφερειακού και τερματοφύλακα. Μάλιστα την περσινή χρονιά κατέκτησαν την 4η θέση στην τελική φάση ( finalfour) του πρωταθλήματος χάνοντας το χάλκινο μετάλλιο στην διαδικασία το πέναλτι μετά το ισόπαλο αποτέλεσμα ( 5-5) με αντίπαλο την ομάδα της Βουλιαγμένης .Σε αυτήν την φάση μετείχαν επίσης και οι ομάδες του Ολυμπιακού και του Νηρέα Χαλανδρίου.
Όπως χαρακτηριστικά μας περιέγραψε η πιο έμπειρη αθλήτρια του τμήματος Μάρω Παπαδοπούλου, καθώς  ανήκει σε αυτό εδώ και 4 χρόνια , η ομάδα ήταν πολύ καλά προετοιμασμένη να διεκδικήσει ακόμα και το τρόπαιο το οποίο θα προσπαθήσει να το καταφέρει την φετινή χρονιά . Στην πρώτη φάση των αγώνων για το φετινό πρωτάθλημα η ομάδα των <<μίνι κορασίδων>> αν και βρέθηκε σε έναν πολύ ανταγωνιστικό όμιλο κατέκτησε την 1η θέση κερδίζοντας ομάδες όπως του Ολυμπιακού (9-6) , του Νηρέα Χαλανδρίου ( 11-4) και του Περιστερίου ( 7-4) . Έτσι προκρίθηκε στη  τελική φάση αγώνων για την διεκδίκηση του πρωταθλήματος που θα διεξαχθεί στις 20 Ιουλίου . Μέχρι τότε βεβαίως η ομάδα θα συνεχίσει τις τακτικές 2ώρες προπονήσεις στο ανοιχτό κολυμβητήριο <<Ανδρέας Βαρίκας>> αλλά παράλληλα θα συμμετέχει και στο αναπτυξιακό όπως λέγεται τουρνουά 2 μηνών του Ηλυσιακού  όπου η ομάδα θα αγωνιστεί μαζί με άλλες ομάδες στα πλαίσια της προετοιμασίας της για την διεκδίκηση του πρωταθλήματος .
Περνώντας στην συνέχεια στην ομάδα των αγοριών ο προπονητής τους Κος Κεφαλάς μας ενημέρωσε για την λειτουργία και οργάνωση του τμήματος των << μίνι παίδων >> . Εκεί το πρωτάθλημα διεξάγεται σε 4 φάσεις αγώνων καθώς στα αγόρια συμμετέχουν 67 ομάδες Πανελληνίως ( έναντι περίπου 40 στην κατηγορία των κοριτσιών) .Η ομάδα των αγοριών ήδη έχει προκριθεί για την συνέχεια κατακτώντας  την 1η θέση στην πρώτη φάση των αγώνων που ολοκληρώθηκε πριν λίγες μέρες. Οι απαιτήσεις όπως εμφατικά μας τόνισε ο Κος Κεφαλάς είναι η ομάδα του να ολοκληρώσει τους αγώνες της προκρινόμενη μέχρι την τελική φάση αγώνων του Ιουλίου όπου θα ετοιμαστεί εντατικά όπως έχει συνηθίσει για να πετύχει μία ακόμα διάκριση.  
Εμείς θέλουμε και από αυτό το βήμα να συγχαρούμε όλη την ομάδα ανθρώπων που με την καθημερινή τους προσπάθεια έχουν δημιουργήσει μία μεγάλη και οργανωμένη <<Κυψέλη >> αθλητισμού για την νεολαία της περιοχής μας στο άθλημα της υδατοσφαίρισης . Μάλιστα δουλεύοντας με μέθοδο και τολμούμε να αναφέρουμε <<επαγγελματισμό>> ,εννοώντας βεβαίως την στόχευση στην συνεχή πρόοδο των αθλητριών και αθλητών του τμήματος ,είμαστε βέβαιοι ότι στο τέλος των πρωταθλημάτων  θα δρέψουμε τους καρπούς της επιτυχίας σαν επιβράβευση των προσπαθειών τους όλη την χρονιά.

 


Σχόλια

comments powered by Disqus

Διαβάστε επίσης από αυτόν το Συντάκτη: