Αρθρογραφία


Λινάρδος - Σολωμός στο Nstv Live

Καραθανάσης Χρήστος | 29/09/2018

του Χρήστου Καραθανάση
«Πανιώνια Πορεία»

Στην εκπομπή της <<Πανιώνιας πορείας >> του διαδικτυακού ραδιοφωνικού σταθμού NstvLive στις 12-9-2018 , είχαμε την χαρά να φιλοξενούμε ( εγώ και ο νέος μου συνεργάτης στο σταθμό ο Λάμπρος Τσακίρης ) τους υπεύθυνους από την φετινή χρονιά των ακαδημιών μπάσκετ του Πανιωνίου Κ. Νίκο Λινάρδο και Κ.Γιώργο Σολωμό .
Σε αυτό το νέο εγχείρημα στον ερασιτέχνη Πανιώνιο ο Κ. Λινάρδος είναι ο τεχνικός διευθυντής των υποδομών μπάσκετ του Συλλόγου με τον Κ. Σολωμό ως άμεσο συνεργάτη του .Έγινε μια κουβέντα με αρκετή συναισθηματική φόρτιση καθώς οι εκλεκτοί καλεσμένοι μας αναφέρθηκαν στο πως ξεκίνησαν την ενασχόληση τους με τον αθλητισμό σε μικρή ηλικία στον Πανιώνιο και βεβαίως με το μπάσκετ που τους κέρδισε στη συνέχεια καθώς υπήρξαν αθλητές στα όλα τα τμήματα υποδομών του Συλλόγου ( πανπαίδων, παίδων ,εφήβων)και στην συνέχεια στην πρώτη ομάδα ανδρών .
Επίσης αναφέρθηκαν για την μεγάλη σχολική ομάδα της ΛΑΝΣ που πήγε στην Τούμπα στον τελικό του σχολικού πρωταθλήματος μπάσκετ και αναμετρήθηκε τότε με παίκτες που ήδη είχαν συμμετοχές σε ομάδες πρωταθλήματος μπάσκετ.
Χαρακτηριστικά ο Κ. Σολωμός ανέφερε πως τα πρώτα μπασκετικά του βήματα τα έκανε δίπλα σε μία πολύ σημαντική προσωπικότητα του Ελληνικού μπάσκετ τον Κ. Αλέκο Σπανουδάκη ( καταξιωμένος διεθνής παίκτης του μπάσκετ για χρόνια σαν <<playmaker>> και λάτρης του αθλητισμού γενικότερα ) , ο οποίος εκείνη την περίοδο στις αρχές της δεκαετίας του 70 ήταν προπονητής στις υποδομές μπάσκετ του Συλλόγου. Αντιστοίχως και ο Νίκος Λινάρδος ξεκίνησε αθλητισμό στον Πανιώνιο από το τμήμα στίβου μέχρι να τον δει ο ΑΕΙΜΝΗΣΤΟΣ φροντιστής του Πανιωνίου Βασίλης Καπωνης και να τον προτρέψει να πάει στο μπασκετ του Πανιωνίου σε ηλικία 13 ετών. Μάλιστα λίγο αργότερα ο Νίκος Λινάρδος υπήρξε αθλητής στις ακαδημίες του Συλλόγου με προπονητή τον σημερινό του συνεργάτη και τότε πρωτοετή φοιτητή της Γυμναστικής Ακαδημίας.
Ο μεγάλος οραματιστής παράγοντας του Πανιωνίου , ο αείμνηστος Ανδρέας Βαρίκας έκανε κάτι πρωτοποριακό πράγματι για το Ελληνικό μπάσκετ καθώς δημιούργησε τμήμα μίνι μπασκετ στο Σύλλογο ( για μικρές ηλικίες) ώστε να υπάρξουν οι προϋποθέσεις για τους αθλητές του μπάσκετ να έρθουν και να εγκλιματιστούν από νωρίς με το άθλημα σε αγωνιστικό επίπεδο . Έτσι στη πορεία τους με την καθοδήγηση καταξιωμένων αθλητών και στη συνέχεια προπονητών όπως ο αείμνηστος Μάκης Δενδρινός( προπονητής στο παιδικό τμήμα με αθλητή του τον Νίκο Λινάρδο) να μπορέσουν να φτάσουν να ενισχύσουν την ανδρική ομάδα όπως και ο Γιώργος Γάσπαρης, ο Μάκης Δρελιώζης και τόσοι άλλοι που κατέκτησαν τα περισσότερα πανελλήνια πρωταθλήματα παίδων και εφήβων από οποιαδήποτε άλλη ομάδα την χρυσή δεκαετία του 80 για το μπάσκετ στο σύνολο του στον Ιστορικό.
Στη συνέχεια της εκπομπής βεβαίως και αναφερθήκαμε στους σημερινούς αθλητές μπάσκετ των ακαδημιών του Πανιωνίου και εδικά στο παιδικό τμήμα που μας έδωσε την μεγάλη επιτυχία την περσινή αγωνιστική περίοδο καθώς κατέκτησε την 2η θέση στη τελική φάση αγώνων του Πανελλήνιου πρωταθλήματος που διεξήχθη στο Αγρίνιο και μάλιστα στην ισοβαθμία με τον Παναθηναικό.
Εκεί έφτασε η ομάδα του Ιστορικού αποκλείοντας το μεγάλο φαβορί της κατηγορίας Ολυμπιακό και παίρνοντας αυτή την 1η θεση από το πρωτάθλημα των Αθηνών. Σε αυτό το μίνι πρωτάθλημα της τελικής φάσης ο Πανιώνιος είχε να αντιμετωπίσει τις ομάδες του Αρη Θεσσαλονίκης του Παναθηναϊκού και του Προμηθέα Πάτρας . Με την ψυχωμένη όπως αποδείχτηκε καθοδήγηση του προπονητή τους Κ. Κώστα Μελέτη τα παλικάρια μας του Πανιωνίου , αν και το αουτσαιντερ των αγώνων πέτυχαν 2 νίκες έδειξαν παίζοντας με καρδιά και Πανιώνιο φρόνημα ότι με σκληρή και μεθοδική δουλειά στο μέλλον θα έχουν πολλές επιτυχίες .
Το προπονητικό επιτελείο των ακαδημιών του Πανιωνίου των αγωνιστικών ομάδων για την φετινή σεζόν στελεχώνουν επίσης ο Κ. Νίκος Τόλιας για την ομάδα πανπαίδων Β ,ο Κ. Ευριπίδης Παπαϊωάννου στους παναπαιδες , τον πετυχημένο ήδη Κ.Κώστα Μελέτη για να συνεχίσει φυσικά το έργο του από πέρσυ με συνεργάτη του το Γιωργο Σολωμό και στο εφηβικό τμήμα τον Γιώργο Μελέτη με βοηθό του τον Ευρυπίδη Παπαιωάνου.
Κλείνοντας αυτό το αφιέρωμα οι καλεσμένοι μας προπονητές μας τόνισαν ότι στόχος των ακαδημιών του Πανιωνίου είναι βεβαίως να εξοπλίζει τους νέους αθλητές μπάσκετ από τις υποδομές με τα κατάλληλα εφόδια ώστε οι καλύτεροι αυτών να μπορούν να ενταχθούν στην αντρική ομάδα .Από το δικό μας διαδικτυακό βήμα θα είμαστε πάντα κοντά τους να ενημερώνουμε τον κόσμο για τα δρώμενα στις ακαδημίες μπάσκετ του Ιστορικού μας.

 


Σχόλια

comments powered by Disqus

Διαβάστε επίσης από αυτόν το Συντάκτη: